Coś takiego ostatnio mi wpadło do łba
Doombull @ 314 Pts
Khorne; General; Heavy Armour; Shield; Chaos Daemon Sword
Bray Shaman @ 131 Pts
Undivided; Lore of Beasts; Braystaff; Dispel Scroll x2
3 Minotaurs of Khorne @ 183 Pts
Khorne; Great Weapon
3 Minotaurs of Khorne @ 183 Pts
Khorne; Great Weapon
4 Minotaurs of Khorne @ 221 Pts
Khorne; 2nd Weapon
19 Beast Herd @ 128 Pts
(9 Gors / 10 Ungors)
Musician; Foe-Render
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
1 Tuskgor Chariot @ 85 Pts
Undivided
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Chaos Trolls @ 165 Pts
5 Chosen Chaos Knights @ 235 Pts
Undivided; Musician
1 Chaos Giant @ 205 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 7
Models in Army: 57
Total Army Cost: 2000
Doombull wypłaca 8 Ataków z S6 i przy WS 10, więc karci dość dobrze. Ma save 3+/4+ na strzelanie, co jest lipą, ale siedzi w Trollach, a te skurczybyki mogą spory obstrzał zaabsorbować.
Jest też jeden droższy oddział krówek co karci 20 atakami.
Herd, Chariot i Choseni to w zasadzie jedyne rzeczy do walki, które nie są sfrenzowane i dają się kontrolować. Do blokowania niechcianych szarż są psy i furie.
Herman głównie do siania terroru i jako poduszka na strzały wroga.
Ogólnie boli wszechobecny brak save'a (poza czołzenami) ale przy dobrym wietrze w 2 turze już jestem w combacie.
Nie ukrywam, że jestem też pomiekąd ograniczony posiadanymi figurkami.
Co myślicie o powyższej wariacji?
Krwawe Krowy Khorne'a - Beast 2000
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
to ma okrutne szanse zadziałać ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
osobście: Scroll caddy średnio potrzebny, ale co kto lubi![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Przez krówki przebijają sie duże pancerniaki, dlatego możesz rozważyć BSB z banner of the gods za krówkami - wóczas mało kto ośmeieli się zaszarżowac![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dumbul w trolach - ma szansę spłynąc od ostrzału. Dużo lepsza za te same punkty: dziesiątka khorngoró - i już ma lukałta! A biją lepiej niż trole, choć wolniejsi.
Zabawki na dumbulu - jak wyciągasz sejva 3+? MAgiczna broń plus tarcza = 4+, a nie 3+.
Ogólnie to z demon swordem masz wiekie szanse pokroić siebie samego - a dając mu slaughterers blade ł€kasz 6 taków S7, ws6 co prawda, ale to nadal dużo - to raz, łądniej tniesz rydwany i puszki - to dwa, tremany i czołgi się boją - to trzy - a przede wszystkim - slaughter to przedmiot obronny bo elegancko leczy stracone rany grubaskowi![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Do rozważenia
Masz tyle minosków?:P
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
osobście: Scroll caddy średnio potrzebny, ale co kto lubi
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Przez krówki przebijają sie duże pancerniaki, dlatego możesz rozważyć BSB z banner of the gods za krówkami - wóczas mało kto ośmeieli się zaszarżowac
Dumbul w trolach - ma szansę spłynąc od ostrzału. Dużo lepsza za te same punkty: dziesiątka khorngoró - i już ma lukałta! A biją lepiej niż trole, choć wolniejsi.
Zabawki na dumbulu - jak wyciągasz sejva 3+? MAgiczna broń plus tarcza = 4+, a nie 3+.
Ogólnie to z demon swordem masz wiekie szanse pokroić siebie samego - a dając mu slaughterers blade ł€kasz 6 taków S7, ws6 co prawda, ale to nadal dużo - to raz, łądniej tniesz rydwany i puszki - to dwa, tremany i czołgi się boją - to trzy - a przede wszystkim - slaughter to przedmiot obronny bo elegancko leczy stracone rany grubaskowi
Do rozważenia
Ja tam jestem mały ratlerek przy Szafie, ale się wypowiem.
Mnie ten szaman nie pasuje ze względów klimatycznych, i tyle.
A można pokombinować z wargorem: jakieś mark of Khorne, pelt of dark young albo proponowany sztandar itp. Slaughterer blade IMO to bardzo fajny przedmiot, do tego klimatny, a konwersję jaką można zrobić (polecam stronę klubu warmongers, dzie pan Polyakoff złożył sobie armię krówek Nurgle'a z ciekawym fluffowym podkładem
).
Pozdrawiam,
Krzysiek
Mnie ten szaman nie pasuje ze względów klimatycznych, i tyle.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pozdrawiam,
Krzysiek
No wiec tak:
Caddy jest mi potrzebny, gdyz cala armia jest bez save'a wiec najprostsze magic missile robia mi pozoge w szeregach. Poza tym caddy daje mi komfort psychiczny w trakcie gry, ciezko mi to wytlumaczyc - po prostu na 2k zawsze musi byc i juz![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Co do save'a i przedmiotow na dumbulu - fajny pomysl Szafa, chyba tak zrobie wlasnie (a przy okazji - dzieki za zapodanie mi dola z tym savem na 4+
)
Trolli nie wyrzuce z dwoch przyzczyn - szybsza dostawa dumbula do combatu, oraz dla tego, ze mam figurki, a khorngorow nie mam
Ogolnie to pozostanie mi kupic tylko 3 krowki z 2nd weaponem i giganta, ktorego i tak planowalem od dawna nabyc jako wsparcie dla orkow.
Ewentualnie istnieje mozliwosc zamiany gigusia na dragon ogry, ale nie wiem czy sie oplaca (zazwyczaj jak wystawiam dogry, to kupe robia przez cala bitwe).
Caddy jest mi potrzebny, gdyz cala armia jest bez save'a wiec najprostsze magic missile robia mi pozoge w szeregach. Poza tym caddy daje mi komfort psychiczny w trakcie gry, ciezko mi to wytlumaczyc - po prostu na 2k zawsze musi byc i juz
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Co do save'a i przedmiotow na dumbulu - fajny pomysl Szafa, chyba tak zrobie wlasnie (a przy okazji - dzieki za zapodanie mi dola z tym savem na 4+
Trolli nie wyrzuce z dwoch przyzczyn - szybsza dostawa dumbula do combatu, oraz dla tego, ze mam figurki, a khorngorow nie mam
Ogolnie to pozostanie mi kupic tylko 3 krowki z 2nd weaponem i giganta, ktorego i tak planowalem od dawna nabyc jako wsparcie dla orkow.
Ewentualnie istnieje mozliwosc zamiany gigusia na dragon ogry, ale nie wiem czy sie oplaca (zazwyczaj jak wystawiam dogry, to kupe robia przez cala bitwe).
Rozumiem o co biega, też mam jakąś taką blokadę psychiczną ;p.Esco pisze:No wiec tak:
Caddy jest mi potrzebny, gdyz cala armia jest bez save'a wiec najprostsze magic missile robia mi pozoge w szeregach. Poza tym caddy daje mi komfort psychiczny w trakcie gry, ciezko mi to wytlumaczyc - po prostu na 2k zawsze musi byc i juz
S7 jest lepsza od S6 ;]Esco pisze: Co do save'a i przedmiotow na dumbulu - fajny pomysl Szafa, chyba tak zrobie wlasnie (a przy okazji - dzieki za zapodanie mi dola z tym savem na 4+)
Jak będziesz się ruszał 3 cale po oblaniu głupoty to zobaczymy;] Ld 9 to wcale nie jest tak dużo.;]Esco pisze: Trolli nie wyrzuce z dwoch przyzczyn - szybsza dostawa dumbula do combatu, oraz dla tego, ze mam figurki, a khorngorow nie mam![]()
Jeżeli dragon ogry nic nie robia, to gigant ma spore szanse jeszcze przewrócić się na doombula ;]Esco pisze: Ewentualnie istnieje mozliwosc zamiany gigusia na dragon ogry, ale nie wiem czy sie oplaca (zazwyczaj jak wystawiam dogry, to kupe robia przez cala bitwe).
Jak będziesz się ruszał 3 cale po oblaniu głupoty to zobaczymy;] Ld 9 to wcale nie jest tak dużo.;]Esco pisze: Trolli nie wyrzuce z dwoch przyzczyn - szybsza dostawa dumbula do combatu, oraz dla tego, ze mam figurki, a khorngorow nie mam![]()
Ale nikt mi go wtedy nie wyciągnie z jednostki przez jego Frenzy, bo będzie musiał dreptać 3 cale w compulsory movement z całą resztą