Eksperymentalne VC 2350 BP+R => VIII ed.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Re: Eksperymentalne VC 2250 BP+R

Post autor: Fluffy »

Własnie w tym problem ze nie chce brac smieci - łatwo zdechną, nic nie zrobią, oddadzą punkty dla przeciwnika. Mam juz ogromne problemy z przezywalnoscia BK :) chociaz zostawie ten oddział, bedzie na pewno zył dłuzej niz wilki a chociaz szybki jest to czasem zorganizuje mi jakies fajne ustawienie albo sprzeda KB jakiemus irytującemu herosowi.
Rozkminiam jeszcze wraithy - wiem ze dobry oddział ale po prostu nie wiem czy dwa wargi nie będą lepsze :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Smieci do tej rozpy nie pasuja - bo oddaja latwo punkty. Przy takim wskrzeszaniu ich nie potrzebujesz. Zostawilbym BK mimo wszystko , to nie jest slaby smiec , ktory ginie od byle czego , a potrafi nawet w 5tke przywalic.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Co do rozpiski ciekawe rozwiązanie :) klimatycznie.
Ziemko pisze:Z tego co pamietam necro dostaje tez regenke od cartu
Ziemko, gdzie to jest, że regenkę necro też dostaje? Odnośnie regeneracji traktuje się CC+necro jako 1 model? bo tylko taki zapis znalazłem w RB, który by to ewentualnie umożliwiał. Jeśli wierzchowiec lub jeździec podlegają frenzy/hate (ale to psychologia) to podjegają im również jeździec lub wierzchowiec, ale odnośnie regeneracji to nie ma takiego zapisu
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Shyym
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Shyym »

2 varghulfy = 8 woundów z toughem 5 i regenką. wrajty to 12 woundów z toughem... 3... Tak naprawdę i tak magicznych ataków jest hoho, więc w tym przypadku skłaniam się ku varghulfom.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Co do rozpiski ciekawe rozwiązanie :) klimatycznie.
Dzięki :)
gdzie to jest, że regenkę necro też dostaje?
Nigdzie. Nec nie ma regenki, Ziemko tu sie akurat myli. Natomiast faktem jest ze Cart ma regenke co czasem pozwala wyratowac te 2-3 woundy które normalnie byłyby zadane, czasem wiecej :) Grunt to dobra pozycja w oddziale. :mrgreen:
2 varghulfy = 8 woundów z toughem 5 i regenką. wrajty to 12 woundów z toughem... 3... Tak naprawdę i tak magicznych ataków jest hoho, więc w tym przypadku skłaniam się ku varghulfom.
Owszem, i wiekszy ruch, dwa terrory, rerolle w kazdej turze, WS 5.. Umozliwia maszerowanie.. Problemem jest tylko to ze wraithy to genialna odpowiedz na niektore rzeczy, np Gwardię DE z kotłem i ASFem która bez tego jest upierdliwa..
Z drugiej strony wywalacac BK i wraithy, jupujac dwa wargi mam genialnego lorda do walki, a w tym momencie boje sie gdziekolwiek go wpakowac bo za duze ryzyko.
Trzeba to obadac :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

To widze, ze jeden gracz VC mnie zwalowal , bo powiedzial , ze corps cart daje regenke jemu i nekrosowi :roll:

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Też mi sie wydawalo ze daje.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

CC regenkę ma, necrosowi nie daje. Imho ofcors.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

No właśnie tak samo jak Ward nie przechodzi na jeźdźca :P zapytałem w odpowiednim dziale o to tak dla pewności
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Shyym
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Shyym »

Fluffy pisze: Owszem, i wiekszy ruch, dwa terrory, rerolle w kazdej turze
Nie, nie. Varghulf ma zwyklego hate'a.

ODPOWIEDZ