jak dla mnie film oglada sie przyjemnie

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
spoko.PS. Przepraszam za wszystkie bledy grmatyczne, intrepunkcyjne i ortograficzne ( zauwazylem ze pewene osoby sa strasznie uwrazliwione pod tym wzgledem..) - mam pewna wmowke-jestem strasznie pijant, jest 5.15 rano, wiec chyba mozecie pewne b;edy z mojej strony pominac Laughing Question
Nic się nie martw, Rosjanie kręcą, o tym jak wypędzili okrutnych ciemiężycieli Polaków z Kremla bodajże, a Dymitrem Samozwańcem (jego prochami w sensie) nabili armatę i gruchnęli w kierunku zbliżonym do Warszawy. To na pewno nie będzie politycznie poprawne.Nijlor pisze:A gdyby Ukraińcy nakręcili film o krwawych Polakach urządzających biednym kozakom rzeź co byś napisał ??
Wiele to do zdradzania nie maDawid pisze:Zajebioza, więcej nie powiem bo zdradzę całą akcje tym co nie oglądali![]()
.
to zalezy od jakosci wykonania i zgodnosci z prawda historycznaNijlor pisze:A gdyby Ukraińcy nakręcili film o krwawych Polakach urządzających biednym kozakom rzeź co byś napisał ??
a to niby czemu?akurat Polacy w Moskwie i ich tam akcje to coś, czego powinniśmy się wstydzić
a ktorym dymitrem jesli wolno spytac?Nic się nie martw, Rosjanie kręcą, o tym jak wypędzili okrutnych ciemiężycieli Polaków z Kremla bodajże, a Dymitrem Samozwańcem (jego prochami w sensie) nabili armatę i gruchnęli w kierunku zbliżonym do Warszawy
Dokładnie, jakbym napisał, że się biją to reszta straciłaby chęć na obejrzenie filmu, bo poznałaby całą fabułęTomash pisze:Wiele to do zdradzania nie maDawid pisze:Zajebioza, więcej nie powiem bo zdradzę całą akcje tym co nie oglądali![]()
.
.
i tłumaczyc w kółko dorosłym facetom ze 300 nie rowna sie realizm bo jest adaptacją komiksu!!Belaner7 pisze:No bo chyba innych zabardzo niebyło
Co do samego filmu to ogulnie spox sie oglądało,choć czasami ten nierealizm przerażał,spartanie z tarczami 1m średnicy przeskakujący nad persami z włóczniami,chadzanie sobie przez armię wroga i rzazanie,choc podobno spartanie w falandze walczyli,o wytrzymałości mieczy niewspominając,no i ten komputerowo zrobiony wilk,to już była przesada,jeszcze te wynaturzone słonie i nosorożca dało się przeżyć,ale wilk?Przypomninał bardziej Dire wolfa z Vc niz wilki które żyły w grecji
I nie będę komentował postów biednych graczy z BB, którym wyprawa do Żywca jawi się jako równie trudna, co do Mongolii.
Do tego odbiegającą od realności w wielu aspektach, nie tylko militarnym. Np. jeśli ktoś tam był barbarzyńcą, gnębiącym wolne niegdyś narody, to na pewno nie Persowie.Wujek Kiczu pisze: i tłumaczyc w kółko dorosłym facetom ze 300 nie rowna sie realizm bo jest adaptacją komiksu!!
Ja jestem nadal, ale sobie rozgraniczam. "300" mnie nie bolało, natomiast węgierska piechota, dziarsko maszerująca w "Ogniem i mieczem" z karabinami z zamkiem ryglowym bolała już bardzo.Wujek Kiczu pisze: Kiedys byłem zapalonym Historykiem ale teraz sie ciesze ze wyleczyłem sie z tego![]()