DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Re: DMP 2009, 2010 i dalej - co i jak?

Post autor: Crusader »

DMP nie powinno byc masterem

pozdro

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Kalesoner pisze:Głosowanie tak.

Jest jednak parę "ale". Czy jest sens robić głosowanie jeśli nie wiemy kiedy i gdzie będzie DMP?

Przyjmując że prawie na pewno będzie to Gorzów, to czy wszystkie opcje, na które możemy głosować są możliwe do zrobienia dla orgów?
Sprawa jest mocno skomplikowana i proponuje całą sprawę przemyśleć na zimno.
+1
Żeby się potem nie okazało, że DMP jest niemożliwe do zrealizowania.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

a co z terminem? bo rozumiem ze mialy by to byc wakacje?
pojawily sie propozycje aby polaczyc to z Euro w 1,5 tyg grania, co moim zdaniem jest chore :)

co sadzicie o terminie pod koniec lipca?
mniej wiecej
3-4 lipca Wielki Dracon
24-25 lipca DMP
11-15 sierpnia ETC

oczywiscie jestli WD byloby masterem, a ETC byloby w PL, daje to 3 tyg przerwy miedzy 3 fajnymi duzymi turniejami, na ETC jesli bedzie w PL tez mysle kolo 100 ludzi sie na rozne eventy z nim zwiazane pojawi
mozna rowniez zostac przy koncu sierpnia ale tu chyba chodzi o to ze ciezko w tym terminie ze szkolami, czy sie myle?

co o tym sadzicie?

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

a czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć czym jest to ETC??? :P
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Crusader pisze:Właściwie jakie są plusy dużej frekwencji?
:|

duża frekwencja jest sama w sobie dużym plusem ponieważ , dużo osób spędzi tam jeden z lepszych łikendów wakacji który często będzie wspominany przez lata .

wiadomo że im więcej graczy tym ciężej zapewnić dobre warunki ale to już zmartwienie orgów.
Crusader pisze:DMP nie powinno byc masterem
+1
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2009, o 13:00 przez Jasiuuu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

W przypadku gdyby przeglosowane opcje nie mialy szans bytu pozostalby powrot do tradycyjnych zasad. Proste. Stasiu co roku jest glosowanie na mastery poki co wiekszosc organizatorow turniejow w Polsce jest za tym ,aby byl.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

dmp powinno byc masterem, bo inaczej to trzebaby zmniejszyc ich ilosc do 9 to raz (bo jeszcze dochodzi euro i nie ma jak tego upchnac w rok).
A dwa, to jest to dosyc miarodajny turniej wbrew pozorom i wbrew temu, ze sie gra w druzynie.
Wszyscy dobzi gracze tam sa a ciezej sie przesliznac, bo jest tak jakby 66 graczy.
A jeszcze jak bedzie 6 bitew i Gorzow (daleko na zachod) to moze sie duzo ta liczba druzyn nie zwiekszyc a bedzie przetasowanie lepsze.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Dla przeciwników 7 graczy w teamie - pamiętacjie, że za rok 5 (6) bitew z teamem "DoC, DE, VC, Lizzie, Skaven" będzie mało interesujące, a ograniczenia typu "tylko 3 z tych pięciu armii"- mało realne. (Krzyk "ależ ja nie mam innej armii" do Australii doleci.)
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Stasiu +1

Jesli zwiekszy sie ilosc graczy w druzynie to DMP jako master bedzie decydowac o lidze w bardzo duzym stopniu.

Marek - nie musisz upychac DMP w jednym miesiacu z ETC, kaman.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

ja popieram głosowanie Ziemasa - zwiekszenie ilości graczy w druzynie albo troche zmniejszy frekwencje albo pozostawi na tym samym poziomie(moznaby dodac zapis ze aby druzyna była klubowa musi byc min. 5 członków klubu i 2 najemników) - wiec nie ma to znaczenia gdzie to będzie bo zmiany najpewniej albo zmniejsza albo pozostawią wymagania organizatorom na tym samym poziomie co są teraz.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

kolejna luźna propozycja by grało się przyjemnie a nie na mega ciśnieniu, że nie skończę 5 tury ;/ :

3 dni, 6 bitew, 6 graczy + nowy system dobierania :)
do tego, więcej czasu na bitwy... czyli ze 4 h albo przerwa obiadowa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Dla mnie 3 dni grania to poroniony pomysl.
Sobota 3 bitwy niedziela 3 bitwy jest ok. (lub 4 sob 2niedziela - choc to imo gorszy pomysl)
Niech kazdy sam sobie rozplanuje, czy woli brac urlop w pt/poniedzialek czy jechac hardcorem dwie noce.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

nie wiem czemu chcecie zrobić z tego turnieju taką wielką męczarnie.. po to by było obiektywnie.. czy dlatego ze nie udało się zagrać z Animosity?

może w ogóle zacznijmy grać o 10 rano w sobotę i zróbmy 8 bitew non stop.. przecież raz do roku każdy może wypić 5-6 kaw i zarwać jedną nockę... :shock:

już lepiej chyba zostać przy obecnym systemie...
Obrazek

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

jakby w takiej Łodzi trzecia bitwa była w niedzielę, to sporo osób musiałoby mieć nocleg na miejscu jeszcze jeden zorganizowany... I myślę, że dotyczy to też innych miejsc w kraju, więc uważam trzecią bitwę w niedzielę za poroniony pomysł. Może i szósta bitwa daje większe przetasowanie, ale nie wpadajmy w skrajności. Jak ktoś ma wygrać, to wygra w te pięć bitew, tyle czasu tyle bitew wszystkim wystarczało i nie było problemów, prawie wszystkie mastery też są pięciobitwowe, po się męczyć z upychaniem większej ilości? Dla osób, które nie mają możliwości przyjechać w piątek, czyli tłuką się w nocy, by dojechać z godzinę przed turniejem w sobotę rano trzy bitwy są ciężkie fizycznie do zagrania, a cztery w tym momencie to już samobójstwo. A żeby zagrać już w piątek jedną z bitew, to podnosimy koszty- wynajem sali etc.

I serio uważam, że podnoszenie osób graczy na team jest złym pomysłem, promuje jedynie duże kluby, takie jak Animosity, Snot etc... My mamy klub pięcioosobowy, z czego jeden z graczy teraz prawie nie gra, a wiem że nie jesteśmy w tym osamotnieni, a na siłę nie ma sensu się łączyć, bo my, jak myślę wielu graczy, traktuje DMP jako turniej kumpli, a nie wielkiego ciśnienia i zwycięstwa za wszelką cenę. W tym roku wzięliśmy jednego najemnika- Morroka, gostek świetnie się wpasował w nasz klimat, dobrze nam się razem grało, ale z nim już kiedyś wódkę piliśmy więc wiedzieliśmy czego się spodziewać. Zwiększają liczbę graczy na team, albo będziemy musieli wziąć więcej najemników- co może doprowadzić do sytuacji, że najemników będzie tylu co nas... - albo będziemy musieli się połączyć z innym klubem... - albo sami pójść do innych klubów jako najemnicy... Sorki, ale żadna z tych możliwości jakoś nie zachęca mnie do brania udziału w DMP przy takich zmianach...

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

ile czasu jedzie sie z wawy do lodzi? samochodem?

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

z 2 h

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

W sobotę rano?
Od 1h 40 min do 2h.
Pod warunkiem, ze jedziemy trasą katowicką i odbijamy w Rawie Mazowieckiej. To zdecydowanie najlepsza trasa.
Obrazek
Obrazek

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

do gorzowa z wawy jest w takim razie 5h jazdy(z czego ponad polowa autostrada). to nie jest az takie zadupie jak niektorzy sugeruja.

a co do ilosci bitew i osob w druzynie- podamy to oficjalnie keidy bedziemy znali nasze mozliwosci jesli chodzi o organizacje.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ziemas: moje poparcie na głosowanie masz.

Aby DMP nie było masterem, to się rozstrzygnie jak co roku w głosowaniu. Ja też uważam, że masterem być nie musi i nie powinno, ale póki co więcej osób sądzi inaczej :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Tylko przed turniejem kierowca na luzie przeżyje całą trasę samochodem... po turnieju? robię się trochę niebezpiecznie... A nie wszyscy mają do Gorzowa rzut beretem.

ODPOWIEDZ