DMP Łódź 29-30 sierpnia 5x2250

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Re: DMP Łódź 29-30 sierpnia 5x2250

Post autor: kudłaty »

Jako współtwórca sukcesu zwycięzców im podziękuje (to dzięki temu ze nas ścisnęli wskoczyli na pierwszy stół który utrzymali). To że nie zagrali z żadnym "mega wypasionym faworytem" to nie ich problem tylko drużyn które były zbyt słabe by dopchać się na pierwszy stół i mieć szanse zatrzymać Szczecin.

Ja bym rzucił pod dyskusje to co już raz ktoś nieśmiało zaproponował w podczas rozmowy o wyborze reprezentacji na Euro, zróbmy DMP 8 osobowe (i to nie dlatego że mniej więcej tyle stołów się mieści w rzędzie w Łodzi) nie będzie problemu z malkontentami typu "było za mało rund i za dużo drużyn i nie dało się odbić". A i będzie to polegało bardziej na drużynie czy jednym czy dwóch liderach o znanych ksywach.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

8 osobowe druzyny wymagaja jeszcze wiecej czasu na bitwy.
Nieoficjalnie wiem ze pojawi sie propozycja 3 dniowego DMP w Gorzowie na przyszły rok :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Nie ograniczajmy się tygodniowe dmp , 10 osobowe składy zakaz powtarzania armii .
Beka na maxa

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Piotras pisze:Ogólnie wszystko już zostało napisane. Od siebie tylko dodam (tak, kolejny raz, wiem, ale musze), że jedyna rzecz, która mnie powaliła na wejściu to wysokość stołu. Mając 180 cm wzrostu sięgałem trochę za połowe, a jak chciałem wykonać jakikolwiek manewr scoutami to musiałem iść dookoła. To plus brak krzeseł spowodowały niezbyt miłe przeżycia :P
Piotras, spójrz na to z innej strony. Gdyby były krzesełka chodzenie dookoła rzędów ze stołami, żeby przesunąć skautów byłoby jeszcze trudniejsze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A i będzie to polegało bardziej na drużynie czy jednym czy dwóch liderach o znanych ksywach.
Taaa... I w przyszłym roku będzie Hardkorowy Ordin Snota i Rogaty Inkwizytor Skavenblade. Do tego reszta, których nikt na Euro by nie wziął.

Co do turnieju. Grało się fajnie, team miałem super - Bober, Butan, Cosmo, Miszta dzięki za super grę. Przegraliśmy wszystkie rzuty na dostawianie, zjebaliśmy dostawienie w dwóch pierwszych bitwach, mieliśmy słabe rozpy ale jakoś dało się wbić do top 10. Jak w przyszłym roku usuniemy te mankamenty, to będziemy celować wyżej :)

Gratuluję także Black Orkowi i Szybkiemu Szpilowi, że dzielnie utrzymywali się na pierwszych stołach - szkoda, że nie dotrwaliście do końca.

Dziękuję wszystkim przeciwnikom (Snot, Animosity, Ośmiornica, BWT, Rogaty) - grało się bardzo przyjemnie, bez żadnych spięć, zupełnie jak na jakimś lokalu. Wyniki miałem dosyć słabe, ale obessałem maksymalnie z imperium - różnica pomiędzy free fragiem ze starego BP+R, a aktualnym jest wyraźna. Nie było kiedy z tym pograć, by się podszkolić, więc skończyło się szybką masakrą w 3 tury. Poza tym 11 i 13 z lizakami, 20 z eshinem, 16 z HE. Rozpa DE bez magii i strzelania zdecydowanie daje radę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

B_Sk a mógłbyś może wrzucić cały arkusz do pobrania? Z chęcią bym go przeanalizował pod kątem progów ;-)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Oskar pisze:Nie ograniczajmy się tygodniowe dmp , 10 osobowe składy zakaz powtarzania armii .
=D> =D>

Wielkie dzieki organizatorom (i sedziom ;) ) za pociagniecie tak ogromnej imprezy :D
Jak zawsze udalo sie mi zagrac w zajebistym skladzie i mimo niedociagniec pewnych dobrze sie bawilem przez te 2 dni w lodzi.

wielkie dzieki dla chlopakow z druzyny: crusa, dyda, barba i kosza.

Wielkie dzieki tez dla przeciwnikow. dwoch Stref zero, jh, inkwizytorowi i black orkowi za gry :)

troszke miejsca szkoda ale nie mozna miec wszystkiego :D za rok na pewno wpadniemy niezaleznie od tego gdzie sie okaze ze ma to byc zorganizowane :)
Hardkorowy Ordin Snota
to jest dopiero w planach...

choc legendarny general armii bretonskiej by sie przydal jako dodatkowy gracz

;)

a przy parzystej ilosci osob w druzynie trzebaby zmienic jakos sposob dostawiania przeciwnikow. bazyliszkowy dziala najlepiej na nieparzyste ilosci osob.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, o 17:26 przez Shino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

a przy parzystej ilosci druzyn trzeba by zmienic jakos sposob dostawiania przeciwnikow. bazyliszkowy dziala najlepiej na male ilosci osob.
najlepiej obydwie drużyny wpisują na kartce swoje armie nie pokazująć przeciwnikom i następnie pierwsza armia gra z pierwszą na kartce przeciwników, wtedy tylko dobry team moze wygrac albo ten który ma najwięcej farta :lol2: oczywiście żartuje :wink:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Panowie, stoły służyły do pokazania, iż jest to turniej na wysokim poziomie. Krzesła można było wyszarpać spod tyłka jakiemuś biednemu konwentowcowi, który akurat musiał wyjść na chwilę z sali. Później zasuwało się z tym krzesełkiem cały dzień i było OK :D
Ja przyjechałam w piątek, zmasakrowana przepracowaniem i troszkę schorowana. Dziękuję tu Łukaszowi Koconiowi, że tak miło się mną zajął :)
Ilość drużyn powaliła mnie na kolana. Nie powiem - nienawidzę grać przy konwentach. Najbardziej nie cierpię, kiedy ktoś palcuje moje figurki. W sobotę ta obsuwa wyglądała jak otwarcie Media Markt - zastanawiałam się, kiedy gracze nie wytrzymają i zaszarżują na ochronę :) Bitwy poszły jak poszły - niektóre lepiej, niektóre kiepsko. Ostatnia sobotnia bitwa była fatalna. I to już nie z powodu drobnego spięcia, ale z powodu samopoczucia. Byłam na granicy omdlenia (i tu uwaga do komentarzy przeciwników: nie każdy, kto wychodzi na dwór ,wychodzi na fajkę). Po bitwach poszliśmy na furę taniego tajskiego żarcia (świetne miejsce, tyle wschodnich fast foodów naraz!). Następnie poszliśmy na zbiorową salę obok kościoła. Fantastyczne! Czyściutkie prysznice, spokój, cisza, można było usiąść w altance, wsród zieleni z piwkiem. Odkryłam smutną prawdę: gdzie te czasy, kiedy gracze nie wytrzymywali swojego zapachu w niedzielę? Wszyscy się zaczęli kąpać na turniejach!

Dziękuję mojej drużynie - dość niezwykłej i odkurzonej z archiwów battla. Z takimi kiełbasami mogę grać za rok (obiecuję, że będę miała gorsze wyniki!). Dziękuję Grzesiowi Szrednickiemu za transport. Gratuluję wygranej Szczecinowi. No i przede wszystkim Bartkowi za ogarnięcie niemożliwego :)

Ps. siostra Bartka to nawet mnie wpadła w oko :D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:
A i będzie to polegało bardziej na drużynie czy jednym czy dwóch liderach o znanych ksywach.
Taaa... I w przyszłym roku będzie Hardkorowy Ordin Snota i Rogaty Inkwizytor Skavenblade. Do tego reszta, których nikt na Euro by nie wziął.
Stare płacze miłośników trzyosobowych potęg typu Balck Company czy Skavenblade. To fajnie że są trzyosobowe grupy graczy którzy się lubią – ale do wytworzenia się klubów to jęki jakie były przy straszliwym powiększeniu ilości graczy z czterech do pięciu – mało się przyczyniają. (Już wtedy proponowałem 7)
To tak jakby pisać, że trzymamy się drużyn szóstek piłkarskich, bo w jedenaście osób, to już się nie da grać, a nawet dojechać.
Proponuję troszkę szersze spojrzenie.
Trochę więcej rozmachu, a nie trzymanie się podwórka.
Zaś Hardkorowy Ordin Snota, Rogaty Inkwizytor Skavenblade i tak Animosity nie podskoczą, bo nadal nie rozumieją pojęcia „zespół”.
Duńczycy jedni.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Kołek pisze:
a przy parzystej ilosci druzyn trzeba by zmienic jakos sposob dostawiania przeciwnikow. bazyliszkowy dziala najlepiej na male ilosci osob.
najlepiej obydwie drużyny wpisują na kartce swoje armie nie pokazująć przeciwnikom i następnie pierwsza armia gra z pierwszą na kartce przeciwników, wtedy tylko dobry team moze wygrac albo ten który ma najwięcej farta :lol2: oczywiście żartuje :wink:
:shock: jeszcze jestem nieprzytomny :D juz poprawilem :)

chodzi o to, ze przy parzystej liczbie osob w bazyliszkowym dobieraniu przeciwnikow jedna strona dobiera (przy 6 osobach) 2 przeciwnikow a druga 4 (i ta gorsza dodatkowo musi sie pierwsza wystawic )

wiec system ewidentnie jest lepszy przy nieparzystych ilosciach osob :)

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Zaś Hardkorowy Ordin Snota, Rogaty Inkwizytor Skavenblade i tak Animosity nie podskoczą, bo nadal nie rozumieją pojęcia „zespół”.
pierdolenie o szopenie :)
Z resztą sie zgodze ....
Beka na maxa

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

dla 8 osob zastosujmy po prostu system dostawiania z euro.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ktory bo ten system sie tam zmienia co roku

;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Shino pisze:ktory bo ten system sie tam zmienia co roku

;)
Ten który będzie aktualny.

@Oskar - OK, lekka prowokacja z mojej strony, ale jakoś nie widziałem, żeby Animosity poległa w tym roku, a rezerwy ma.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jedy Knight pisze:
Shino pisze:ktory bo ten system sie tam zmienia co roku

;)
Ten który będzie aktualny.
8 graczy 9 armii?

wiem, ze to skutecznie zmniejszy ilosc teamow na dmp ale czy trzeba to robic az tak?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Shino pisze: 8 graczy 9 armii?

wiem, ze to skutecznie zmniejszy ilosc teamow na dmp ale czy trzeba to robic az tak?
Na poważnie - jest jeszcze za dużo niewiadomych, więc na razie to "burza mózgów", „pomysły na przyszłośc”.

Jeśli zrealizowany zostanie scenariusz „Gorzów 2010” - Sześć bitew (sob-niedziela) wystarczy, bez zmieniania ilości graczy w drużynie.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

6 bitew w sobote i niedziele przy 5 osobowych skladach to chyba najlepszy wybor. Zalosne jak dla mnie jest wymyslanie jakich chorych skladow 7-8 osobowych nie wiadomo po co , co to mialoby niby zmienic czy polepszyc?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jak dla mnie ma to już jakiś sens. Delikatne, ewolucyjne zmiany można wprowadzać. Ale robić rewolucję w najpopularniejszym turnieju w sezonie, z nadzieją, że może będzie lepiej i ryzykować spadek frekwencji o 50%, to czysta głupota.
Pamiętajcie, że dywagujemy sobie tutaj w gronie jakichś 50 osób, a większość tych, która teraz na DMP pojechała na forum się nie wypowie, bo mają te nasze przepychanki gdzieś. Nie uszczęśliwiajmy ich na siłę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Ziemko pisze:Zalosne jak dla mnie jest wymyslanie jakich chorych skladow 7-8 osobowych nie wiadomo po co , co to mialoby niby zmienic czy polepszyc?
moze sporo osob by chcialo z nami zagrac w skladzie a tak maja wieksze szanse na znalezienie wolnego miejsca ;)

ODPOWIEDZ