moja plewna armia ;P
moja plewna armia ;P
no to ja chciałbym też usłyszeć jaka to plewna jest moja armia
Vampire Lord 410
Lord of the Dead (bonus do wskrzeszania skelków), Dark Acolyte (łącznie 4lvl), Walking Death (+1CR)
Sceptre de Noirot (wskrzesza d3+9 zombiaków), Wristbands of Black Gold (3+ ward na ostrzał), Helm of Commandment (daje 7 ws jakiemuś oddziałkowi)
Vampire BSB 215
Master of the Black Arts (+2 PD)
Staff of Damnation (bound 3+, wszystkie trupki w CC w zasięgu 12" wyplacaja 1 cios)
Necromancer 190
Corpse Cart (+1 do rzutu na wskrzeszanie; bound 3+, ASF dla wszystkich w 6" )
Book of Arkhan (bound 3+, ruch)
25 Skelków 241
st, chp, War Banner (+1CR)
20 Zombies 80 x2
Corpse Cart 100 x2
-1 do rzucania czarow dla wroga 24"; bound 3+, ASF dla wszystkich w 6"
28 Grave Guard 433
st, chp, Banner of the Barrows (+1 do trafiania)
Great Weapon; Heavy Armour; Wight Blades (killing blow 6)
28 Grave Guard 398
st, chp, Banner of Hellfire (płonące ataki)
Vampire Lord 410
Lord of the Dead (bonus do wskrzeszania skelków), Dark Acolyte (łącznie 4lvl), Walking Death (+1CR)
Sceptre de Noirot (wskrzesza d3+9 zombiaków), Wristbands of Black Gold (3+ ward na ostrzał), Helm of Commandment (daje 7 ws jakiemuś oddziałkowi)
Vampire BSB 215
Master of the Black Arts (+2 PD)
Staff of Damnation (bound 3+, wszystkie trupki w CC w zasięgu 12" wyplacaja 1 cios)
Necromancer 190
Corpse Cart (+1 do rzutu na wskrzeszanie; bound 3+, ASF dla wszystkich w 6" )
Book of Arkhan (bound 3+, ruch)
25 Skelków 241
st, chp, War Banner (+1CR)
20 Zombies 80 x2
Corpse Cart 100 x2
-1 do rzucania czarow dla wroga 24"; bound 3+, ASF dla wszystkich w 6"
28 Grave Guard 433
st, chp, Banner of the Barrows (+1 do trafiania)
28 Grave Guard 398
st, chp, Banner of Hellfire (płonące ataki)
- MichaLZgierz
- "Nie jestem powergamerem"
miałem wcześniej trochę śmieci, to jednak tak sobie się wtedy gra
tutaj praktycznie o nic nie muszę się martwić
2 kloce gravków, jedne mogą trafiać 2+ i ranić 2+... jakoś magią się nie przejmuję, jedyne co mnie tak na prawdę boli to to, że można jakimś tam czarem demonów rzucić 11,12 i zabrać oddział ze stołu..
pamiętajcie, że ASF rzucony przez CorpseCarta daje pierwszeństwo na całą turę swoją i przeciwnika, więc w swojej to rzucam, gravki są pierwsze a ktoś mnie szarżuje swoją kawalerią to i tak ja będę pierwszy
wywalić stafa? błąd, bardzo duży błąd
przy takiej rozpisce i ustawieniu gravków 7 w szeregu, trafianie 2+ i ranienie 2+, część oddziału wroga wyrżniesz przed faktyczną walką...
tutaj praktycznie o nic nie muszę się martwić
2 kloce gravków, jedne mogą trafiać 2+ i ranić 2+... jakoś magią się nie przejmuję, jedyne co mnie tak na prawdę boli to to, że można jakimś tam czarem demonów rzucić 11,12 i zabrać oddział ze stołu..
pamiętajcie, że ASF rzucony przez CorpseCarta daje pierwszeństwo na całą turę swoją i przeciwnika, więc w swojej to rzucam, gravki są pierwsze a ktoś mnie szarżuje swoją kawalerią to i tak ja będę pierwszy
wywalić stafa? błąd, bardzo duży błąd
przy takiej rozpisce i ustawieniu gravków 7 w szeregu, trafianie 2+ i ranienie 2+, część oddziału wroga wyrżniesz przed faktyczną walką...
Bez scrolli zginiesz. Dostaniesz jakies spelle w stylu "kazdy model w unicie dostaje hity", jakies gatewaye, wyjmowanie herosów z unitów czy drain magice i jestes w marnej sytuacji. Jednego, góra dwa trzeba upchnąc
Mozna zdjac troche stuffu z lorda, nie musi biegac objuczony jak muł
W ogole ten build to jakies sprzecznosci - dajesz mu jednoczesnie koronę i +1 do CRa, bez sensu. Do walki i tak go nie wrzucisz, zginie od byle przypadku, w dodatku wyłączysz koronę. Wiec nie lepiej tego scrolla?
No i ward 3+ od ostrzalu - imo tez punkty w błoto
Mozna zdjac troche stuffu z lorda, nie musi biegac objuczony jak muł
W ogole ten build to jakies sprzecznosci - dajesz mu jednoczesnie koronę i +1 do CRa, bez sensu. Do walki i tak go nie wrzucisz, zginie od byle przypadku, w dodatku wyłączysz koronę. Wiec nie lepiej tego scrolla?
No i ward 3+ od ostrzalu - imo tez punkty w błoto
Nie żebym się specjalnie czepiał ale na gre 2000+ trzeba mieć 3 jednostki core a Ty masz 2?
25 skeletons i 20 zombii, drugie zombii chociaz wstaw albo szkielety rozbic na 2 oddzialy i dorabiac je wtedy.
25 skeletons i 20 zombii, drugie zombii chociaz wstaw albo szkielety rozbic na 2 oddzialy i dorabiac je wtedy.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
mój drogi przy zombiakach i corpse cartach masz "x2" znaczy sie razy 2 ;]
no fakt to jest problem, ale na szczęście na takie czary zostawiasz 5 kosteczek ;P jakoś nie marudzę tak na prawdę na magię.Bez scrolli zginiesz. Dostaniesz jakies spelle w stylu "kazdy model w unicie dostaje hity", jakies gatewaye, wyjmowanie herosów z unitów czy drain magice i jestes w marnej sytuacji.
myślę właściwie to o 1Jednego, góra dwa trzeba upchnąc
jak bez sensu, masz np smoka, masz zamiar pchać się na gravki z dwurakami i pierwszeństwem?? no ja bym się nie pchał ;] więc lecę na oddział skelków z pochowanymi magami. ładuję się im od boku zabijam czempiona na +6 łącznie mam 7 CR, a co mają takie trupki w moim ustawieniu? War banner (1), st (1), przewaga (1), bsb (1), +1 od lorda, sypie mi się 2 chłopa tylko, potem wskrzeszasz ich 1 wskrzeseniem, no i pomijając już fakt, że mam 7 ws to musi koleś nieźle trafiaćW ogole ten build to jakies sprzecznosci - dajesz mu jednoczesnie koronę i +1 do CRa, bez sensu.
co mądrzejszy gracz z działami celuje w magującego wampiraNo i ward 3+ od ostrzalu - imo tez punkty w błoto
Nie sądzisz ze wepchniecie sie smokiem w cos takiego to paranoja? Chciałbym miec takich rpzeciwników :D:D:Djak bez sensu, masz np smoka, masz zamiar pchać się na gravki z dwurakami i pierwszeństwem?? no ja bym się nie pchał ;] więc lecę na oddział skelków z pochowanymi magami. ładuję się im od boku zabijam czempiona na +6 łącznie mam 7 CR, a co mają takie trupki w moim ustawieniu? War banner (1), st (1), przewaga (1), bsb (1), +1 od lorda, sypie mi się 2 chłopa tylko, potem wskrzeszasz ich 1 wskrzeseniem, no i pomijając już fakt, że mam 7 ws to musi koleś nieźle trafiać
Prawda jest taka ze np Twój lord nie jest zabezpieczony rpzed KB, nie ma save, a w dzisiejszych czasach byle koles z oddziału potrafi takiego wampira zjesc Zdezysz sie np z execami, z COKami, z gwardią wspomaganymi kotłem? Innymi słowy to +1 do CRa zazwyczaj bedzie stac w lesie lub na tyłach, robic w gacie i knuc magią Bo kompetentny gracz go wyjmie z unitu. Jak wejdzie do walki to i tak do takiej ghdzie masz gwarancję zrobienia przeciwnikowi breaka na -6 co najmniej. Wiec te +1 nie ma juz duzego znaczenia
No ale co kto lubi
Co mądrzejszy gracz nie wystawia sie wampirem na armatyco mądrzejszy gracz z działami celuje w magującego wampira
Pozdrawiam
- MichaLZgierz
- "Nie jestem powergamerem"
Ale zamiast warda 3+ od ostrzału lepszy jest "ward" 2+ zwany look out sir... Mówisz, że o magie sie nie martwisz, chociaz nie masz scrolli. Według mnie duzy bład, nie zatrzymasz armi czarujących 5 kostkami... Czy mi sie wydaje czy masz 3 carty? Po co aż tyle? 2 raczej stykną. I lorda zrób tylko do magii, czyli wywal walking death, warda, daj mu master of black arts albo forbiddn lora, scrolla. Ja bym jeszcze dał noirota i scrolla drugiego dla vampira, staffa (jeśli tak go chcesz) dla necro, a booka dla lorda. Lorda ma lepsze czary do rzucania niż 1lvlowy wampir, więc niech wampir wskrzesza. A śmieci sie naprawde przydają, uwierz. I zamiast jednych zombie daj ghoule do trzymania herosów z dala od combatów.
a jakbyś ty to np zrobił? ja już nie pamiętam walki od frontu moim wampirem, chyba, że sam tego chciałemBo kompetentny gracz go wyjmie z unitu
tylko stoi i kitra się w lesie zamiast wygrać bitwęCo mądrzejszy gracz nie wystawia sie wampirem na armaty
nie no kolego, prosiłbym raczej o konstruktywne przykłady typu: "a ja mam kretozorda z a10 i s10 i robie ci kuku tak i tak"
w wfb to ja od 98 pogrywam, więc coś tam jeszcze potrafię ;P niewiele ale ale ;P
prosiłbym raczej o wypowiedzi czym można i w jaki sposób to rozwalić, np przeciwstawna rozpiska by była idealna ;]
thx za wsio
Zalezy od ustawienia, terenów i sytuacji na stole, ale jest to jak najbardziej mozliwe. Jakis przykład? Np Enginy lizardmenskie wiazace ci klocki w zasiego swojego BSB, cięzko to złamac :/ Masz wtedy unieruchomione dwa oddziały, grasz na dobrą sprawę trzecim (np szkielami) i zombimi.. Do tego masz armie ustawioną ciasno (maly zasieg inwokacji) wiec enginy robią jatkę.a jakbyś ty to np zrobił?
I nagle okazuje się ze bedziesz musial sobie tymi pozostałymi warzywami poradzic z odziałem jazdy na CO z bajerami i dwoma herosami, a rpzeciwnik ma np cube of darkness i miliard kosci na dispelu.
Wbije sie w zombich/szkiele, zabije ich milijon, zredukuje Gwardię, rozwali Ci faze magii cubem, dobije w twojej, i nagle okazuje sie ze na boku walca masz jakichs psychopatów którzy zrobią Ci zaraz sypanie na -12. Korone wyłączy szarzą byle smieci.
Wampirem nie uciekniesz.
Inny przykład? DE gdzie kazdy oddzial moze potencjalnie miec KB. Będziesz ryzykował generałem? HE gdzie tez jest ASF, mocny dispel i mocne strzelanie, do tego niezłe uderzenie (DP, czy ichnia piechota coniektóra).
demony i latająca wieksza paskuda - szarzuje, zabije championa, nic jej sie nie stanie (sypanie z przerzutem na jakies -2) twoja tura, wskrzeszasz championa, wrona/blodzio go na kotlety, znowu analogiczna sytuacja, kolejna tura, nie masz championa, wrona mordzi generała. Jak tego unikniesz? Trzy tury walki wiekszy demon wytrzymuje spokojnie z takim klocem, a nie daj Bóg dostanie jakies wsparcie to sie składasz.
Wampiry z mocną magią i Wraithami. Nie bardzo masz czym sie zascreenowac przed skirmishem ogólnie.
Zresztą gram jak widziałes rozpiską o tej samej zasadzie działania i widze występujące problemy . Lorda powinno się rzucic do walki, nawet trzeba ale to rzadkie sytuacje niestety. Za duze ryzyko.
I nagle okazuje sie ze idealnym miejscem dla wampira jest w oddziale na tyłach armii gdzie moze wspierac magią dowolny oddzial. Gdzie +1 do CRa i ward na 3+ od ostrzału jest zupełnie zbędny.
Albo dac mu jakies zabawki i pchnac na pierwszą linię, niech walczy a jednoczesnie czaruje, ale raczej szedłbym w wardy/save od wszystkiego a nie tylko od strzelania które własciwie jest niegroźne.
Pozdrawiam
wiesz co, polecam ci dogłębną analizę mojej rozpiski ;]
skoro wlecisz smokiem czy czym kolwiek w bok skelków i zabijesz czempiona to jak chcesz się dobrać do wampira? przecież jesteś z flanki?? to tak w skrócie, bo widzę, że w ogóle nie widzisz potencjału tej armii ;]
skoro wlecisz smokiem czy czym kolwiek w bok skelków i zabijesz czempiona to jak chcesz się dobrać do wampira? przecież jesteś z flanki?? to tak w skrócie, bo widzę, że w ogóle nie widzisz potencjału tej armii ;]
Ale ja mowie o szarzy na front I nie smokiem - ten sie raczej moze odbic. Wieksze demony sie nie odbijają
Więc po cholerę od boku?
Ja po prostu widze ze masz mało oddziałów, duze kloce, i gołego wampira doskonale zabezpieczonego przed shotiingiem który chce byc w kombatach
Cóż, zycze sukcesów
Pozdrawiam
Więc po cholerę od boku?
Ja po prostu widze ze masz mało oddziałów, duze kloce, i gołego wampira doskonale zabezpieczonego przed shotiingiem który chce byc w kombatach
Cóż, zycze sukcesów
Pozdrawiam
Mnie ciekawi co zrobisz z imperium - standardowym , nie masz śmieci , imperium ma mocną antymagie , czołgi jadą jak chcą i ich nic nie zatrzymuje prócz magii która do momentu dojazdu zapewne zblokują... już nie mówiąc o fakcie że niczym nie zdejmiesz tyłów armii imperium czyli cannonów - kuszników - magów..
Tak moim zdaniem, to armie defensywne okroją Ci sporo zanim dojdziesz do czegoś.
Sceptre de Noirot nowy oddział tylko robi D3+9 to rozumiem, że tym chcesz się ewentualnie odginać szarże?
Jak ktoś tu wspomniał, Twój Lord jest trochę sprzecznie złożony. Ja bym był bardziej zdecydowany, albo do walki albo do czarownia, Ward 3+ od ostrzału, ale i tak masz look out sir, walking dead do walki ale i tak chcesz przekazywac WS z helma wiec do walki sie nie pchasz, siedzisz z tyłu i czarujesz,
Zamiast Walk.Deada może Forbidden Lorde i masz 12PD do limitu na BalancingPatchu.
Plus jest taki, że przy takiej ilości CC +2boundy przeciwnik albo wpuści boundy i nie da Ci się leczyć albo będziesz miał wszystko wyleczone ale żaden bound nie wejdzie.
Sceptre de Noirot nowy oddział tylko robi D3+9 to rozumiem, że tym chcesz się ewentualnie odginać szarże?
Jak ktoś tu wspomniał, Twój Lord jest trochę sprzecznie złożony. Ja bym był bardziej zdecydowany, albo do walki albo do czarownia, Ward 3+ od ostrzału, ale i tak masz look out sir, walking dead do walki ale i tak chcesz przekazywac WS z helma wiec do walki sie nie pchasz, siedzisz z tyłu i czarujesz,
Zamiast Walk.Deada może Forbidden Lorde i masz 12PD do limitu na BalancingPatchu.
Plus jest taki, że przy takiej ilości CC +2boundy przeciwnik albo wpuści boundy i nie da Ci się leczyć albo będziesz miał wszystko wyleczone ale żaden bound nie wejdzie.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska