HE 2250
HE 2250
1 Archmage @ 355 Pts
General; Magic Level 4
Guardian Phoenix [25]
The Seerstaff of Saphery [30]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]
1 Noble @ 171 Pts
Magic Level 1; Great Weapon; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
Radiant Gem of Hoeth [45]
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
14 White Lions @ 265 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician; Guardian
Lion Standard [25]
14 White Lions @ 285 Pts
Standard; Musician; Guardian
Standard of Balance [45]
10 Phoenix Guard @ 224 Pts
Standard; Keeper of the Flame
Banner of Sorcery [50]
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 9+d3
Dispel Pool: 6
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2255
co Wy na to? nie wiem dlaczego, ale mysle ze musi byc cos w tym DM, wiec postaralem sie go wykorzysatac. narazie remis z WE. moze macie jakies pomysly na jakies zmiany?
General; Magic Level 4
Guardian Phoenix [25]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
1 Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]
1 Noble @ 171 Pts
Magic Level 1; Great Weapon; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
14 White Lions @ 265 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician; Guardian
Lion Standard [25]
14 White Lions @ 285 Pts
Standard; Musician; Guardian
Standard of Balance [45]
10 Phoenix Guard @ 224 Pts
Standard; Keeper of the Flame
Banner of Sorcery [50]
Casting Pool: 9+d3
Models in Army: 70
Total Army Cost: 2255
co Wy na to? nie wiem dlaczego, ale mysle ze musi byc cos w tym DM, wiec postaralem sie go wykorzysatac. narazie remis z WE. moze macie jakies pomysly na jakies zmiany?
- Młody Pajak
- Kradziej
Po pierwsze masz o 5 punktów za dużo. Co to tego dragon maga nie jestem przekonany. Ja bym go wyrzucił dał dwóch małych magów i ksiązkę na arcysiu i od razu rozpa powinna być silniejsza
Archmage @ 355 Pts
General; Magic Level 4
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Guardian Phoenix [25]
Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]
Sun Dragon
Noble @ 171 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
15 First Spearmen @ 185 Pts
Standard Bearer; Musician; Sentinel
Lion Standard [25]
12 White Lions @ 237 Pts
Standard of Balance [45]
12 White Lions @ 242 Pts
Banner of Sorcery [50]
Casting Pool: 9+D3
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2245
remis ze skavenami. tutaj poprawilem rozpe moim zdaniem na lepsiejsze.
DM nawet sie sprawuje nadal wierze w jego moc :p
i mam pytanie, czy drain magic podwyzsza takze poziom rozproszenia czarow RiP w turze przeciwnika (np sword of ruhin) ?
General; Magic Level 4
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Guardian Phoenix [25]
Dragon Mage of Caledor @ 435 Pts
Silver Wand [10]
Ring of Fury [40]
Sun Dragon
Noble @ 171 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Shield; Battle Standard
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
15 First Spearmen @ 185 Pts
Standard Bearer; Musician; Sentinel
Lion Standard [25]
12 White Lions @ 237 Pts
Standard of Balance [45]
12 White Lions @ 242 Pts
Banner of Sorcery [50]
Casting Pool: 9+D3
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2245
remis ze skavenami. tutaj poprawilem rozpe moim zdaniem na lepsiejsze.
DM nawet sie sprawuje nadal wierze w jego moc :p
i mam pytanie, czy drain magic podwyzsza takze poziom rozproszenia czarow RiP w turze przeciwnika (np sword of ruhin) ?
TAKkrejzihed pisze: i mam pytanie, czy drain magic podwyzsza takze poziom rozproszenia czarow RiP w turze przeciwnika (np sword of ruhin) ?
a co do rozpiski to ja bym usunął jednego cora i wstawił za to jakiegoś speciala
A mi się rozpiski podobają, zwłaszcza pierwsza. Parę kosmetycznych zmian bym w niej wprowadził i można się fajnie pobawić. Muszę zabrać dragon mage'a na turniej kiedyś.
Moje ale - Guardian Phoenix na arcymagu to aberracja - jak on jest już w walce tzn. że coś poszło bardzo źle. Co do BSB to niestety zamieniłbym go na jakąś wersję z hełmem. Po prostu samotni kozacy są teraz bardzo cenni, a taki za bardzo kozakiem nie jest
Moje ale - Guardian Phoenix na arcymagu to aberracja - jak on jest już w walce tzn. że coś poszło bardzo źle. Co do BSB to niestety zamieniłbym go na jakąś wersję z hełmem. Po prostu samotni kozacy są teraz bardzo cenni, a taki za bardzo kozakiem nie jest
wymyslilem tak
archmage: 3xdispel,seerstaff, gem of courage
bsb: helm of fortune i GP (chociaz jako czarodziej tez sie sprawdzal (ward 5+,drain magic, pociski) tylko byl delikatniejszy od jajka )
zastanawialem sie nad budowa DM ale ring of fury jest obowiazkowy, no chyba ze na arcy go wrzucic, potrzebuje pomocy
archmage: 3xdispel,seerstaff, gem of courage
bsb: helm of fortune i GP (chociaz jako czarodziej tez sie sprawdzal (ward 5+,drain magic, pociski) tylko byl delikatniejszy od jajka )
zastanawialem sie nad budowa DM ale ring of fury jest obowiazkowy, no chyba ze na arcy go wrzucic, potrzebuje pomocy
- Młody Pajak
- Kradziej
ja bym Dm wypróbował z gem of sunfire i dać jeszcze coś za 25 p może amulet of fire?
lepiej już ward 2+ na missajle magiczne i silver wand. Przynajmniej przed magia będzie zabespieczony.
-
- Powergamer Rozpiskowy
Przesadzacie z tą plewnością Dragon Mage'a. Ma problem z armiami strzelającymi z dalszego zasięgu niż 24".
Wraz z Silver Wand (najlepszy przedmiot z Arcane dla niego) generuje ekstra 3 kości magii. Biorąc tylko jedną kostkę z puli ogólnej dorzuca swoich 5.
Arcymagowi zostanie 5+d3 z Banner of Sorcery.
Łącznie 2 magów używa 11+d3 kości power'a. To nie jest mało.
DM mając na sobie mieczyk - a rzuca to z łatwością bo zawsze na 2-ch kościach na 5+ - ma 3A z S6 i trafia na 2+; smok mimo że rewelacyjny nie jest, dorzuca swoje ataki. Ale i tak to nie jest gość do walki tylko czarowania. Mocnego.
Z przedmiotów to lepiej mu dać oprócz Silwer Wand: albo Guardian Phoenixa (Ward na 5+)... albo Dispell Scroll do użycia w pierwszej turze magii przeciwnika i Power Stone'a.
Wydaje mi się, że sporo graczy nie potrafi zagrać inaczej niż na "kanonie" Star Dragona. Wiadomo, że Star Destroyer jest bardzo mocny - ale tylko jeden typ rozpisek..... jest nudny.
Mi się podoba.
Wraz z Silver Wand (najlepszy przedmiot z Arcane dla niego) generuje ekstra 3 kości magii. Biorąc tylko jedną kostkę z puli ogólnej dorzuca swoich 5.
Arcymagowi zostanie 5+d3 z Banner of Sorcery.
Łącznie 2 magów używa 11+d3 kości power'a. To nie jest mało.
DM mając na sobie mieczyk - a rzuca to z łatwością bo zawsze na 2-ch kościach na 5+ - ma 3A z S6 i trafia na 2+; smok mimo że rewelacyjny nie jest, dorzuca swoje ataki. Ale i tak to nie jest gość do walki tylko czarowania. Mocnego.
Z przedmiotów to lepiej mu dać oprócz Silwer Wand: albo Guardian Phoenixa (Ward na 5+)... albo Dispell Scroll do użycia w pierwszej turze magii przeciwnika i Power Stone'a.
Wydaje mi się, że sporo graczy nie potrafi zagrać inaczej niż na "kanonie" Star Dragona. Wiadomo, że Star Destroyer jest bardzo mocny - ale tylko jeden typ rozpisek..... jest nudny.
Mi się podoba.
3rd Legion - Asuryan's Wrath
- Młody Pajak
- Kradziej
trafisz na dwarfy nie wyjdziesz jeśli bd miał maszynki. Imperium to samo 4 działa i nie wyjdziesz do conajmniej 3 tury. Strzelające DE na 4 boltach też raczej nie wyjdziesz. na gobliny z tym swoim strzelaniem tez bym nie wychodził. Ze skavenami też trochę cięzko iż ma jezzaile i cannony...Trafisz na drugie haje na full DP i smoczusiu za dużo nim nie podziałaś oprócz walki lub terroru. Albo na haje full magią i strzelaniem też dużo nie zrobisz tym smokiem...
- Młody Pajak
- Kradziej
już prędzej stardragonem niż sundragonem...
-
- Powergamer Rozpiskowy
Od Powerskich unitów SD też się może odbić... zwłaszcza jak trafi na zwykłego championa puszkę.
Ale proszę nie przekonuj o wyższości Star Dragona nad Sun Dragonem bo to zabawne...
Mówię, że rozpiska jest fajna bo można się przy niej świetnie bawić i trzeba się nakombinować.
Jak ktoś chce łatwą armię to niech sobie gra demonami.
Rozpiska ma w sobie duszę i nie jest nudna: SD+caddy+BSB+Archersx2+DP+DP+WL+3bolce+Orzeł. Takich rozpisek jest tona.
Ale proszę nie przekonuj o wyższości Star Dragona nad Sun Dragonem bo to zabawne...
Mówię, że rozpiska jest fajna bo można się przy niej świetnie bawić i trzeba się nakombinować.
Jak ktoś chce łatwą armię to niech sobie gra demonami.
Rozpiska ma w sobie duszę i nie jest nudna: SD+caddy+BSB+Archersx2+DP+DP+WL+3bolce+Orzeł. Takich rozpisek jest tona.
3rd Legion - Asuryan's Wrath
ja bym wolał DM i arcymaga na smoku to jest zabawa
to była by głupota.
po co książka?
po co książka?
niewiedzialem ze takie zainteresowanie bedzie mnie tez siew nudzi granie sd, dlatego chcialem pograc inaczej, i powiem wam szczerze, da rade bo remisy ta rozpa to jak wygrana ale da sie wygrac, narazie sie ucze nia grac.
co do arcy na smoku i DM juz probowalem, zabawa jest wysmienita tylko armia strasznie mala, i granie z armiami strzelajacymi jest okrutnie meczaca, jesli nie niemozliwa. ale zabawa najprzedniejsza
dm przy wielkim szczesciu (czasem warto na nim polegac, np wylosoac maly i duzy pocisk, i do tego burning heada i pozamiatane, z RoF masz 4 zajebiste pociski wyplacane na tylko 5 kosciach) z arycym (tutaj reszta kosci laduje, w zalerznosci od przeciwnika wybieram lore przewarznie wspomagajacy armie, lub oslabiajacy armie wroga) w 1 turze zmuszaja przeciwnika do zurzycia wiekszosci scrolli... a potem zaczyna sie fun
to tylko taka ot teoria
co do arcy na smoku i DM juz probowalem, zabawa jest wysmienita tylko armia strasznie mala, i granie z armiami strzelajacymi jest okrutnie meczaca, jesli nie niemozliwa. ale zabawa najprzedniejsza
dm przy wielkim szczesciu (czasem warto na nim polegac, np wylosoac maly i duzy pocisk, i do tego burning heada i pozamiatane, z RoF masz 4 zajebiste pociski wyplacane na tylko 5 kosciach) z arycym (tutaj reszta kosci laduje, w zalerznosci od przeciwnika wybieram lore przewarznie wspomagajacy armie, lub oslabiajacy armie wroga) w 1 turze zmuszaja przeciwnika do zurzycia wiekszosci scrolli... a potem zaczyna sie fun
to tylko taka ot teoria