Na niektóre armie (HE, DC VC), nawet taki standard nie jest idealny i dostajemy baty. Ta armia potrzebuje reedycji tak jak i chadecja, bo dzisiejszych czasach prawie każde starcie z silnie magującą armią nas boli, a jak dochodzi do tego strzelanie (czym nas raczą szczególnie Lizaki i wszystkie elfy) to nasz pieski są w dupie u nie powiem kogo.Gobo pisze:le i tak na piechocie to duzo nie ugrasz teraz standart to 6 man eaterow i duzo fasta...
Parę pytań od początkującego
Moderator: esgaroth
Re: Parę pytań od początkującego
Fish wiem, że jeśli chodzi o DOW to jesteś mistrz, ale ja niestety z elfami mam problem, w szczególności z Leśniakami i HE, choć ostatnio coś jestem w stanie konkretniej przywalić im magią. Maneterzy zaiste są wspaniali, lecz moi stali sparringpartnerzy, kumulują na nich ogień swoich balist,magii i schodzą dość szybko, choć może wynika to z tego że preferuje jedną 3, a nie jak polecacie 6. Z fastami też coś mi nie idzie, w ostatniej wielkiej bitwie jaką stoczyłem DOWami, cała jazda mi poszła piorunem z tego najszybciej fasty, bo przeciwnik zaczął sobie zdawać sprawę z zagrożenia, poza tym na stole brakowało miejsca na moje manewry, co ułatwiało im strzelanie. Poćwiczyć rzeczywiście muszę i to sporo tą armią, bo coś nią ostatnią mało gram (chadecja na razie jest w użyciu na maksa), ale po wakacjach znów zacznę bawić się DOWami.
A jaką podstawkę mają ludożercy? 40x40?
mam kilka pytan dotyczacych psow wojny
1) jaka jest pelna lista regiments of renowm, bo w pdf z netu nie ma na przyklad: mengil manhide's manflayers,
armoured orcow i chyba jakichs characterow z albionu?
2) czy gigant w dogs of war liczy sie jako rare?
3) czy ogry z ogre kingdoms zastepuja te z pdf dogs of war?
4) a jesli nie to czy ogry z ogre kingdoms licza sie u dogsow jako rare czy special?
1) jaka jest pelna lista regiments of renowm, bo w pdf z netu nie ma na przyklad: mengil manhide's manflayers,
armoured orcow i chyba jakichs characterow z albionu?
2) czy gigant w dogs of war liczy sie jako rare?
3) czy ogry z ogre kingdoms zastepuja te z pdf dogs of war?
4) a jesli nie to czy ogry z ogre kingdoms licza sie u dogsow jako rare czy special?
Tak na przyszłość, bo jesteś nowy, przejrzyj uważnie wszystkie tematy, zanim założysz nowy
1. Mengile są w osobnym pdf. Orki Rugulanda są w tym przynajmniej który ja mam. Nieco pełniejsze zasady (łacznie z bohaterami specjalnymi i albionem) do DOW I ROR były w w Warhammer Chronicles 2003 i 2004 (nie mam tego teraz pod ręką bo jestem w pracy).
2. Tak.
3. Nie, te liczy się zgodnie z zasadami z ksiązki OK.
4. Liczą się jako specjal.
1. Mengile są w osobnym pdf. Orki Rugulanda są w tym przynajmniej który ja mam. Nieco pełniejsze zasady (łacznie z bohaterami specjalnymi i albionem) do DOW I ROR były w w Warhammer Chronicles 2003 i 2004 (nie mam tego teraz pod ręką bo jestem w pracy).
2. Tak.
3. Nie, te liczy się zgodnie z zasadami z ksiązki OK.
4. Liczą się jako specjal.
I po jakiego grzyba zakładasz nowy temat? Jest już temat w którym możesz zadawać takie pytania. Te podforum nie jest bardzo rozbudowane i z łatwością można przejrzeć poszczególne tematy. Sprawy, o które pytasz były wałkowane tysiąc razy. Jeśli oczekujesz, że ktoś ma trudzić się z odpowiadaniem na nie to najpierw chociaż spróbuj poszukać na nie odpowiedzi.
Jednak, żebyś nie myślał, że jestem bezduszny - co najwyżej zmęczony - to proszę bardzo...
1) Mengile mają oddzielny pdf tak samo jak jednostki Albionu. Wszystko znalazłyś gdybyś przejrzał tematy na tym podforum. Mianowicie... jest przyklejony temat Jeżeli czegoś nie wiesz...
2) tak
3) nie
4) zajmują jeden slot special
EDIT. cobra był szybszy
PS. Husiat gdzie jesteś?
Jednak, żebyś nie myślał, że jestem bezduszny - co najwyżej zmęczony - to proszę bardzo...
1) Mengile mają oddzielny pdf tak samo jak jednostki Albionu. Wszystko znalazłyś gdybyś przejrzał tematy na tym podforum. Mianowicie... jest przyklejony temat Jeżeli czegoś nie wiesz...
2) tak
3) nie
4) zajmują jeden slot special
EDIT. cobra był szybszy
PS. Husiat gdzie jesteś?
Chyba zaginął w akcji Husiat wróć i daj kłódkę
No właśnie by nie znalazł np. Mengili pod tymi linkami, bo GW zgodnie ze swoją nową "polityką" pokasowało wszystkie pdf-y ze swojej strony...Kokesz pisze:
Duellist uzbrojony w pistol ma 1 atak prawda?