HE 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

HE 2250

Post autor: krejzihed »

1 Archmage @ 355 Pts
General; Magic Level 4
Guardian Phoenix [25]
The Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]

1 Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]

1 Noble @ 171 Pts
Magic Level 1; Great Weapon; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Radiant Gem of Hoeth [45]

10 Archers @ 110 Pts

10 Archers @ 110 Pts

14 White Lions @ 265 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician; Guardian
Lion Standard [25]

14 White Lions @ 285 Pts
Standard; Musician; Guardian
Standard of Balance [45]

10 Phoenix Guard @ 224 Pts
Standard; Keeper of the Flame
Banner of Sorcery [50]

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

Casting Pool: 9+d3

Dispel Pool: 6

Models in Army: 70

Total Army Cost: 2255

co Wy na to? nie wiem dlaczego, ale mysle ze musi byc cos w tym DM, wiec postaralem sie go wykorzysatac. narazie remis z WE. moze macie jakies pomysly na jakies zmiany?

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Po pierwsze masz o 5 punktów za dużo. Co to tego dragon maga nie jestem przekonany. Ja bym go wyrzucił dał dwóch małych magów i ksiązkę na arcysiu i od razu rozpa powinna być silniejsza ;)

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Archmage @ 355 Pts
General; Magic Level 4
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
The Seerstaff of Saphery [30]
Guardian Phoenix [25]

Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]
Sun Dragon

Noble @ 171 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Radiant Gem of Hoeth [45]

10 Archers @ 110 Pts

10 Archers @ 110 Pts

15 First Spearmen @ 185 Pts
Standard Bearer; Musician; Sentinel
Lion Standard [25]

12 White Lions @ 237 Pts
Standard of Balance [45]

12 White Lions @ 242 Pts
Banner of Sorcery [50]

Casting Pool: 9+D3

Dispel Pool: 6

Models in Army: 74

Total Army Cost: 2245

remis ze skavenami. tutaj poprawilem rozpe moim zdaniem na lepsiejsze.
DM nawet sie sprawuje nadal wierze w jego moc :p
i mam pytanie, czy drain magic podwyzsza takze poziom rozproszenia czarow RiP w turze przeciwnika (np sword of ruhin) ?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

krejzihed pisze: i mam pytanie, czy drain magic podwyzsza takze poziom rozproszenia czarow RiP w turze przeciwnika (np sword of ruhin) ?
TAK :)

a co do rozpiski to ja bym usunął jednego cora i wstawił za to jakiegoś speciala :)
Obrazek

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Ten plewny smok nie dość, że zżera potwornie dużo punktów w tej i tak malutkiej armii to jeszcze jest plewny.

Dargan
Warzywo

Post autor: Dargan »

Skoro mozesz 4 bohaterów i chcesz czarować to wywal tego śmiesznego smoka i daj 2x 2lvl magów + banner dla BSB i konika, zamiast bolca i spearmanow daj DP i moze cos ugrasz.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

A mi się rozpiski podobają, zwłaszcza pierwsza. Parę kosmetycznych zmian bym w niej wprowadził i można się fajnie pobawić. Muszę zabrać dragon mage'a na turniej kiedyś.
Moje ale - Guardian Phoenix na arcymagu to aberracja - jak on jest już w walce tzn. że coś poszło bardzo źle. Co do BSB to niestety zamieniłbym go na jakąś wersję z hełmem. Po prostu samotni kozacy są teraz bardzo cenni, a taki za bardzo kozakiem nie jest ;)

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

wymyslilem tak
archmage: 3xdispel,seerstaff, gem of courage
bsb: helm of fortune i GP (chociaz jako czarodziej tez sie sprawdzal (ward 5+,drain magic, pociski) tylko byl delikatniejszy od jajka :P)
zastanawialem sie nad budowa DM ale ring of fury jest obowiazkowy, no chyba ze na arcy go wrzucic, potrzebuje pomocy :)

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

ja bym Dm wypróbował z gem of sunfire i dać jeszcze coś za 25 p może amulet of fire?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

lepiej już ward 2+ na missajle magiczne i silver wand. Przynajmniej przed magia będzie zabespieczony.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Dodo Pieniążek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Dodo Pieniążek »

Przesadzacie z tą plewnością Dragon Mage'a. Ma problem z armiami strzelającymi z dalszego zasięgu niż 24".
Wraz z Silver Wand (najlepszy przedmiot z Arcane dla niego) generuje ekstra 3 kości magii. Biorąc tylko jedną kostkę z puli ogólnej dorzuca swoich 5.
Arcymagowi zostanie 5+d3 z Banner of Sorcery.
Łącznie 2 magów używa 11+d3 kości power'a. To nie jest mało.

DM mając na sobie mieczyk - a rzuca to z łatwością bo zawsze na 2-ch kościach na 5+ - ma 3A z S6 i trafia na 2+; smok mimo że rewelacyjny nie jest, dorzuca swoje ataki. Ale i tak to nie jest gość do walki tylko czarowania. Mocnego.
Z przedmiotów to lepiej mu dać oprócz Silwer Wand: albo Guardian Phoenixa (Ward na 5+)... albo Dispell Scroll do użycia w pierwszej turze magii przeciwnika i Power Stone'a.

Wydaje mi się, że sporo graczy nie potrafi zagrać inaczej niż na "kanonie" Star Dragona. Wiadomo, że Star Destroyer jest bardzo mocny - ale tylko jeden typ rozpisek..... jest nudny.
Mi się podoba.
3rd Legion - Asuryan's Wrath
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

trafisz na dwarfy nie wyjdziesz jeśli bd miał maszynki. Imperium to samo 4 działa i nie wyjdziesz do conajmniej 3 tury. Strzelające DE na 4 boltach też raczej nie wyjdziesz. na gobliny z tym swoim strzelaniem tez bym nie wychodził. Ze skavenami też trochę cięzko iż ma jezzaile i cannony...Trafisz na drugie haje na full DP i smoczusiu za dużo nim nie podziałaś oprócz walki lub terroru. Albo na haje full magią i strzelaniem też dużo nie zrobisz tym smokiem...

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

A stardragonem na te armie wyjdziesz?

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

już prędzej stardragonem niż sundragonem...

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Kości owszem dużo, ale to wciąż S4, która głównie rozwiązuje problem jednostek wspomagających, a nie pomaga na prawdziwe powerhouse units (w przeciwieństwie do star dragona).

Dodo Pieniążek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Dodo Pieniążek »

Od Powerskich unitów SD też się może odbić... zwłaszcza jak trafi na zwykłego championa puszkę.
Ale :roll: proszę nie przekonuj o wyższości Star Dragona nad Sun Dragonem bo to zabawne...

Mówię, że rozpiska jest fajna bo można się przy niej świetnie bawić i trzeba się nakombinować.
Jak ktoś chce łatwą armię to niech sobie gra demonami. :)

Rozpiska ma w sobie duszę i nie jest nudna: SD+caddy+BSB+Archersx2+DP+DP+WL+3bolce+Orzeł. Takich rozpisek jest tona.
3rd Legion - Asuryan's Wrath
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ja bym wolał DM i arcymaga na smoku :D to jest zabawa :P
F.N.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

taa i arcymag może jeszcze z książką :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

to była by głupota.

po co książka?
F.N.

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

niewiedzialem ze takie zainteresowanie bedzie :) mnie tez siew nudzi granie sd, dlatego chcialem pograc inaczej, i powiem wam szczerze, da rade :) bo remisy ta rozpa to jak wygrana :) ale da sie wygrac, narazie sie ucze nia grac.

co do arcy na smoku i DM juz probowalem, zabawa jest wysmienita :) tylko armia strasznie mala, i granie z armiami strzelajacymi jest okrutnie meczaca, jesli nie niemozliwa. ale zabawa najprzedniejsza :)

dm przy wielkim szczesciu (czasem warto na nim polegac, np wylosoac maly i duzy pocisk, i do tego burning heada i pozamiatane, z RoF masz 4 zajebiste pociski wyplacane na tylko 5 kosciach) z arycym (tutaj reszta kosci laduje, w zalerznosci od przeciwnika wybieram lore przewarznie wspomagajacy armie, lub oslabiajacy armie wroga) w 1 turze zmuszaja przeciwnika do zurzycia wiekszosci scrolli... a potem zaczyna sie fun :)
to tylko taka ot teoria :)

ODPOWIEDZ