Pytania co do Vc
Moderator: misha
Re: Pytania co do Vc
dzieki za szybka odp, ale co do wymiarów carta to dobrze go narysowałem, juz kilka razy wstawiałem go do ghuli w ten sposób i tak to zawsze wyglada...
mam jeszcze jedno pytanie, jeśli rzucam wejżenie nagasha na oddział jazdy (czy jakikolwiek inny) i jest w nim bohater to czy muszę zdecydować czy atakuje hero czy oddział czy obrażenia dostają jako ogół? i to samo co do hero na potworach...
mam jeszcze jedno pytanie, jeśli rzucam wejżenie nagasha na oddział jazdy (czy jakikolwiek inny) i jest w nim bohater to czy muszę zdecydować czy atakuje hero czy oddział czy obrażenia dostają jako ogół? i to samo co do hero na potworach...
Gaze of Nagash to jest przecież zwykły magic missle. Rozdysponowujesz obrażenia jak strzelanie po całym oddziale nie wybierasz w co trafiasz.
Jak strzelasz w hero na monsterze to też rozdysponowujesz obrażenia jak w strzelaniu. Rzut D6 1-4 doł 5-6 jeździec. Zerknij do rulebooka.
Jak strzelasz w hero na monsterze to też rozdysponowujesz obrażenia jak w strzelaniu. Rzut D6 1-4 doł 5-6 jeździec. Zerknij do rulebooka.
Rozlosowywujesz jak w shootingu
W uściśleniach sędziowskich jest że Carstein Ring działa na 1+1 na tabelce miscasta? Czyli co, jak wyrzucę 1 używając pierścienia to traktowane jest to tak jakby Lord dostał miscasta i wyrzucił 1+1? Ostatnio zacząłem grać na pierścionku więc dobrze wiedzieć czy się poprawnie rozumuje:)
Nie. Jak wyrzucisz miscasta 1+1 (wessanie) to możesz użyc ringa.
Z polskiego podręcznika : W dowolnym momencie fazy magii właściciel klejnotu może poświęcić punkt żywotności, by wygenerować jedną kostkę mocy.DiabliQ pisze:Czy kość Mocy wygenerowana przy użyciu Crimson gem of Lahmia zostaje w grze na stałe? tzn. czy jak poświecę 1 pkt. Ż to ta kość przepada po użyciu, czy będzie się generowała z powrotem co rundę dla mojego hero?
Wg mnie za punkt żywotności generowana jest kostka którą możesz użyć w fazie magii i przepada ona kiedy z niej skorzystasz.
Witam po wczorajszej, zwycięskiej bitwie dodajmy z chaosem mam kilka pytań :
* czy pojedynkującą się postać można wspomagać czarami innego wampira ( inwokacja neheka, dance macabre )
* czy jeśli dwie jednostki rozbiją jedną jednostkę w jednej turze to czy obie wykonują najeżdżanie ?
* czy przy najeżdżaniu obowiązuje maksymalizacja kontaktu po spotkaniu na swojej drodze wrogiej jednostki ?
* czy pojedynkującą się postać można wspomagać czarami innego wampira ( inwokacja neheka, dance macabre )
* czy jeśli dwie jednostki rozbiją jedną jednostkę w jednej turze to czy obie wykonują najeżdżanie ?
* czy przy najeżdżaniu obowiązuje maksymalizacja kontaktu po spotkaniu na swojej drodze wrogiej jednostki ?
w polskim Army Book'u nie jest napisane jednoznacznie, czy przy krzyku banshee przeciwnik rzuca na LD to traci dosłownie tyle pkt. ile wyniosła różnica, nieważne czy wynik był wyższy, czy niższy od jego LD, czy tylko jeśli wynik był wyższy od jego LD?
Tylko jesli wynik byl wyzszy.
działa tylko przy nowym oddziale, zombii i tak wskrzeszasz lepiej niż każdy inny odział
"each successfull cast of Raise dead" opis Raise Dead mówi tylko że tworzysz oddział, dorabiasz modele zombii Invocation of Nehek i w opisie Zombii jest że użycie Inwokacji na nowym oddziale dodaje D6+4 (a nie zwykłe D6) także i tak jesteś zwykle do przodu z mięskiem
"each successfull cast of Raise dead" opis Raise Dead mówi tylko że tworzysz oddział, dorabiasz modele zombii Invocation of Nehek i w opisie Zombii jest że użycie Inwokacji na nowym oddziale dodaje D6+4 (a nie zwykłe D6) także i tak jesteś zwykle do przodu z mięskiem
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
No ale tworzysz nowy oddział [d3+4]załozmy na tylach wroga i pozniej dorabiasz juz do tego oddzialu d6+4
Moje pytanie : SUmmon undead horde - opcja 2 to 3d6 woundow do rozdysponowania na cały stół [oczywiscie mozna dorobic tylko do pierwotnego stanu oddziału] i Tu pytanie : Rzucilem 10 a wiec moge dodac I po 1 wo na etherale , vampiry (w tym varghulf ,karetke) + jednostki na kawaleryjskiej podstawce(wilki ,kawaleria ) , ale za to ile chce na piechote , A ile moge na fell baty ?tez tylko 1 ?
z góry thx za odpowiedź
Moje pytanie : SUmmon undead horde - opcja 2 to 3d6 woundow do rozdysponowania na cały stół [oczywiscie mozna dorobic tylko do pierwotnego stanu oddziału] i Tu pytanie : Rzucilem 10 a wiec moge dodac I po 1 wo na etherale , vampiry (w tym varghulf ,karetke) + jednostki na kawaleryjskiej podstawce(wilki ,kawaleria ) , ale za to ile chce na piechote , A ile moge na fell baty ?tez tylko 1 ?
z góry thx za odpowiedź