Moderator: Barbarossa
Może zamiast flamery 0-1 dać falmery zajmują dwa sloty rare?Marek Golan pisze: pomysl jak lekko ale sensownie ograniczyc kompozycyjnie demony
Różnorodność rozpisek zmniejszają ograniczone pomysły graczy, a nie większy wybór jednostek. Jednostki DoW nie są często lepsze od (najczęściej) rarów w poszczególnych armiach.Loremaster pisze:Całkowicie się z Tobą nie zgodzę
1. Właśnie jak napisal Bless zmniejszają różnorodność rozpisek, gdyż teraz prawie każdy je wystawia
I tu dochodzimy do IMO najgłupszego argumentu przeciwników DoW - klimatu. Nie dostępność pewnych jednostek dla pewnych armii jest podyktowane właśnie klimatem. Dlatego też Bretonia nie ma możliwości brania DoW i dlatego HE nie wezmą Mengili, a O&G Long Drongów. Nie wiem jak komuś może się wydawać nie klimatyczne branie najemników do armii. Przecież taka jest ich funkcje. W średniowiecznej Europie - która nie jako jest wzorcem świata WFB i WRPG - najemnicy na polach bitew nie byli niczym nie wiarygodnym. Była to norma. Dlatego też argument nieklimatyczności DoW do mnie nie trafia.2. Kolejna nie ścisłość z tego co wiem Bretka nie może wystawiać DoW, Mengile nie są dostępne np. dla HE (nie żebym chciał używać, ani razu nie wystawiłem DoW i nie mam nigdy zamiaru), nie wszystkie jednostki są dostępne dla wszelkich armii co tylko zmniejsza różnorodność i brak dostępu dla wszystkich armii tych samych jednostek
Proponuję zbanować Top ligi, bo w ich rękach niemal każda armia jest niezbalansowana.3. Nie są zbalansowane, Mengile nie są zbalansowane, działka w połączeniu np. z VC czy Lizakami nie są zbalansowane, jedne armie mogą je dużo lepiej wykorzystać( gdyż łatają dziury i słabości danej armii, które nie są wynikiem przypadku a przemyślanej w tym wypadku polityki GW , gdyż od kilku edycji występują).
4. W Battlu wszystkiego trzeba umieć używać, a Mengile w rękach dobrego generała są właśnie niezbalansowane.
Patrz odp. do ptk. 2.5. Klimat, nie wiem o czym piszesz, ale na takiej zasadzie jak Ty rozpatrujesz klimat, to jak ja w armii HE są "fajnie przekonwertowane i pomalowane" figurki Black Guardów to mozna ich uzywać. Prawda jest taka że biorąc klimat pod uwagę to bardziej klimatyczne są w HE np. Greater Demony Slaanesha niż działa w VC i Lizzakach i Mengile np. w Imperium. Zresztą jak fajnie przerobisz to Mengile i do HE będą pasować. Każdy człowiek który zna klimat swojej armii i się tym interesuje powie Ci że konwersje nic wspólnego z klimatem armii nie mają. (a jeżeli mają to mały, bo nie chodzi o to żeby przekonwertować wszystko byle miało klimat)
Co ma Sylvania do dzialek?Shyym pisze:Więcej blotlettersów. Co do klimatyczności dział w VC, to ktoś tu chyba nie pamięta Army of Sylvania.
Tja. I może frytki do tego?Shyym pisze:Więcej blotlettersów.
Ok, wiec rozumiem, ze jak masz GD z syrenka albo IF to juz nie ma plujek, i na male punkty tez nie ma?Kalesoner pisze:Może zamiast flamery 0-1 dać falmery zajmują dwa sloty rare?
Mysle, zeby jednak HoK zabieral slot nurglingom. Fajnie sie pisze "albo to albo to", ale grac bys tym nie gral, bo sie nie da.Kalesoner pisze:Może heros na jugerze zmniejsza o 1 ilość slotów special w których można wystawić psy?
1 heros na juggerze = 1 psy w armii
2 herosów = 0 psów w armii