Skład na ETC 2010

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Re: Skład na ETC 2010

Post autor: thurion »

ja nie rozumiem o czym toczy sie dyskusja :) dla mnie Jacek zawsze byl organizatorem ETC, obywatelem UE
to samo Gary
nie rozpatrujcie Jacka jako przedstawiciela polskiego srodowiska, on tez chyba sam sie tak nie rozpatruje

co do sedziowania to moim zdaniem bezprzecznie Dania, Polska, Włochy i Niemcy powinny przywiezc swojego sedziego, to czy przywieziemy kogos kompetentnego jest tylko w naszej gestii - niestety wiekszosc kompetentnych predentuje do skladu na Euro, ja widze 3 kandydatow na to stanowisko, moze 4

wylonienie sedziego jest nasza sprawa i my za niego odpowiadamy bo to on bedzie ewenetualnie kompromitowal nasze srodowisko swoimi decyzjami

i powtorze, wziecie kompetetnego sedziego z roznych powodow:
- gra w teamie
- niechcenie jechac gdzies daleko tylko zeby sedziowac
- niechcenie wydawac duzo kasy zeby tylko sedziowac
bedzie bardzo trudne
propozycje ktore padly o zwiekszeniu wejsciowki w poczet oplacenia sedziow sa IMO dobre, rozgraniczylbym tylko 'oplacanie' od 'splacania', moim zdaniem sedzia powinien miec darmowy pobyt i oplacony transport i wyzywienie, 'placenie' za sedziowanie jest przesada

pzdr
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, o 11:41 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jedy Knight pisze:Z całą pewnością was nie reprezentuję.
Ustalenie tego to juz z pewnościa coś. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

thurion pisze:http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 3&start=60

padaja konretne pytania o Gorzow ktorych ja nie moge udzielic, jezeli Gorzow ma sprobowac zorganizowac ETC 2010 czas najwyzszy wyjsc z jakas propozycja, jezeli nie nie robcie ze mnie wala ktory promuje cos czego nie ma...

pzdr
Szmaja jest do 16 w pracy więc jak coś to dzwonić do niego po pracy.
Pogadam z nim dzisiaj - bo być może on nawet nie wie, że kandydatura Gorzowa padła ;)
to piszę za siebie nie za Szmaję.
Fajnie byłoby zorganizować kolejny raz taką Imprezę.
Wspomnienia z 2006 są jak najbardziej OK i to zdjęcie JJ jak flaszkę z gwinta ciągnie - bezcenne :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jednak nie wiem na jakiej podstawie mialbys decydowac o tym, kto bedzie nas reprezentowal.
A kto? Ty? Czy może wszechwładna lista ligowa?
Sorry, ale po pierwsze, co masz na myśli pisząc "nas"? Których was?
Całe ETC to sieć personalnych powiązań, autorytetów, rozmytych struktur i kompromisów. A mało kogo zza granicy będzie interesowało, co tam sobie LL czy jacyś niesprecyzowani "my" ustalili. Tak samo 3-osobowy klub z Piotrowic nie ma praktycznie nic do powiedzenia w sprawie DMP. Choćby nie wiadomo jak podskakiwał, jak głośno krzyczał i jak wzniosłych słów używał.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

thurion pisze:, moim zdaniem sedzia powinien miec darmowy pobyt i oplacony transport i wyzywienie, 'placenie' za sedziowanie jest przesada

As Thurion said.

Aro pisze: Wspomnienia z 2006 są jak najbardziej OK i to zdjęcie JJ jak flaszkę z gwinta ciągnie - bezcenne :D
Link it or it’s not true. :mrgreen:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jankiel pisze:Całe ETC to sieć personalnych powiązań, autorytetów, rozmytych struktur i kompromisów. A mało kogo zza granicy będzie interesowało, co tam sobie LL czy jacyś niesprecyzowani "my" ustalili.
Kurde, musiałeś wyłożyć kawę na ławę? :) Dobry ubaw by był :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Jankiel pisze:
Jednak nie wiem na jakiej podstawie mialbys decydowac o tym, kto bedzie nas reprezentowal.
Nie wskazywałem na siebie - niepotrzebnie ironizujesz. Natomiast wskazana przez Ciebie, choc znowu nie wiedziec czemu, z ironicznym przypiskiem, Lista Ligowa to zdecydowanie ciało, ktore jako jedyne ma podstawy, by uznawac sie za reprezentanta polskiego turniejowego srodowiska WFB. Osobiscie uwazam, ze LL powinna sie tym tematem zając.
Jankiel pisze: Sorry, ale po pierwsze, co masz na myśli pisząc "nas"? Których was?
"Nas" = polskie srodowisko WFB, za ktorego czesc, w przeciwienstwie do JJ, sie uwazam.
Mamy organizacje, mamy struktury - jestesmy w stanie podjac decyzje. Mysle, ze po DMP bedzie czas, by temat poruszyc na LL i zdecydowac, co z tym fantem robimy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Jedy Knight pisze: Link it or it’s not true. :mrgreen:
Nie mam czasu na szukanie tego zdjęcia - fotki mam numerowane i wrzucone do 1 katalogu (dziewczyna wrzuciła wszystko w jedno miejsce) ale jak znajdę chwilkę to postaram się je odszukać.
JJ sam najlepiej wiesz jak było :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Furion pisze:
Jankiel pisze:Całe ETC to sieć personalnych powiązań, autorytetów, rozmytych struktur i kompromisów. A mało kogo zza granicy będzie interesowało, co tam sobie LL czy jacyś niesprecyzowani "my" ustalili.
Kurde, musiałeś wyłożyć kawę na ławę? :) Dobry ubaw by był :)
Jankiel faktycznie zepsuł zabawę, choć sądząc po tym co napisał Bless - nie do końca. Have fun. :).

Ze swój strony dodam, że jako anarchista broniłem się przez krystalizacją „struktury władzy”, bojąc się jakiś PZPN-ów i innych takich. Struktury rozmyte nieźle się samoorganizują, jak się zrobi z tego jakaś FIFA czy LL i jeszcze nie daj Slaaneshu pieniądze się pojawią, to nieszczęście gotowe.
Ale jak długo jest to do utrzymania – trudno powiedzieć. Obawiam się, że niezbyt długo. :(
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, o 12:25 przez Jedy Knight, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

bless pisze:
Jankiel pisze:
Nie wskazywałem na siebie - niepotrzebnie ironizujesz. Natomiast wskazana przez Ciebie, choc znowu nie wiedziec czemu, z ironicznym przypiskiem, Lista Ligowa to zdecydowanie ciało, ktore jako jedyne ma podstawy, by uznawac sie za reprezentanta polskiego turniejowego srodowiska WFB. Osobiscie uwazam, ze LL powinna sie tym tematem zając.
Jankiel pisze: Sorry, ale po pierwsze, co masz na myśli pisząc "nas"? Których was?
"Nas" = polskie srodowisko WFB, za ktorego czesc, w przeciwienstwie do JJ, sie uwazam.
Mamy organizacje, mamy struktury - jestesmy w stanie podjac decyzje. Mysle, ze po DMP bedzie czas, by temat poruszyc na LL i zdecydowac, co z tym fantem robimy.
a ja LL w tej kwestii nie popieram
juz od jakiegos czasu chodzi mi po glowie pomysl ciala wykonawczego w sprawie ETC skladajacego sie z bylych reprezentantow, osob by bylo 3x mniej niz na LL wiec i decyzje szybsze, jak i znajomosc tematu wieksza
niestety zapewne taka inicjatywa zostanie obalona i forumowo zniszczona

pzdr

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Z tego co pamiętam to Asger starał się takie rozwiązanie forsować, nie pamiętam jakie miał poparcie.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Aro pisze: JJ sam najlepiej wiesz jak było :mrgreen:
Wypieram się.
Wypieram się.
Wypieram się.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

thurion pisze: juz od jakiegos czasu chodzi mi po glowie pomysl ciala wykonawczego w sprawie ETC skladajacego sie z bylych reprezentantow, osob by bylo 3x mniej niz na LL wiec i decyzje szybsze, jak i znajomosc tematu wieksza
niestety zapewne taka inicjatywa zostanie obalona i forumowo zniszczona
Coś podobnego przeszło mi wczoraj przez głowę. Uważam to za dobry pomysł.
LL ma faktycznie jakiś status itp. , ale nie powinna jako jedyna ustalać pewnych ważnych spraw w tak specyficznej kwestii jak ETC na zasadzie mianowania Fotygi na ambasadora USA. Pewne sprawy muszą rozstrzygać się w kręgach będących jak to się mówi "w temacie".
pozdr

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

A ja tylko pragnę uprzedzić, że należy zrobić taki system, który zagwarantuje, że tym razem wygra ten co ma wygrać i że zabierze tych co powinien zabrać. :wink:
W innym przypadku znowu będzie płacz :cry: i zgrzytanie zębów :evil: .
pozdr.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

No tak, i wtedy mamy gotowy skład na kolejne 10 lat za poprzednie zasługi. Jak niby wtedy skład wziąłby kogoś spoza swego grona do ETC? Jakoś tego nie widzę...

Poza tym, aby podjąć 1 czy 2 decyzje w roku to równie dobre jest LL :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Zgadzam sie z Karleem. Sprawa ETC nie jest sprawą jego weteranów, lecz całego turniejowego srodkowiska WFB w Polsce. A instytuacja decydującą o sprawach związanych z polskim życiem turniejowym jest LL. Zwracam zresztą uwagę, ze zasady dotyczace sposobu wybierania reprezentacji na ETC ustalane sa wlasnie na LL. Tak samo powinno byc z innymi sprawami, w ktorych wymagana jest decyzja.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

w kwestii wyboru teamu zgadzam sie, obluda jest decydowanie o samym sobie przez samego siebie
w pozostalych kwestiach nie zgadzam sie, juz jednoosobowa decyzja ostatniego kapitana reprezentacji bylaby IMO lepsza

wada LL jest to ze wszystko dziej sie tam dlugo i slamazarnie, a w sprawie ETC sa kwestie i decyzje ktore musze byc podjete szybko, moze jeszcze chcecie powiedziec ze kazde glosowanie w sprawie przyszlorocznego rulespacka itp tez powinno byc glosowane na LL najpierw :lol2: ?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zwracam zresztą uwagę, ze zasady dotyczace sposobu wybierania reprezentacji na ETC ustalane sa wlasnie na LL.
Tylko pod warunkiem, że nie dojdzie do żadnych przegięć i nie będzie żadnego syfu. Bo ludzie organizujący ETC bardziej sobie cenią głos JJ czy Barba, niż jakiejś tam LL z dziwnego kraju na wschodzie. LL jest fajna, ale nie wolno zapominać, że pełni rolę raczej opiniodawczo-doradczą. Wiara we wszechwładność LL może się okazać zgubna.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

.
Ostatnio zmieniony 6 lut 2010, o 14:28 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Nie chcę Wam przeszkadzać w rozkminianiu kto na kogo patrzy z góry i dlaczego skład z 1823 był lepszy od tego z 2009 roku, dlatego szybciutko napiszę swój pomysł na wybór kapitana. Żeby pogodzić systemy top 1, top 3, top 5, top 20 można przypisać wagi głosom zawodników zajmujących dane miejsca w lidze.

W przykładowym systemie prawo głosu miałoby top 20 z pewnymi wagami, na przykład.

1. - 24 głosy
2. - 21
3. - 19
4. - 17
5. - 16
...
20. - 1

O ile celem samym w sobie jest tylko wybór kapitana taki system wydaje mi się w miarę możliwości sprawiedliwy, uczciwy i mniej ręki-mu-nie-podam-genny.

ODPOWIEDZ