Witam, jestem nowy i zaczynam swoja przygode z WFB:)
Wszystko zaczęlo sie od Warhammer Online..(polecam )
Jak w temacie, kupilem sobie farbki,pedzelki i Orc Warrior Regiment
Otóż mam pytanie w co ich ubrac..?tzn skleic?;/
Narazie stworzylem dwóch z dwoma chopami(takim wlasnie gram w Online ) i planuje zrobic 10 z chopą i tarczą. Poniewaz dowiedzialem sie od kumpla ze oddzial sklada sie z 10 figurek, a najlepsze rozwiazanie to tarcza +choppa.
Czy jak juz zrobilem dwie figurki z dwoma chopami to spieprzylem i juz mi sie nigdy nie przydadza?
I w co najlepiej przyodziac nastepnych 7 orkow?Musican to oczywiste,Sztandarowy tez a tego championa lepiej z tarcza czy dualami?
W zestawie sa tez bronie w rodaju Buzdyganu i siekierki,czy one sa liczone tak samo jak Chopas?
Dowiedzialem sie ze Army Book jest niezbedny, wiec wkrotce kupuje ale chce wiedziec te rzeczy zanim go zakupie
Jezeli znacie takie strony to gdzie moge zobaczyc krotki poradnik jak malowac Orkow?
I ostatnie pytanko jezeli posklejam i pomaluje tych orkasow to co mam kupic jako nastepne?
Nastepny taki regiment czy moze regiment BO?
Wiem ze urwalem sie z choinki,ale naprawde podoba mi sie Warhammer,ma to cos i ten zielony klimacik
Z gory Sliczne dzieki za odpowiedzi !
Pozdrawiam !
Orc Warrior Regiment
Moderator: Kołata
kup kup i to ci znacznie pomoze...Kadaralak pisze:Dowiedzialem sie ze Army Book jest niezbedny, wiec wkrotce kupuje
10 orkow to troche malo... 20-25 to juz cos
z tym sklejaniem to jest tak... jezeli bedziesz mial 20 typow z tarczami i chopami to nikt nie zauwazy ze gdzies tak w srodku sa dwaj kolesie z 2 chopami... a nawet jezli zauwaza to to i tak nie ma znaczenia
po 1 przeczytaj zasady po 2 przeczytaj AB
Ok dzieki to sie biore za czytanie.
Porozmawialem z bardziej doswiadczonym kolegą i doszlismy do wniosku ze beda dwa regimenty
Jeden bedzie zawieral dowodce z tarcza, musicana i sztandarowego oraz 7 z tarcza i chopa.
Drugi to bedzie partyzankta czyli 8 orkow z dwoma choppami.
Ostatni ktorego zwalilem bo wygląda mniej wiecej tak:
http://www.craftyspot.co.uk/images/orc% ... giment.jpg
przeznacze na pierwsze malowanie i udoskonalanie malowania
Czy moze tak byc?
A orkow bedzie wiecej z czasem...
a Army booka bede mial po angielsku calego narazie.
Porozmawialem z bardziej doswiadczonym kolegą i doszlismy do wniosku ze beda dwa regimenty
Jeden bedzie zawieral dowodce z tarcza, musicana i sztandarowego oraz 7 z tarcza i chopa.
Drugi to bedzie partyzankta czyli 8 orkow z dwoma choppami.
Ostatni ktorego zwalilem bo wygląda mniej wiecej tak:
http://www.craftyspot.co.uk/images/orc% ... giment.jpg
przeznacze na pierwsze malowanie i udoskonalanie malowania
Czy moze tak byc?
A orkow bedzie wiecej z czasem...
a Army booka bede mial po angielsku calego narazie.
WFB to nie to samo co warhammer online. Koniecznie poczytaj podręcznik i forum jeśli masz zamiar złożyć armię. Co do uzbrojenia jednostek - prawda jest taka, że uzbrajanie ich tak, jak wystawiasz nie jest wymagane. W końcu czasem chcesz zagrać unitem big unsów z tarczą i spearem, czasem z 2 choppami, a czasem z choppą i tarczą. Wyobraź sobie ile musiałbys mieć na półce figsów, żeby moc zawsze wystawić oddziały po 20-25sztuk.
Masz gdzieś tutaj fajny wątek co kupić na początek (ale rym ), skoro już masz unit orkasów to polecam NG i pająki ze Skull Passa (za grosze na allegro), paru bohaterów i doom divera. Do tego dorób (lub kup) 2 chukki (balisty zielonoskórych) i już będziesz miał spoko armijkę na początek.
Powodzenia
Masz gdzieś tutaj fajny wątek co kupić na początek (ale rym ), skoro już masz unit orkasów to polecam NG i pająki ze Skull Passa (za grosze na allegro), paru bohaterów i doom divera. Do tego dorób (lub kup) 2 chukki (balisty zielonoskórych) i już będziesz miał spoko armijkę na początek.
Powodzenia
Ok Dzieki wielkie.. Kiedy wszystko bedzie pomalowane i przygotowane bede mial do dyspozycjii skserowany Army Book i Ta ksiazke z zasadami Rule Book o ile sie nie myle.
Dzis koncze sklejac figurki i tak sie zastanawiam czy nie brakuje mi czegos, bo nie mam kija do sztandaru;/
W instrukcjii tam gdzie jest narysowane jak sie co sklada jest kij, na ktorym jest juz dlon i cala reka.
Ja czegos takiego nie mam;/ Mam gore sztandaru i reke ktora dokleja sie do tej dloni a kija nie ma:P
Nic nie wyrzucalem ani nie przenosilem po wyjeciu z pudelka. To sie robi jakos z wloczni czy mam zglosic reklamacje..?
Dzis koncze sklejac figurki i tak sie zastanawiam czy nie brakuje mi czegos, bo nie mam kija do sztandaru;/
W instrukcjii tam gdzie jest narysowane jak sie co sklada jest kij, na ktorym jest juz dlon i cala reka.
Ja czegos takiego nie mam;/ Mam gore sztandaru i reke ktora dokleja sie do tej dloni a kija nie ma:P
Nic nie wyrzucalem ani nie przenosilem po wyjeciu z pudelka. To sie robi jakos z wloczni czy mam zglosic reklamacje..?