O&G 2k
O&G 2k
Co myślicie o takim standarciku?Co prawda narazie tety pokazują umiarkowane sukcesy, ale jestem pełen dobrych myśli.
Początkujący niech popatrzą jak wygląda dobrze skrojona rozpiska O&G:)
1 Black Orc Big Boss @ 155 Pts
General; Heavy Armour,Boar
Martog's Best Basha [15]
Enchanted Shield [15]
Nibbla's Itty Ring [20]
1 Night Goblin Great Shaman @ 285 Pts
Magic Level 4; Little Waagh
Collar of Zorga [5]
Magic Mushrooms [10]
Pipes of Doom [35]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Magic Level 2; Big Waagh; Choppa
Power Stone [25]
Power Stone [25]
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Power Stone [25]
Power Stone [25]
5x Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician
5x Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
25x Night Goblins @ 139 Pts
Netters; Shield; Musician, 1 Fanatic
24 Orc Boyz @ 180 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; FCG
24 Orc Boyz @ 180 Pts
10 Black Orcs @ 146 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
9 Squig Hoppers @ 135 Pts
1 Trolls @ 40 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 132
Total Army Cost: 1998
Początkujący niech popatrzą jak wygląda dobrze skrojona rozpiska O&G:)
1 Black Orc Big Boss @ 155 Pts
General; Heavy Armour,Boar
Martog's Best Basha [15]
Enchanted Shield [15]
Nibbla's Itty Ring [20]
1 Night Goblin Great Shaman @ 285 Pts
Magic Level 4; Little Waagh
Collar of Zorga [5]
Magic Mushrooms [10]
Pipes of Doom [35]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Power Stone [25]
Power Stone [25]
1 Orc Shaman @ 150 Pts
Power Stone [25]
Power Stone [25]
5x Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician
25x Night Goblins @ 139 Pts
Netters; Shield; Musician, 1 Fanatic
24 Orc Boyz @ 180 Pts
24 Orc Boyz @ 180 Pts
10 Black Orcs @ 146 Pts
Heavy Armour; Shield; Musician
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 70 Pts
9 Squig Hoppers @ 135 Pts
1 Trolls @ 40 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 132
Total Army Cost: 1998
@quas
Patrząc na twoje wypowiedzi na forum raczej nie sądze żebyś był początkującym.
Ja uważam ją na sympatycznie zbalansowaną, co można by w niej zmienić to oddział boyzów na na oddział nocników. tak było wcześniej lecz eraz chcę dać szansę boyzom:).
Można by wziucić sztandar na nocnikach ale cce mieć ddział do "zwiadu przez szturm".
Black Orcs i trolla można by na coś innego wymienić ale tu pojawia się zagdanienie użyteczności specjali. A ja poprostu lubię tą 10 BO - droga bo droga ale bez animozji:)
Ja uważam ją na sympatycznie zbalansowaną, co można by w niej zmienić to oddział boyzów na na oddział nocników. tak było wcześniej lecz eraz chcę dać szansę boyzom:).
Można by wziucić sztandar na nocnikach ale cce mieć ddział do "zwiadu przez szturm".
Black Orcs i trolla można by na coś innego wymienić ale tu pojawia się zagdanienie użyteczności specjali. A ja poprostu lubię tą 10 BO - droga bo droga ale bez animozji:)
No ja tak na quaso-poziomie grywam chyba (10:10 ostatnio wyciagnalem! lans! : P) i tez jakos nie jestem zachwycony..
IMO itemy bez sensu zbytniego, orczy szamani wlasciwie no future - duza szansa na plewne czary; PSy lepiej chyba na greata..
Nt blorkow i trolla w takim razie nic nie mowie - skoro lubisz i Ci sie sprawdzaja to ok (; ale ja bym nie ryzykowal.. albo chociaz blorkow dal 12, zeby atakow zwiekszyc ilosc
IMO itemy bez sensu zbytniego, orczy szamani wlasciwie no future - duza szansa na plewne czary; PSy lepiej chyba na greata..
Nt blorkow i trolla w takim razie nic nie mowie - skoro lubisz i Ci sie sprawdzaja to ok (; ale ja bym nie ryzykowal.. albo chociaz blorkow dal 12, zeby atakow zwiekszyc ilosc
BO nawet się spłacają a odnośnie Trolla - będzie musiał się sprawdzać bo inaczej będzie ginął:)Nt blorkow i trolla w takim razie nic nie mowie - skoro lubisz i Ci sie sprawdzaja to ok (; ale ja bym nie ryzykowal.. albo chociaz blorkow dal 12, zeby atakow zwiekszyc ilosc
PS-y na Orczątkach to chyba najlepszy wybór. Orcza magia jest spoko, jedyne na co licze to małe pociski. Dzięki PS-om ich możliwości czarowania wzrastają dość znacznie. Np wczoraj 1 i 2 tura "spacerki" na 4 kościach szły na jednym z nich:)Co prawda dwa razy po woundzie dostałz miscasta i zeszedł ale potencjalnie to ...
No spoko. A jak wylosujesz jakis wsiowy czar i jedynke? i na drugim tak samo? 100pkt w plecy
Słabe kombinacje to z 1,3 i 1,6.
Trójeczka przyznaję ma ograniczoną użyteczność ale w jakieś walce przeżuty mogą pomóc, z uderzaniem jako pierwszy to już rzadka sytuacja.
Szósteczka - przy takiej ilości strzelania może nie być za dobra lecz czasami może się okazać nadrzędne pchnięcie. Zwłaszcza jak maszyny w jakiś sposób zejdą.
Pozdrawiam
Trójeczka przyznaję ma ograniczoną użyteczność ale w jakieś walce przeżuty mogą pomóc, z uderzaniem jako pierwszy to już rzadka sytuacja.
Szósteczka - przy takiej ilości strzelania może nie być za dobra lecz czasami może się okazać nadrzędne pchnięcie. Zwłaszcza jak maszyny w jakiś sposób zejdą.
Pozdrawiam
podobne do mojego, tylko ze ja daje bsb'ka orka greate'a gienia i dwóch nocników.
Myślałem tez nad złożeniem bohaterów podobnym do twojego, ale wtedy nie ma sensu dwoch orkowych szamanów. lepszy IMO jeden ork i jeden nocnik.
No i do black orków nie moge osobiście jakoś złapać przekonania. Ciekawsze IMO savage na dzikach![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Myślałem tez nad złożeniem bohaterów podobnym do twojego, ale wtedy nie ma sensu dwoch orkowych szamanów. lepszy IMO jeden ork i jeden nocnik.
No i do black orków nie moge osobiście jakoś złapać przekonania. Ciekawsze IMO savage na dzikach
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
zalezy jak na to patrzec@quas
w WFB gram od 1998roku
ale orcasami ledwie 2 lata...i wciaz sie czegos nowego dowiaduje o tej armii
![Laughing :lol:](./images/smilies/ng_lol.gif)
pogadamy jak wroce do poziomu "przeciwnik zabija wiecej mojej armii niz ja sam"No ja tak na quaso-poziomie grywam chyba (10:10 ostatnio wyciagnalem! lans! : P) i tez jakos nie jestem zachwycony..
no i musze poczytac zasady armii->zebym znowu sie nie wyglupial z szarza taktyczna na herda
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
ale tak wracajac do tematu
1)za duzo PS...tak naprawde 1 wystarcza na 2lvl shamanie
2)za to duzy szaman chetnie by lyknol jakis PS-IMO lepsze rozwiazanie
- Shakin' Dudi
- Masakrator
e tam plewa
tyle PS na malych magach ze az milo
Nima tutaj DS milo milo (tylko dwa.. tyle co i nic
). Po za squigami to nie wiem czym ty chcesz sie bic ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
@quas
W założeniu te PS-y mająpodbić dwie pierwsze tury do dewastacujnego poziomu znanego z 6-ed gry na czterech szamanach.
Może by się przydał jakiś PS na lordzie nocniku ale ktoś musi mieć DS-y.
Można by spróbować zrezygnować z jednego i collara i dokupić 3 grzyb:)
lub pochrzanić pipes/ collar i zamienić na PS i grzyby.
@Shakin' Dudi
Rzeczywiście na TK może być problem ale cóż nie można mieć wszystkiego.
W O&G nie zamierzam szukać jednostki przełamywującej wszystko bo raczej jej nie znajdę:)
Klocki mają dobijać osłabionego wroga plus z pozostałymi oddziałami brać udział w kombinowanych szarżach:) które mi tak sobie wychodzą:)
W założeniu te PS-y mająpodbić dwie pierwsze tury do dewastacujnego poziomu znanego z 6-ed gry na czterech szamanach.
Może by się przydał jakiś PS na lordzie nocniku ale ktoś musi mieć DS-y.
Można by spróbować zrezygnować z jednego i collara i dokupić 3 grzyb:)
lub pochrzanić pipes/ collar i zamienić na PS i grzyby.
@Shakin' Dudi
Rzeczywiście na TK może być problem ale cóż nie można mieć wszystkiego.
W O&G nie zamierzam szukać jednostki przełamywującej wszystko bo raczej jej nie znajdę:)
Klocki mają dobijać osłabionego wroga plus z pozostałymi oddziałami brać udział w kombinowanych szarżach:) które mi tak sobie wychodzą:)