Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Witamy kolejnego szczurzego brata pisk-pisk!
Za 2 miesiące powinien wyjść nowy podręcznik do szczurków, a wraz z nim nowe modele. Więc w tym czasie sklej i pomaluj monków i poczekaj co z tego wszystkiego wyjdzie, a z zakupami, zwłaszcza podręcznika który stanie się wtedy nieaktualny się wstrzymaj. No chyba, że jakiś model naprawdę ci się podoba
Za 2 miesiące powinien wyjść nowy podręcznik do szczurków, a wraz z nim nowe modele. Więc w tym czasie sklej i pomaluj monków i poczekaj co z tego wszystkiego wyjdzie, a z zakupami, zwłaszcza podręcznika który stanie się wtedy nieaktualny się wstrzymaj. No chyba, że jakiś model naprawdę ci się podoba
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Oddział bez Frenzy na który rzucisz ten czar je dostaje, oddział z Frenzy (niezależnie czy miał je sam z siebie jak monkowie, czy też w wyniku wejścia tego czaru wcześniej) dostaje jeszcze jeden atak (czyli w sumie +2) plus D3 ginie z wyczerpania co turę. Oczywiście wszystkie plusy i minusy frenzy dalej obowiązują i jeśli przegrasz walkę to tracisz oba bonusowe ataki.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
To zależy czy chcesz grać jakimś klanem czy standardem.
Jeśli Standardem to klaniaki i warlocka a jeśli jakimś klanem to ich mainst unit i bohatera jakiego chcesz od klanu, nie wiem czy plauge priest zanajdziesz.
Witam i pozdr
Jeśli Standardem to klaniaki i warlocka a jeśli jakimś klanem to ich mainst unit i bohatera jakiego chcesz od klanu, nie wiem czy plauge priest zanajdziesz.
Witam i pozdr
Clanratsy i tak się przydadzą.
Ja nie miałem problemów z dostaniem plague priesta, lokalny sklep go miał na stanie (mówię o figurce Plague Lord) To z clanratami jest problem, bo chciałem pięć pudeł, a na stanie mieli jedno... Tak samo było z globkami i gutterami. Ogólnie to nie wierzę, że nie można już kupować figurek, clanraty na pewno będą, idę o zakład, że jeśli zniknie mainstay unit, to pokaże się coś w stylu true core, żeby dalej był klimat hordy.
Ja mam pytanie z trochę innej beczki (wyszło po bitwie z bretonią znajomego):
Na górce w bretońskiej strefie rozstawienia stoi trebusz. Dokładnie za nim usadawia się książę na hippogryfie, a w mojej strefie rozstawienia dokładnie na wprost tych dwóch- warp-lightning cannon. Zasady działa mówią, że widzi przez jednostki, więc z czystym sumieniem deklaruję strzał na wprost. I tu pojawia się problem: działo ma opisane w zasadach strzelanie przed siebie płasko i przed siebie pod kątem. Hippogryf jest dużym celem, więc widać go zza górki. Mówiąc prozaicznie: czy uznajemy, że jest na tyle duży, by promień działa strzelającego pod kątem go zawadził?
Z góry dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że zadałem w miarę jasno sformułowane pytanie. W razie czego mogę przygotować rysunek poglądowy prezentujący problem
Ja mam pytanie z trochę innej beczki (wyszło po bitwie z bretonią znajomego):
Na górce w bretońskiej strefie rozstawienia stoi trebusz. Dokładnie za nim usadawia się książę na hippogryfie, a w mojej strefie rozstawienia dokładnie na wprost tych dwóch- warp-lightning cannon. Zasady działa mówią, że widzi przez jednostki, więc z czystym sumieniem deklaruję strzał na wprost. I tu pojawia się problem: działo ma opisane w zasadach strzelanie przed siebie płasko i przed siebie pod kątem. Hippogryf jest dużym celem, więc widać go zza górki. Mówiąc prozaicznie: czy uznajemy, że jest na tyle duży, by promień działa strzelającego pod kątem go zawadził?
Z góry dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że zadałem w miarę jasno sformułowane pytanie. W razie czego mogę przygotować rysunek poglądowy prezentujący problem
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
To kupie clanratsy ( ich wygląd zmieni się w najbliższej edycji? ), żebym mógł czymś je powstrzymywac. Gramy sobie takie pojedynki regimentami. Jeden kumpel ma Saurus Warriory, drugi Orc Warriorsy, a trzeci Glade Guardy. No i tak się do szczurów zraziłem grajac z nimi, no brak słów. Gralismy na 200 pkt. Dałem im second weapon. Atakow razem z Frenzy mialem sporo. Z elfami (jednym oddziałem) aż tak źle nie jest, bo dodałem umbrannera im. No ale z jaszczurami i orkami MASAKRA. Jak już udało mi się JAKOŚ zaatakowac pierwszy no to na 16 kostek jedno zranienie ( trafienie 4+, zranienie 5+). Pewnie dlatego, ze to tylko jeden regiment i to nie jest prawdziwa gra, no i monki nie są przeznaczone do takiej gry, ale w ogole mnie nie bawilo rzucanie jedynek Mam jeszcze pytanie co do Jezzail. Z jaką siłą strzelają? Z racji, że jest ich dwóch to mają siłę 6? Dzięki za pomoc. Pozdro Szczury ;]