DE 2250BP+R

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

DE 2250BP+R

Post autor: Dymitr »

Dreadlord
h.armour, sdc,
Executioner's Axe, Blood Armour

3xSorceresski II lvl na Dark steedach ( w sumie 3 scrolle i Lifetaker)

3x5 Dark Riderów z kuszami
5xharpie
2x ColdOne Chariot
2x5 Shadów z xtr h.weaponami [w kazdym assasin- Manebane+rending Stars+extra h.weapon, jeden ma Cloak of Twilight)
4xBolt

jak łatwo sie domyśleć na nowych zasadach magii i uzyteczności shadow magic wszystkie czarki ten lor wybierają
zagrałem tak dopiero trzykrotnie
1. Vampiry 20:0 (lord zabija Vampira Lorda w drugiej turze, mimo ze sam przez to ginie, ustawia bitwe)
2. O&G 6:14 (lord ma wpaść w Wywernę i jego lordem, nie zdaje terroru i zabiera w popłochu ze soba oddział Shadów i droższego assasina. punkty uratowane tylko dzieki niesamowitej boltów skutecznośc w ostatnich dwu turach)
3. Lizzie 9:11 (Szef robi overruna po enginie, miło było patrzeć. Poźniej kilka moich błędów i nie wykorzystałem przewagi tracą dużo punktów)

Co myślicie?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Ciekawa rozpiska , dośc mocna , tylko mi tu brakuje ColdOne Knigchtów , ale w sumie nie ma co wyrzucic , tylko jestem ciekaw jak dajesz rade Demonom na Blodziu albo na innym bydlaku . Ale rozpa bardzo przyjemna , jest w niej duzy potencjał .

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Od czegoś są bolce....
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

pokazuje i objaśniam:)
1. Grubasy typu BT trzeba chocby 1 W wklepac z boltów (lepiej ze 3:P) a pozniej lordem szarż i nie ma.
2. Grubasy na grubasach (smoki) pit'ka powinna robić dobrze, a potem lordem dojechać jeźdzca

za dwa tyg. jest turniej we Wrocławiu (Bard) na taki format, wpadnij, zobaczymy jak mi pójdzie:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

assasini z manbanem i gwiazdkami + bolce to dobra rzecz na bloodzia.
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Dmtrij pisze:pokazuje i objaśniam:)
1. Grubasy typu BT trzeba chocby 1 W wklepac z boltów (lepiej ze 3:P) a pozniej lordem szarż i nie ma.
2. Grubasy na grubasach (smoki) pit'ka powinna robić dobrze, a potem lordem dojechać jeźdzca

za dwa tyg. jest turniej we Wrocławiu (Bard) na taki format, wpadnij, zobaczymy jak mi pójdzie:)
No będę na pewno , bo chce zobaczyc w grze tą rozpiskę , a przy okazji sam zagrac .
Tylko jeszcze jedna sprawa , co do czarodziejek , gdzie je zazwyczaj dajesz? Do Dark Ridersów? Nie boisz się , że ci jakiś fast/latacz je za szybko zje ? I jak ci się spisują bolce w liczbie 4 ? Nie za dużo? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

czarki w DR nie boja sie fastów innych, pamietaj że mają kusze, wiec coś ta odstrzelą. a do tego są strasznie manewrowni.
a jak trzeba ucieknie taka ze zdemolowanego oddziału DR po nalocie Terków i wskoczy gdzie indziej

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

fajna rospa... po za tym strzelanie :wink: zagramy jutro w klubie po koncercie whithmilk ?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jak bedzie miejsce to spoko:P

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

to wezme fixy :D chyba że przed zagramy ... :idea: jak wolisz

Drako
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drako »

A powiec mi w czym trzymasz lorda ??? W bolcach??

1 ture latania mozna powstrzymac, a potem z savem 3+ i t3 to może zejśc od luczników...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

uzaleznione jest to od zaczynania
jezeli mam inicjatywe w turach, jest sam i dołącza do bliższych shadów z droższymasem, jeżeli nie to ci sami shadzi wystawiani sa w deploymencie normalnie.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

wbrew pozorom nie wiem czy nie lepszy jest lord z pendantem, terrorem i 2-rakiem (ew. bez terroru bo rozumiem że masz perłę na magu) - grubasy i tak wpierw zmiękczasz strzelaniem a na resztę armii lord "biegacz" jest dużo lepszy.

miłego,
Ż.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

lord z axem jest klimatyczny ;)
Mam podobny pomysł na armię, którą właśnie będę zbierał.
Bez pedanta, ambitnie! :)

Podoba mi się rozpa, pisz relacje jak Ci idzie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

pedant niestety z Axe'm sie nie miesci :D:D:D

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ok - to kwestia etyczno-światopoglądowa - teraz rozumiem Twój wybór :)

pzdr,
Ż.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Dmtrij pisze:pedant niestety z Axe'm sie nie miesci :D:D:D

Czy takie niestety? ;) Moim zdaniem pedant to idiotyczny przedmiot przeginający grę ;)
Można grać bez niego, rozpa dobra!
Pozdro

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Gralem na DMŚ czymś takim
lord taki jak twoj
3x 2lev czarka 3 scrolle +1 PD, tome of furion, lifetaker
2x DR
kuszole
2 bolce
hydra
11 BG ASF FCG
3x5 harpii
asasin KB,rune of khain, lot

ogolnie wpadalem w co chcialem z lotu, ale mi sie nie podobalo do konca granie taka rozpa :| .
mam wrazenie ze ten lord i asasini sa one use only :P , wiec przerzucam sie na ofens :D .

pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Armia jest ewidentnie składana pod niektóre armie, nie widzę tego grającego przeciw skavenom.

pozdro

ODPOWIEDZ