Skład na ETC 2010

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Skład na ETC 2010

Post autor: Dymitr »

pełne poparcie.
Geniusz!

tylko czy nie uważasz, ze 20. -1 może zbyt wiele ustawiac? a w końcu był tylko 20!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Coz.....niektore pomysly i propozycje oraz niektore posty bardzo mi przypominaja ten "mega hit"

http://www.youtube.com/watch?v=Uf2DOka9r3w

Oby mniej takich hitow a wiecej klasyki.

Pzdr
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Dmtrij pisze:pełne poparcie.
Geniusz!

tylko czy nie uważasz, ze 20. -1 może zbyt wiele ustawiac? a w końcu był tylko 20!
Alez minusowy punt to cenna bron w dworskich intrygach. Zapowiada sie, ze jedna frakcja bedzie miala tyle samo glosow, co druga? Ciach ! Punkt ujemny glosuje na przeciwnika i intryga wygrana. :)

A tak serio, Schaboszczak, calkiem dobra propozycja. Kupczenie bedzie dalej, ale tego i tak sie nie uniknie. W takim podejsciu kazdy glos bedzie cenny, ale topowi gracze maja najwiekszą wagę, na co sobie zasluzyli.

Choc ja bym uproscil do zwyklego liczenia od 20 w dół.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, o 02:29 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

o kuffa, Sobieś, oni tak na poważnie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Zanim padniemy pod salawami smiechu z udanego zartu, przyznam, ze naprawde widze wiele zalet takiego systemu glosowania. Ale jesli to tylko joke, to trudno. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

znaczy, ze lobbujesz wsylanie smsow w tym roku?

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2009, o 21:09 przez Fisch, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Shino, czemu usunąłes posta?

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Ej ale mi się poważnie wydaje że ten system jest całkiem spoko. To nie żaden żart.
Jest lepszy niż te które mieliśmy dotychczas:
daje większy wpływ lepszym w lidze
w pewnym stopniu ogranicza możliwość kupczenia głosami (a raczej daje ją tym którym sie nalezy :D )
mimo wszystko fakt, że 20 osób ma wpływ na kapitana daje nadzieję szaremu graczowi że może coś zmienić :D
Twój stary śpiewa do maczety =D>

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

o kuffa, Sobieś, oni tak na poważnie
sie dziwisz, ze na powaznie bo nigdy w top20 nie byles...

jakbys sie tam zjawil to bys zobaczyl, ze dawanie ujmenych punktow dla tego kto ma nie byc kapitanem byloby znacznie bardziej rozladowujace napiecia z "czolowki"

;)
Ostatnio zmieniony 20 sie 2009, o 02:28 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

zapytałem że na poważnie, bo Shabovego posty zazwyczaj sa dobrymi zartami:) to duzo bardziej rozładowuje stresy

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

hm system Schabowego jest bardzo fajny w swojej prostocie.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Pamietaj Fish nie mozesz zlapac tilta bo cie do konca zjada :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Dalmar pisze:
Barbarossa pisze:
TOP 4 ligi (lub najlepsze 4 w lidze z tych osób, które chcą jechać) dobiera sobie 12 kandydatów do teamu.

W dwu-dniowym turnieju grają ze sobą dwa składy: 1 i 4 z ligi + 6 kandydatów kontra 2 i 3 z ligi + 6 kandydatów.

Następnie TOP 4 wybiera z tej dwunastki 4 osoby, które jadą z nimi na ETC. W razie rozkładu głosów 2-2, decyduje głos pierwszego gracza z ligi.
Poniższa propozycja była consensusem opcji z którą ja bardziej się utożsamiam, czyli Top5 i opcji Zbyszka czyli turnieju dwóch drużyn pod dowództwem 2 kapitanów - propozycja która wynikneła podczas naszej dzisiejszej buzliwej rozmowy telefoniczniej. Czym dłużej się nad tym zastanawiam, myślę że to najlepsza propozycja na wybranie składu na ETC 2010, która zawiera w sobie dwa podejścia.

Mocne strony:
-nie będzie "animozi" w drużynie, bo nie będzie niedopowiedzień
-system jest prosty i klarowny
-skład będzie szybiej wybrany co ułatwia wiele kwestii np: wykupienie wcześniej biletu lotniczego.
- Jasne kryteria wyboru
- Trening
- Szansa znalezienia najsłabszego ogniwa, które zawsze pojawia się w naszym składzie
- Ograniczony konflikt między składami. Decydenci i tak jadą wszyscy. Spośród pozostałych 12 graczy wybierają 4 na podstawie ich gry, więc nie powstaje mentalnośc plemienna
Rozmowa się nieco rozmywa a kwestia najważniejsza jest cały czas niezałatwiona - co szanowni forumowicze myślą o powyższym - co byście w tym zmienili.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Dalmar pisze:
Rozmowa się nieco rozmywa a kwestia najważniejsza jest cały czas niezałatwiona - co szanowni forumowicze myślą o powyższym - co byście w tym zmienili.

Osobiście - Kapitanowie to TOP 2 i tyle.
System fajny.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Jedy Knight pisze:
Dalmar pisze: Rozmowa się nieco rozmywa a kwestia najważniejsza jest cały czas niezałatwiona - co szanowni forumowicze myślą o powyższym - co byście w tym zmienili.
Osobiście - Kapitanowie to TOP 2 i tyle.
System fajny.
Nad tym się zastanawiałem i myślę, że nie dawałbym ścisłych reguł w tym zakresie, tylko zasugerował że Kapitanowie to Top2 Ligi, bo jeśli dla przykładu pod koniec tego sezonu Ligowego Top2 zostaną osoby które się dobrze znają i razem grają np: Thurion i Młody to moim zdaniem nie ma sensu, żeby robili dwa oddzielne Teamy.

W samej propozycji watro jeszcze uszczegłowić (o czym rozmawiałem z osobami ze składu ETC) to że zwycięzca Ligi ma 2 głosy decyzyjne, a osoby z miejsc 2, 3 i 4 mają po jednym głosie, czyli mamy niejako kontrolę wewnątrz samego Top4. Top1 do ostatecznej decyzji o graczach w Teamie potrzebuje jeszcze jednego głosu z Top4, ale może być przegłosowany przez pozostałych 3 z Top4. Moim zdaniem to jeszcze bardziej wpłynie na to że będą wybrani najlepsi z najlepszych, a nie kolega wybierze kolegę z klubu.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Miałem iść spać pół godziny temu, ale z ciekawości otworzyłem ten temat i przeczytałem cały.

Warto było sobie wyciąć pół godziny snu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Za 2-3 lata, jakiegoś leniwego popołudnia wezmę i poskładam takie co śmieszniejsze flejmy po-ETCowe i puszczę w obieg. Ależ Wam będzie wtedy wstyd żeście się o takie kwestie tak spinali :D

OK, sorry za offtop, już się wyłączam i wracam do swojej jaskini.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ale w tym roku byly slabe flejmy :D

najlepsze byly na pierwszym etc :D

ODPOWIEDZ