O&G 2k
O&G 2k
Co myślicie o takim standarciku?Co prawda narazie tety pokazują umiarkowane sukcesy, ale jestem pełen dobrych myśli.
Początkujący niech popatrzą jak wygląda dobrze skrojona rozpiska O&G:)
1 Black Orc Big Boss @ 155 Pts
General; Heavy Armour,Boar
Martog's Best Basha [15]
Enchanted Shield [15]
Nibbla's Itty Ring [20]
1 Night Goblin Great Shaman @ 285 Pts
Magic Level 4; Little Waagh
Collar of Zorga [5]
Magic Mushrooms [10]
Pipes of Doom [35]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Power Stone [25]
Power Stone [25]
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Power Stone [25]
Power Stone [25]
5x Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician
5x Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
25x Night Goblins @ 139 Pts
Netters; Shield; Musician, 1 Fanatic
24 Orc Boyz @ 180 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; FCG
24 Orc Boyz @ 180 Pts
10 Black Orcs @ 146 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
9 Squig Hoppers @ 135 Pts
1 Trolls @ 40 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 132
Total Army Cost: 1998
Początkujący niech popatrzą jak wygląda dobrze skrojona rozpiska O&G:)
1 Black Orc Big Boss @ 155 Pts
General; Heavy Armour,Boar
Martog's Best Basha [15]
Enchanted Shield [15]
Nibbla's Itty Ring [20]
1 Night Goblin Great Shaman @ 285 Pts
Magic Level 4; Little Waagh
Collar of Zorga [5]
Magic Mushrooms [10]
Pipes of Doom [35]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Power Stone [25]
Power Stone [25]
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Power Stone [25]
Power Stone [25]
5x Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician
25x Night Goblins @ 139 Pts
Netters; Shield; Musician, 1 Fanatic
24 Orc Boyz @ 180 Pts
24 Orc Boyz @ 180 Pts
10 Black Orcs @ 146 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
9 Squig Hoppers @ 135 Pts
1 Trolls @ 40 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 132
Total Army Cost: 1998
@quas
Patrząc na twoje wypowiedzi na forum raczej nie sądze żebyś był początkującym.
Ja uważam ją na sympatycznie zbalansowaną, co można by w niej zmienić to oddział boyzów na na oddział nocników. tak było wcześniej lecz eraz chcę dać szansę boyzom:).
Można by wziucić sztandar na nocnikach ale cce mieć ddział do "zwiadu przez szturm".
Black Orcs i trolla można by na coś innego wymienić ale tu pojawia się zagdanienie użyteczności specjali. A ja poprostu lubię tą 10 BO - droga bo droga ale bez animozji:)
Ja uważam ją na sympatycznie zbalansowaną, co można by w niej zmienić to oddział boyzów na na oddział nocników. tak było wcześniej lecz eraz chcę dać szansę boyzom:).
Można by wziucić sztandar na nocnikach ale cce mieć ddział do "zwiadu przez szturm".
Black Orcs i trolla można by na coś innego wymienić ale tu pojawia się zagdanienie użyteczności specjali. A ja poprostu lubię tą 10 BO - droga bo droga ale bez animozji:)
No ja tak na quaso-poziomie grywam chyba (10:10 ostatnio wyciagnalem! lans! : P) i tez jakos nie jestem zachwycony..
IMO itemy bez sensu zbytniego, orczy szamani wlasciwie no future - duza szansa na plewne czary; PSy lepiej chyba na greata..
Nt blorkow i trolla w takim razie nic nie mowie - skoro lubisz i Ci sie sprawdzaja to ok (; ale ja bym nie ryzykowal.. albo chociaz blorkow dal 12, zeby atakow zwiekszyc ilosc
IMO itemy bez sensu zbytniego, orczy szamani wlasciwie no future - duza szansa na plewne czary; PSy lepiej chyba na greata..
Nt blorkow i trolla w takim razie nic nie mowie - skoro lubisz i Ci sie sprawdzaja to ok (; ale ja bym nie ryzykowal.. albo chociaz blorkow dal 12, zeby atakow zwiekszyc ilosc
BO nawet się spłacają a odnośnie Trolla - będzie musiał się sprawdzać bo inaczej będzie ginął:)Nt blorkow i trolla w takim razie nic nie mowie - skoro lubisz i Ci sie sprawdzaja to ok (; ale ja bym nie ryzykowal.. albo chociaz blorkow dal 12, zeby atakow zwiekszyc ilosc
PS-y na Orczątkach to chyba najlepszy wybór. Orcza magia jest spoko, jedyne na co licze to małe pociski. Dzięki PS-om ich możliwości czarowania wzrastają dość znacznie. Np wczoraj 1 i 2 tura "spacerki" na 4 kościach szły na jednym z nich:)Co prawda dwa razy po woundzie dostałz miscasta i zeszedł ale potencjalnie to ...
No spoko. A jak wylosujesz jakis wsiowy czar i jedynke? i na drugim tak samo? 100pkt w plecy
Słabe kombinacje to z 1,3 i 1,6.
Trójeczka przyznaję ma ograniczoną użyteczność ale w jakieś walce przeżuty mogą pomóc, z uderzaniem jako pierwszy to już rzadka sytuacja.
Szósteczka - przy takiej ilości strzelania może nie być za dobra lecz czasami może się okazać nadrzędne pchnięcie. Zwłaszcza jak maszyny w jakiś sposób zejdą.
Pozdrawiam
Trójeczka przyznaję ma ograniczoną użyteczność ale w jakieś walce przeżuty mogą pomóc, z uderzaniem jako pierwszy to już rzadka sytuacja.
Szósteczka - przy takiej ilości strzelania może nie być za dobra lecz czasami może się okazać nadrzędne pchnięcie. Zwłaszcza jak maszyny w jakiś sposób zejdą.
Pozdrawiam
podobne do mojego, tylko ze ja daje bsb'ka orka greate'a gienia i dwóch nocników.
Myślałem tez nad złożeniem bohaterów podobnym do twojego, ale wtedy nie ma sensu dwoch orkowych szamanów. lepszy IMO jeden ork i jeden nocnik.
No i do black orków nie moge osobiście jakoś złapać przekonania. Ciekawsze IMO savage na dzikach
Myślałem tez nad złożeniem bohaterów podobnym do twojego, ale wtedy nie ma sensu dwoch orkowych szamanów. lepszy IMO jeden ork i jeden nocnik.
No i do black orków nie moge osobiście jakoś złapać przekonania. Ciekawsze IMO savage na dzikach

zalezy jak na to patrzec@quas
w WFB gram od 1998roku
ale orcasami ledwie 2 lata...i wciaz sie czegos nowego dowiaduje o tej armii

pogadamy jak wroce do poziomu "przeciwnik zabija wiecej mojej armii niz ja sam"No ja tak na quaso-poziomie grywam chyba (10:10 ostatnio wyciagnalem! lans! : P) i tez jakos nie jestem zachwycony..
no i musze poczytac zasady armii->zebym znowu sie nie wyglupial z szarza taktyczna na herda

ale tak wracajac do tematu
1)za duzo PS...tak naprawde 1 wystarcza na 2lvl shamanie
2)za to duzy szaman chetnie by lyknol jakis PS-IMO lepsze rozwiazanie
- Shakin' Dudi
- Masakrator
e tam plewa
tyle PS na malych magach ze az milo
Nima tutaj DS milo milo (tylko dwa.. tyle co i nic
). Po za squigami to nie wiem czym ty chcesz sie bic 

@quas
W założeniu te PS-y mająpodbić dwie pierwsze tury do dewastacujnego poziomu znanego z 6-ed gry na czterech szamanach.
Może by się przydał jakiś PS na lordzie nocniku ale ktoś musi mieć DS-y.
Można by spróbować zrezygnować z jednego i collara i dokupić 3 grzyb:)
lub pochrzanić pipes/ collar i zamienić na PS i grzyby.
@Shakin' Dudi
Rzeczywiście na TK może być problem ale cóż nie można mieć wszystkiego.
W O&G nie zamierzam szukać jednostki przełamywującej wszystko bo raczej jej nie znajdę:)
Klocki mają dobijać osłabionego wroga plus z pozostałymi oddziałami brać udział w kombinowanych szarżach:) które mi tak sobie wychodzą:)
W założeniu te PS-y mająpodbić dwie pierwsze tury do dewastacujnego poziomu znanego z 6-ed gry na czterech szamanach.
Może by się przydał jakiś PS na lordzie nocniku ale ktoś musi mieć DS-y.
Można by spróbować zrezygnować z jednego i collara i dokupić 3 grzyb:)
lub pochrzanić pipes/ collar i zamienić na PS i grzyby.
@Shakin' Dudi
Rzeczywiście na TK może być problem ale cóż nie można mieć wszystkiego.
W O&G nie zamierzam szukać jednostki przełamywującej wszystko bo raczej jej nie znajdę:)
Klocki mają dobijać osłabionego wroga plus z pozostałymi oddziałami brać udział w kombinowanych szarżach:) które mi tak sobie wychodzą:)