Pytania co do Vc

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Re: Pytania co do Vc

Post autor: DiabliQ »

dzieki za szybka odp, ale co do wymiarów carta to dobrze go narysowałem, juz kilka razy wstawiałem go do ghuli w ten sposób i tak to zawsze wyglada...

mam jeszcze jedno pytanie, jeśli rzucam wejżenie nagasha na oddział jazdy (czy jakikolwiek inny) i jest w nim bohater to czy muszę zdecydować czy atakuje hero czy oddział czy obrażenia dostają jako ogół? i to samo co do hero na potworach...
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Gaze of Nagash to jest przecież zwykły magic missle. Rozdysponowujesz obrażenia jak strzelanie po całym oddziale nie wybierasz w co trafiasz.
Jak strzelasz w hero na monsterze to też rozdysponowujesz obrażenia jak w strzelaniu. Rzut D6 1-4 doł 5-6 jeździec. Zerknij do rulebooka.:)

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

dzięki i sory za problem
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Jak się ma działanie czaru Wind of Undeath do maszyn bojowych/chariotów/monsterów etc. W opisie jest tylko że każdy unit wroga na stole dostaje ranę na 4+. W przypadku powyższych typów sprawdzamy kto dostał ranę jak shooting?

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

zdaje mi się, że tak
Obrazek

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Rozlosowywujesz jak w shootingu :wink:
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

misha
Wielki Nieczysty Spamer

W uściśleniach sędziowskich jest że Carstein Ring działa na 1+1 na tabelce miscasta? Czyli co, jak wyrzucę 1 używając pierścienia to traktowane jest to tak jakby Lord dostał miscasta i wyrzucił 1+1? Ostatnio zacząłem grać na pierścionku więc dobrze wiedzieć czy się poprawnie rozumuje:)

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Nie. Jak wyrzucisz miscasta 1+1 (wessanie) to możesz użyc ringa.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

aaaa :P tak coś mi śmiedziało z tym 1+1 że to chyba ostro przekombinowuję, od tej strony w ogóle nie spojrzałem, hehe spoko dzięki

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

Czy kość Mocy wygenerowana przy użyciu Crimson gem of Lahmia zostaje w grze na stałe? tzn. czy jak poświecę 1 pkt. Ż to ta kość przepada po użyciu, czy będzie się generowała z powrotem co rundę dla mojego hero?
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

DiabliQ pisze:Czy kość Mocy wygenerowana przy użyciu Crimson gem of Lahmia zostaje w grze na stałe? tzn. czy jak poświecę 1 pkt. Ż to ta kość przepada po użyciu, czy będzie się generowała z powrotem co rundę dla mojego hero?
Z polskiego podręcznika : W dowolnym momencie fazy magii właściciel klejnotu może poświęcić punkt żywotności, by wygenerować jedną kostkę mocy.

Wg mnie za punkt żywotności generowana jest kostka którą możesz użyć w fazie magii i przepada ona kiedy z niej skorzystasz.

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

dzieki, właśnie jak gralismy z kumpel VC vs VC nie bylismy pewni co do działania tej zabawki
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Witam po wczorajszej, zwycięskiej bitwie dodajmy z chaosem mam kilka pytań :

* czy pojedynkującą się postać można wspomagać czarami innego wampira ( inwokacja neheka, dance macabre )
* czy jeśli dwie jednostki rozbiją jedną jednostkę w jednej turze to czy obie wykonują najeżdżanie ?
* czy przy najeżdżaniu obowiązuje maksymalizacja kontaktu po spotkaniu na swojej drodze wrogiej jednostki ?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

3x tak

Awatar użytkownika
DiabliQ
Mudżahedin

w polskim Army Book'u nie jest napisane jednoznacznie, czy przy krzyku banshee przeciwnik rzuca na LD to traci dosłownie tyle pkt. ile wyniosła różnica, nieważne czy wynik był wyższy, czy niższy od jego LD, czy tylko jeśli wynik był wyższy od jego LD?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Tylko jesli wynik byl wyzszy.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

sceptre do noirot - dziala li to gdy po prostu lecze (czyli dodaje nowe modele) czy tylko przy wskrzeszaniu nowego oddziału?
nie znalazlem faqa... :/
:twisted: always Vampire :twisted:

misha
Wielki Nieczysty Spamer

działa tylko przy nowym oddziale, zombii i tak wskrzeszasz lepiej niż każdy inny odział
"each successfull cast of Raise dead" opis Raise Dead mówi tylko że tworzysz oddział, dorabiasz modele zombii Invocation of Nehek i w opisie Zombii jest że użycie Inwokacji na nowym oddziale dodaje D6+4 :) (a nie zwykłe D6) także i tak jesteś zwykle do przodu z mięskiem
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

też ostatnio się podnieciłem wizją zombiaczej armii,
ale emocje szybko opadły gdy doczytałem,
że bonus jest tylko przy tworzeniu oddziału...
Obrazek

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

No ale tworzysz nowy oddział [d3+4]załozmy na tylach wroga i pozniej dorabiasz juz do tego oddzialu d6+4

Moje pytanie : SUmmon undead horde - opcja 2 to 3d6 woundow do rozdysponowania na cały stół [oczywiscie mozna dorobic tylko do pierwotnego stanu oddziału] i Tu pytanie : Rzucilem 10 a wiec moge dodac I po 1 wo na etherale , vampiry (w tym varghulf ,karetke) + jednostki na kawaleryjskiej podstawce(wilki ,kawaleria ) , ale za to ile chce na piechote , A ile moge na fell baty ?tez tylko 1 ?

z góry thx za odpowiedź

Zablokowany