DMP Łódź 29-30 sierpnia 5x2250
Re: DMP Łódź 29-30 sierpnia 5x2250
Ja będę w Łodzi już w piątek od rana, jak w piątek wieczorem Lublin i Białystok idą na jakieś picie to chętnie się do was dołączę chłopaki.
Ale jest szansa, że dowiemy się tego przed piątkiem? Bo jak już ruszymy na DMP to głupio będzie się dowiedzieć na miejscu, że dupa...b_sk pisze:Jak będę wiedział na 100% to dam znać. Na razie jest taka szansa. Ja blatów odpowiednią ilość skołuję, ale potrzebuję jeszcze ławki i miejsce, a to ode mnie nie zależy.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak
piatek swiatek czy niedziela, na impreze wschod sie zbiera
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Jest szansa chyba. Uderz na tego maila z akredytację to Ci dokładnie powiedzą co i jak.bigpasiak pisze:pytanie:
mamy zamiar zladowac w piatek.
jest opcja zajecia miejsc w akademiku?
na piatek i sobote?
prosze o odpowiedz.
A licky boom boom down!!!
Jakby coś mogę was przenocować, ale ja na drugim końcu Łodzi mieszkam. Lepiej dajcie mi swoje dane i napiszcie kiedy przyjeżdżacie to załatwię żeby was do tej 24 wpuścili.karlee pisze: Więc jedziemy na pałę... jakby co to przenocujecie nas chłopaki ? B_sk? Jardzioch ? Reyki ?
Tak, dowiecie się. Sorry chłopaki, ale to jest największy turniej ever i ze stołami, terenami i ławkami jest autentyczny problem bo my z całej centralnej Polski stoły i tereny zwozimy, żeby dla tylu osób zrobić miejsce.Hrabia pisze:Ale jest szansa, że dowiemy się tego przed piątkiem? Bo jak już ruszymy na DMP to głupio będzie się dowiedzieć na miejscu, że dupa...b_sk pisze:Jak będę wiedział na 100% to dam znać. Na razie jest taka szansa. Ja blatów odpowiednią ilość skołuję, ale potrzebuję jeszcze ławki i miejsce, a to ode mnie nie zależy.
No i jeszcze jedno:
Wyślijcie mi rozpiski i pełne zgłoszenie przed terminem bo muszę dokupić trochę stołów i jak do czasu kiedy mają spłynąć rozpiski będę miał tylko lakoniczne info o tym, że jakaś drużyna przyjedzie i brak rozpisek to zakładam, że oni nie przyjeżdżają, nie będę dokupywał dla nich stołów, a na ich miejsce wpada drużyna, która rozpiski przysłała. Nie będę wydawał kasy, z którą ciężko stoimy w takiej sytuacji bez sensu.
Dzisiaj uaktualnię listę zaznaczając, które drużyny rozpy przesłały.
W czwartek ok 23-24 budziet nas trzech:
- Karol Wyszkowski
- Kamil Pocałujko
- Grzegorz Bondaruk
Jerzyn, koma masz tego samego ciągle co przed wyjazdem do Danii ? Jeśli tak to bedziemy dzwonić w czwartek wieczorem - się ustawimy na jakieś konkretne imprezowanie, dawno się nie widzieliśmy zwierzaku
Kalesoner - you're more than welcome
- Karol Wyszkowski
- Kamil Pocałujko
- Grzegorz Bondaruk
Jerzyn, koma masz tego samego ciągle co przed wyjazdem do Danii ? Jeśli tak to bedziemy dzwonić w czwartek wieczorem - się ustawimy na jakieś konkretne imprezowanie, dawno się nie widzieliśmy zwierzaku
Kalesoner - you're more than welcome
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Jako że Trikk się wysypał mamy jeszcze kasę i wejściówkę dla jednego sędziego. Ktoś chętny?
- Tiger Brown
- Kradziej
Myślę, że jest tylko jeden godny tego honoru kandydat, koszący wszelką konkurencję w abcugach. Znawca zasad, krynica łagodności, chodząca empatia...b_sk pisze:Jako że Trikk się wysypał mamy jeszcze kasę i wejściówkę dla jednego sędziego. Ktoś chętny?
nasz nieoceniony/-a...
DwarfSlayer alias Patrycja alias Fatynak alias Vegavega etc !!!
Ach, to byłyby niezapomniane mistrzostwa.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
BSK jedno małe pytanie - rozumiem że ustawienia terenów będą podobne do mapek z Euro + nie będzie ponadnormatywnych terenów np. lasków na pół stołu ani ustawień "tematycznych" morskich/leśnych itd. - kwestia udanych terenów jest BARDZO WAŻNA - wiec jeśli jeszcze brakuje jakiś terenów pisz na forum po pomoc !!!
pzdr,
Ż.
pzdr,
Ż.
Będzie raczej wszystko podobne do tego na Euro. Wielkie górki i rzeczki zostawimy w domu. Natomiast niestety tego jest za dużo i to wszystko jest za bardzo kombinowane żeby zapewnić takie same mapki na każdym komplecie stołów i w ogóle żeby jakiekolwiek mapki zapewnić bo na tą chwilę musimy być gotowi żeby zastawić terenami 170 stołów, a to jest jakiś zupełny kosmos. Po rozstawieniu przejdę się jeszcze i skontroluję wszystko żeby nie dopuścić do patelni, albo stołów gdzie przy dodatkowym lesie armie hordowe nie mają jak przejść na drugą stronę stołu. W tym temacie powinno być OK, a przynajmniej postaram się żeby tak było. Mam nadzieję, że taka odpowiedź jest zadowalająca.Żaba pisze:BSK jedno małe pytanie - rozumiem że ustawienia terenów będą podobne do mapek z Euro + nie będzie ponadnormatywnych terenów np. lasków na pół stołu ani ustawień "tematycznych" morskich/leśnych itd. - kwestia udanych terenów jest BARDZO WAŻNA - wiec jeśli jeszcze brakuje jakiś terenów pisz na forum po pomoc !!!
pzdr,
Ż.
No i poza tym mamy ławki pod 170 stołów, więc o ile nic się nie rypnie ze stołami to powinniśmy mieć miejsce dla 340 osób.
Jak mają być stoły ETC to niech chociaż będzie stosowana zasada, że górki sięgają do nieba bo w przeciwnym wypadku robią się naprawdę puste pola bitew. Np. taki stół nr 7 ma sens tylko na zasady terenów ETC.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
- Shakin' Dudi
- Masakrator
jaja sobie robisz? Gramy na polskie uściślenia człowieku....
tez tak uwazam, mapki euro na polskie zasady sa troszke za patelniowe (mowie to po graniu pre dmpowych testow) albo zmiana zasad gorek na do nieba albo mimo wszystko, co wydaje sie duzo bardziej sensowne i zgodnie z uscisleniami, lekkie przestawienie lasow i obeliskow kierunku srodka stolu
IMO oczywiscie
btw, beda mapki? jesli nie to rozumiem ze sedziowie beda w miare ogarnieci z rozstawieniem terenow i jak sie ich poprosi o kontrole beda w stanie przywrocic stan pierwotny?
IMO oczywiscie
btw, beda mapki? jesli nie to rozumiem ze sedziowie beda w miare ogarnieci z rozstawieniem terenow i jak sie ich poprosi o kontrole beda w stanie przywrocic stan pierwotny?
Takie posty jak ten, na parę dni przed turniejem robią tylko niepotrzebne zamieszanie.Embir pisze:Jak mają być stoły ETC to niech chociaż będzie stosowana zasada, że górki sięgają do nieba bo w przeciwnym wypadku robią się naprawdę puste pola bitew. Np. taki stół nr 7 ma sens tylko na zasady terenów ETC.
zasady terenow etc maja sens tylko przy zasadach wystawiania i uscisleniach etc wiec raczej to powinno odpadacEmbir pisze:Jak mają być stoły ETC to niech chociaż będzie stosowana zasada, że górki sięgają do nieba bo w przeciwnym wypadku robią się naprawdę puste pola bitew. Np. taki stół nr 7 ma sens tylko na zasady terenów ETC.