Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
można wystawić legalnie dwa kotły?
mozna
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
No raczej, większość osób tak robi .Nawet kiedyś Panowie z GW sami zachęcali do takich manewrów
Ja mam orginalnego, ale kupiłem go w początkach 6, gdy jeszcze jego cena nie była tak kosmiczna jak teraz
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
- Powergamer Rozpiskowy
czy championi BG i exe'kow (ci niestandardowi) moga byc brani normalnie czy sa traktowani jak special charakterzy?
Mam małe pytanie. Przyjmijmy, iż dysponuję jednostkami Widm i Korsarzy.
Pytanie co do widm. Czy będę mógł np mieć nimi broń ręczną, kuszę i np: dodatkową broń ręczną i wtedy moje cienie będą miały 2 bronie ręczne i kuszę? Czy jest ograniczenie co do 2 broni?
No i teraz takie pytanie. Jeśli ktoś korzysta z 2 broni to ma dodatkowy atak, lecz:
Jeśli mam jednostkę korsarzy, którzy posiadają 2 bronie ręczne, a ich współczynnik ataku wynosi 1, to czy doliczam dodatkowy jeden atak, czy ta wartość 1 już siś w to wlicza? Gdyż np przy widmach ta sprawa wygląda jaśniej. Mają jeden atak, jedna broń ręczną. Jeśli wykupi im się dodatkową broń ręczną, to liczba ataków wzroście o jeden.
No i teraz taka mała rada, którą z tych dwóch jednostek wyposażylibyście w kusze? Widma czy korsarzy?
Pytanie co do widm. Czy będę mógł np mieć nimi broń ręczną, kuszę i np: dodatkową broń ręczną i wtedy moje cienie będą miały 2 bronie ręczne i kuszę? Czy jest ograniczenie co do 2 broni?
No i teraz takie pytanie. Jeśli ktoś korzysta z 2 broni to ma dodatkowy atak, lecz:
Jeśli mam jednostkę korsarzy, którzy posiadają 2 bronie ręczne, a ich współczynnik ataku wynosi 1, to czy doliczam dodatkowy jeden atak, czy ta wartość 1 już siś w to wlicza? Gdyż np przy widmach ta sprawa wygląda jaśniej. Mają jeden atak, jedna broń ręczną. Jeśli wykupi im się dodatkową broń ręczną, to liczba ataków wzroście o jeden.
No i teraz taka mała rada, którą z tych dwóch jednostek wyposażylibyście w kusze? Widma czy korsarzy?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jeśli wykupisz Widmom dodatkowe bronie ręczne to wtedy będą mieli zarówno Kusze jak i dodatkową broń.
Korsarze jeśli są wyposażeni w dwie bronie ręczne to mają po 2 ataki ( 1A z bazy +1 z racji dodatkowej broni).
Widma kusze mają z bazy więc nie ma co ich w nie wyposażać
, a u korsarzy się to raczej nie oplaca.
Korsarze jeśli są wyposażeni w dwie bronie ręczne to mają po 2 ataki ( 1A z bazy +1 z racji dodatkowej broni).
Widma kusze mają z bazy więc nie ma co ich w nie wyposażać
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
To zależy jak chcesz grać.
Ja np. zakupiłem batalion i wystawiam z niego tylko CoK.
Polecam przejrzenie działu rozpisek aby zobaczyć, co wystawiają inni gracze DE.
Twoim pierwszym zakupem powinien być armybook, wtedy możesz przejrzeć sobie statystyki i wygląd modeli i wybrać te najlepsze/te które Ci się najbardziej podobają.
Ja np. zakupiłem batalion i wystawiam z niego tylko CoK.
Polecam przejrzenie działu rozpisek aby zobaczyć, co wystawiają inni gracze DE.
Twoim pierwszym zakupem powinien być armybook, wtedy możesz przejrzeć sobie statystyki i wygląd modeli i wybrać te najlepsze/te które Ci się najbardziej podobają.
z kuszników ( nawet mam na to fajny pomysł ) mozna zrobić shade, z korsarzy DR i juz wykorzystujesz cały batalion ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
I właśnie, czytałem sobie temat "DE - co każdy gracz wiedzieć powinien" trochę o zasadach assassina i mam pytanie:
1.Gdy assek ujawnia się w czasie gry, to muszę zabić jednego członka oddziału, czy jeśli jest pełny klocek to wtedy muszę go zabić ( jeżeli wogóle muszę
).
2.Jeśli tak, to czy mogę dać w pierwszym szeregu tylko czwórkę wojowników
Pozdrawiam![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
1.Gdy assek ujawnia się w czasie gry, to muszę zabić jednego członka oddziału, czy jeśli jest pełny klocek to wtedy muszę go zabić ( jeżeli wogóle muszę
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
2.Jeśli tak, to czy mogę dać w pierwszym szeregu tylko czwórkę wojowników
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Pozdrawiam
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)