Anty Vampirze DE (DMP)
Re: Anty Vampirze DE (DMP)
no, da się. BSB z AoC, gemem, bądz magicznymi atakami jest ok, tylko po co? To bitwy ne wygra, a może często przegrać...
Wszystko się zgadza.Loremaster pisze:Co ? HE core piechota jest dużo gorsza - kosztuje więcej - nie ma kotła - akurat bohaterowie HE do walki to padaka , nawet jako wsparcie nie da się sensownego bohatera włożyć, DE mają więcej ciekawych opcji.
Ale tak czy siak jest lepsza do teh dark elfickiej.
@ Furion to lepsza jest piechota DE czy HE bo napisałeś niejednoznacznie
w kwestii ogólnej na format drużynowy (czyli np. DMP) każdy ogarnienty gracz robi armie pod konkretnych przeciwników, w zależności jaką ma rolę w drużynie, ma to sens, uwierzcie
ja osobiście wywaliłbym wiedźmy i wrzucił harpie + jakiś smieć (może na VC nie są najlepsze ale nie zawsze będziesz dostawiony do tego czego chcesz)
lordowi na koniku koniecznie crismona - S6 robi różnicę.
pzdr,
Ż.
P.S. jak poszło ?
w kwestii ogólnej na format drużynowy (czyli np. DMP) każdy ogarnienty gracz robi armie pod konkretnych przeciwników, w zależności jaką ma rolę w drużynie, ma to sens, uwierzcie
ja osobiście wywaliłbym wiedźmy i wrzucił harpie + jakiś smieć (może na VC nie są najlepsze ale nie zawsze będziesz dostawiony do tego czego chcesz)
lordowi na koniku koniecznie crismona - S6 robi różnicę.
pzdr,
Ż.
P.S. jak poszło ?
Lord na tym złożeniu ma być straszakiem na wright'y. 5-7 ataków raniących na 3+ (potencjalnie z killingblowem z kotła) w bitwach które zagrałem sprawdzało się bardzo dobrze. Zadawał średnio 4-5 ran, reszta się praktycznie dosypywała.
Za mało tym jednak grałem i doszliśmy do wniosku, że DE na smoku i tak mają wystarczająco duży potencjał do nabijania punktów (niż liczenie na to, że zawsze będę dostawiany tylko do VC). Ale kto wie, może jeszcze kiedyś czymś takim, bądź podobnym pojadę (po kilku zmianach i większej ilości playtestów).
Pozdro.
Za mało tym jednak grałem i doszliśmy do wniosku, że DE na smoku i tak mają wystarczająco duży potencjał do nabijania punktów (niż liczenie na to, że zawsze będę dostawiany tylko do VC). Ale kto wie, może jeszcze kiedyś czymś takim, bądź podobnym pojadę (po kilku zmianach i większej ilości playtestów).
Pozdro.