Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Mam pytanie, czy Tan,który jest BSB może sobie w końcu wybrać runy np. na broń? Bo w AB jest napisane, że nie może ale w Galerii na stronie 74/75 jest napisane, że "Tan Kranden ... Niesie Sztandar Armii. Jego gromrilowa zbroja nosi runę kamienia, a broń ręczna Wielką Runę Szybkości." A drugie pytanie: Czy w armii mogą być dwie Wielkie Runy? Np. na broni Generała (Tana) i na zbroi Kowala Run???
Z góry THX.
Z góry THX.
To jest tak:
BSB może mieć albo normalne runiczne itemki - broń, talizman i zbroje albo nieść runiczny sztandar. Jeśli jego sztandar jest normalny możesz obrunować mu sprzęt ... jeśli jest runiczny - nie możesz.
Zasady wielkich run są proste : Możesz mieć max 1 wielką runę danego typu na armie, a jeden bohater może mieć max 1 wielką runę z danej kategorii (zbroja, talizman, broń) na itemie ... jednak może mieć kilka wielkich run na różnych kategoriach sprzętu np 1 na talizmanie , 1 na zbroji i 1 na broni
BSB może mieć albo normalne runiczne itemki - broń, talizman i zbroje albo nieść runiczny sztandar. Jeśli jego sztandar jest normalny możesz obrunować mu sprzęt ... jeśli jest runiczny - nie możesz.
Zasady wielkich run są proste : Możesz mieć max 1 wielką runę danego typu na armie, a jeden bohater może mieć max 1 wielką runę z danej kategorii (zbroja, talizman, broń) na itemie ... jednak może mieć kilka wielkich run na różnych kategoriach sprzętu np 1 na talizmanie , 1 na zbroji i 1 na broni
W AB stoi jak wół, że możesz mieć mieć magiczny sztandar, pod warunkiem że nie masz żadnych innych magicznych przedmiotów. Napisano tam również, że tan może wybierać runy z kategorii ZBROI, BRONI i TALIZMANÓW. Czytaj uważniej.
Mam pytanie grałem ostatnio ze skavenami i kumpel mi wmawiał że nie mogę walić z kowadła po ratlingu, żę niby ma jakąś zasadę że jest traktowny jak bohater w promieniu 3 cali od oddziału, tak jest czy nie? Sorki że nie mam cytatu z army booka skavenów ale jak ktoś może wrzucić to bym prosił.
chetnie kupie katapulte dwarficką z 6 albo i jeszcze starszej edycji w rozsądnej cenie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
U mnie w rozpie kamień sprawdza się zawsze. wiele razy ratował mi dupę, a jeszcze ani razu nie żałowałem że go mam.
IMO gorsze jest to że do regimentu nie może dolączyć inny heros.Gogol pisze:(z czego najgorsze to to że heros z kamieniem nie może wyjść z oddziału)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..