Witam, przedstawiam wam nową fanaberie, niby nie niepowinna działa ale jednak coś można ugrać , i o to ona ( oczywiście po polsku ):
czarnoksiężnik, palankin nurgla, słowo agonii, poziom 4, bluźnierczy amulet, zwój rosproszeńa, piętno nurgla, zaklęta tarcza, kąsające ostrze
czarownik, palankin nurgla, pozion 2, piętno nurgla, furia krwawego boga
czarownik, poziom 2, piekielna marionetka, piętno nurgla, paraliżujący ryk
czarownik, poziom 2, obroża khorna, piętno nurgla, czerep śmierci
20x grasanci, piętno nurgla, pełna grupa dowodzenia, tarcze, lekka zbroja
20x grasanci, piętno nurgla, pełna grupa dowodzenia, tarcze, lekka zbroja
12x wojownicy, piętno nurgla, wojenny sztandar, tarcze, chorąży, muzyk
12x wojownicy, piętno nurgla, chorągiew roskoszy, tarcze, chorąży, muzyk
pomiot chaosu, piętno nurgla
założenie jest takie, tworzą się 2 centra dowodzenia w wojownikach z 2MR i niezłą obstawą, marudersi nie są rewelacją ale potrafią przyjąć 2 lance albo rycerzy chaosu bez frenzy, pomioty chaosu dają kilka dodatkowych rozstawień i są niezłymi trzymatorami, losowy ruch daje na prawdę dużo zabawy czasem szarżują na 12" albo idą 3" chodź cel jest o 1" dalej, brakuje tutaj czempionów w wojownikach i zastanawiałem się czy nie wymienić zwój rosproszenia na lordzie z obroża khorna na herosie, zasze to ward na generale albo mianować kogoś innego generałem
jak narazie grałem tą rospą trzy razy ( na patrolach malutką wersją, nie będę o tym tutaj pisał ), pierwszy raz z bretką wydawało się że będzie ciężęj, bo ujżałem 2 trebusze ale 16/4 wygrałem,
następne 2 razy z partyzantką Dimitra, pierw wygrałem 20/0 w 2 turze, ale to na farcie totalny obszarówka z ifki zniszczyła shejdów a jeszcze assasin nie wyszedł, i coś tam jeszcze a w 2 turze, lorda mase DR i generalnie bolty zostały więc daliśmy sobie spokój,
następną bitwę 18/2, chodź miałem 3 obszarówki a nie 2 jak wcześniej, jeden mag zeszedł już w 1 turze i generał uciekał bo przegrałem kombat o 1 , było naprawdę fajnie i raz gdy zrobił mi kanapkę od frontu z lordem na czele, obok rydwanu i assasi, myślałem o przegranej ale wygrałem muzykiem i lord stwierdził że to nie na jego siły, itp. itd..
wiem że "PG" by woził przy takiej rospie 2 helki bo mam problem z np.: smokiem, jakimiś kloskami śmieci... no cóż kiedyś grając w WC3FT ktoś mi napisał coś takiego "progamer play for fun" co sądzicie o tej rospie?
pozdrawiam wszystkich
nurgle 2250 piechotka
Jestem pod dużym wrażeniem, że grasz czymś zupełnie innym niż schemat rycerze-psy-konni maruderzy. Zdecydowany fenomen
Nie będę oceniał rozpiski czy też "dawał dobre rady", bo taką rozpiską nie grałem, zatem teoretyzować nie ma sensu. Ufam, że ma potencjał o którym piszesz. Bardzo chętnie bym wysłuchał relacji z turnieju, w którym byś zagrał na takiej rozpie . No i trzymałbym kciuki za Twoje dobre wyniki . Sam już zrezygnowałem z chaosu (zabił mnie ten najnudniejszy army list wszechczasów w hostorii WFB ). Ale miłoby jakby ktoś udowodnił, że się mylę
Jedyne co bym chciał dorzucić do tej rozpy swoim zwyczajem to BSB z banner of the gods
Nie będę oceniał rozpiski czy też "dawał dobre rady", bo taką rozpiską nie grałem, zatem teoretyzować nie ma sensu. Ufam, że ma potencjał o którym piszesz. Bardzo chętnie bym wysłuchał relacji z turnieju, w którym byś zagrał na takiej rozpie . No i trzymałbym kciuki za Twoje dobre wyniki . Sam już zrezygnowałem z chaosu (zabił mnie ten najnudniejszy army list wszechczasów w hostorii WFB ). Ale miłoby jakby ktoś udowodnił, że się mylę
Jedyne co bym chciał dorzucić do tej rozpy swoim zwyczajem to BSB z banner of the gods
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
duże słowa jak na sam początek "fenomen"Kal_Torak pisze:Jestem pod dużym wrażeniem, że grasz czymś zupełnie innym niż schemat rycerze-psy-konni maruderzy. Zdecydowany fenomen
w takim razie to chyba nikt " nie ocenia " tej rospy, a przynajmiej nikt z polskich graczyKal_Torak pisze:Nie będę oceniał rozpiski czy też "dawał dobre rady", bo taką rozpiską nie grałem, zatem teoretyzować nie ma sensu. Ufam, że ma potencjał o którym piszesz.
jakoś za 2 tygodnie będzie turniej we wrocku na ten format, więc napewno się zjawie i zdam relacje, jak dlamie choas może nie ma zbyt wielu opcji rospiseka, ale napewno można grać na piechocie, mosterach no i obklepanej kawaleri bo jest przynajmiej w jakić sposób "pewna", dzięki za wsparcieKal_Torak pisze:Bardzo chętnie bym wysłuchał relacji z turnieju, w którym byś zagrał na takiej rozpie . No i trzymałbym kciuki za Twoje dobre wyniki . Sam już zrezygnowałem z chaosu (zabił mnie ten najnudniejszy army list wszechczasów w hostorii WFB ). Ale miłoby jakby ktoś udowodnił, że się mylę
tak tak... myślałem o BSB ale jego koszt jest mega duży i niemam popysłu co bym mógł wywalić, a jednak zanim się doczołgam to fajnie by było, mieć chociaż mocną faze magiiKal_Torak pisze:Jedyne co bym chciał dorzucić do tej rozpy swoim zwyczajem to BSB z banner of the gods
dziśaj (13.09.09) grałem z krasiami do walki, 2 organki, kowadło, 25x ironów, 25x hammerresów, jacuś kusznicy i thundersi, wygrałem 14/6 i wydaje mi się to zacny wynik jak na taką rospe