Master Rune of Kingship a Generał

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Master Rune of Kingship a Generał

Post autor: Grazbird »

Hej !
Krasnoludzki Lord z wyżej wymienionym runem ma stubborna. W podręczniku ( dużym, str. 77 ) jest napisane, że jeśli character ze stubbornem wchodzi do jednostki bez stubborna to, z uwagi na fakt, że uzywa ona jego liderki, jednostka ta testuje się na niemodyfikowalnej liderce charactera,innymi słowy sama staje się stubborn.
Z uwagi na fakt, że jednostki w promieniu 12 cali od generała uzywają jego liderki (do testów psyche i breaków) czy w tym wypadku użyją jego niemodyfikowalnej 10 ?

W Kwestii Zasad nie znalazłem wątku o tym runie i stąd moje wątpliwości.
Ja uważam, że może. Jesli się myle to wyprowadźcie mnie z błędu :D :D

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Bez przesady :), general ze stubbornem nie ma takich wlasciwosci. Rozdaje swoje 10Ld wkolo, ale wciaz ten Ld ulega modyfikacji.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

a niby czemu miałby ulegac modyfikacji ?
jakis zapis w rulebooku albo faqu ?
character w jednostce daje jej stubborna..jednostka bierze Ld charactera..gienio to tylko taki character który rozdaj eliderkę na 12 cali :D

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

ponieważ stubborn przechodzi na oddział jeśli bohater jest w środku oddziału. (duży podręcznik, str 77)
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Jak wyżej. Nie daje.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

stop. tam jest napisane, że oddział korzysta z jego liderki. która to liderka jest niemodyfikowalna :D

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Nie uzywa jej jednak bezposrednio. Pozycza jego Ld na potrzeby gry, ten Ld ulega oczywiscie modyfikacja. A co do twojego toku rozumowania to general nie potrzebuje stubborna, zeby dawac innemu oddzialowi stubborn. Odzial przegrywa walke i pozycza Ld generala, ktory defakto w tej walce nie uczestniczyl, a co za tym idzie nie jest jego Ld modyfikowany. Tak oczywiscie nie jest i nie bedzie, niewazne jakbys sie staral :)

ODPOWIEDZ