Parę pytań od początkującego

Dogs of War

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Re: Parę pytań od początkującego

Post autor: cobra651 »

Gobo pisze:le i tak na piechocie to duzo nie ugrasz ;) teraz standart to 6 man eaterow ;) i duzo fasta...
Na niektóre armie (HE, DC VC), nawet taki standard nie jest idealny i dostajemy baty. Ta armia potrzebuje reedycji tak jak i chadecja, bo dzisiejszych czasach prawie każde starcie z silnie magującą armią nas boli, a jak dochodzi do tego strzelanie (czym nas raczą szczególnie Lizaki i wszystkie elfy) to nasz pieski są w dupie u nie powiem kogo.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

wymieniłeś właśnie trzy armie z którymi moje DoW radzi sobie najlepiej 8)

pozdro poćwicz
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Właśnie, akurat na te armie ludożercy są dobrą opcją. Magii nie ma się co bać. Przecież mamy anty-magię i sporo mięsa armatniego.
Obrazek

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Fish wiem, że jeśli chodzi o DOW to jesteś mistrz, ale ja niestety z elfami mam problem, w szczególności z Leśniakami i HE, choć ostatnio coś jestem w stanie konkretniej przywalić im magią. Maneterzy zaiste są wspaniali, lecz moi stali sparringpartnerzy, kumulują na nich ogień swoich balist,magii i schodzą dość szybko, choć może wynika to z tego że preferuje jedną 3, a nie jak polecacie 6. Z fastami też coś mi nie idzie, w ostatniej wielkiej bitwie jaką stoczyłem DOWami, cała jazda mi poszła piorunem z tego najszybciej fasty, bo przeciwnik zaczął sobie zdawać sprawę z zagrożenia, poza tym na stole brakowało miejsca na moje manewry, co ułatwiało im strzelanie. Poćwiczyć rzeczywiście muszę i to sporo tą armią, bo coś nią ostatnią mało gram (chadecja na razie jest w użyciu na maksa), ale po wakacjach znów zacznę bawić się DOWami.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Czy na patrolu , musi generałem byc paymaster ? Czy moge maga sobie dac ?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Paymastera w patrolu nie trzeba wystawiać.
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Czy mozna wsytawic Maniterów (ogry) w DoW? I ile zajmuja slotów i jakei sloty.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Oddział ludorzerców zajmuje jeden slot special. I jest to potęgą tej armii :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Torgill
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Torgill »

A jaką podstawkę mają ludożercy? 40x40?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Tak.
Obrazek

Awatar użytkownika
sarlok
Mudżahedin

Post autor: sarlok »

mam kilka pytan dotyczacych psow wojny

1) jaka jest pelna lista regiments of renowm, bo w pdf z netu nie ma na przyklad: mengil manhide's manflayers,
armoured orcow i chyba jakichs characterow z albionu?
2) czy gigant w dogs of war liczy sie jako rare?
3) czy ogry z ogre kingdoms zastepuja te z pdf dogs of war?
4) a jesli nie to czy ogry z ogre kingdoms licza sie u dogsow jako rare czy special?

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Tak na przyszłość, bo jesteś nowy, przejrzyj uważnie wszystkie tematy, zanim założysz nowy

1. Mengile są w osobnym pdf. Orki Rugulanda są w tym przynajmniej który ja mam. Nieco pełniejsze zasady (łacznie z bohaterami specjalnymi i albionem) do DOW I ROR były w w Warhammer Chronicles 2003 i 2004 (nie mam tego teraz pod ręką bo jestem w pracy).
2. Tak.
3. Nie, te liczy się zgodnie z zasadami z ksiązki OK.
4. Liczą się jako specjal.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

I po jakiego grzyba zakładasz nowy temat? Jest już temat w którym możesz zadawać takie pytania. Te podforum nie jest bardzo rozbudowane i z łatwością można przejrzeć poszczególne tematy. Sprawy, o które pytasz były wałkowane tysiąc razy. Jeśli oczekujesz, że ktoś ma trudzić się z odpowiadaniem na nie to najpierw chociaż spróbuj poszukać na nie odpowiedzi. :roll:

Jednak, żebyś nie myślał, że jestem bezduszny - co najwyżej zmęczony - to proszę bardzo...
1) Mengile mają oddzielny pdf tak samo jak jednostki Albionu. Wszystko znalazłyś gdybyś przejrzał tematy na tym podforum. Mianowicie... jest przyklejony temat Jeżeli czegoś nie wiesz...
2) tak
3) nie
4) zajmują jeden slot special

EDIT. cobra był szybszy :wink:

PS. Husiat gdzie jesteś?
Obrazek

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Chyba zaginął w akcji :cry: Husiat wróć i daj kłódkę [-o<

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

husiat olał dogs of war już dawno chyba bo nic się tu nie dzieje... do tej armi widać trzeba mieć porządne zacięcie...

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Kokesz pisze:
Jednak, żebyś nie myślał, że jestem bezduszny - co najwyżej zmęczony - to proszę bardzo...
1) Mengile mają oddzielny pdf tak samo jak jednostki Albionu. Wszystko znalazłyś gdybyś przejrzał tematy na tym podforum. Mianowicie... jest przyklejony temat Jeżeli czegoś nie wiesz...
No właśnie by nie znalazł np. Mengili pod tymi linkami, bo GW zgodnie ze swoją nową "polityką" pokasowało wszystkie pdf-y ze swojej strony...

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Przejrzyj cały temat. W drugim poście (akurat moim) są zaktualizowane linki 8)
Obrazek

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Kokesz pisze:Przejrzyj cały temat. W drugim poście (akurat moim) są zaktualizowane linki 8)
O faktycznie. Zasugerowałem się pierwszym postem w tamtym temacie i nie spojrzałem na psią mordkę niżej :).

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

Duellist uzbrojony w pistol ma 1 atak prawda?
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Pingwin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pingwin »

ma 2, pistol jest traktowany w cc jak additional hand weapon.

ODPOWIEDZ