Pytanie o skały

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GIMLI18
"Nie jestem powergamerem"

Pytanie o skały

Post autor: GIMLI18 »

Wiem że może tu już było (Ale nie znalazłem) wiem że to jest pewnie banalne (ale jestem głupi) a więc pytanie :
jak osiągnąć taki efekt :

Obrazek
Obrazek

jest to zdrybrushowane? czy rozjaśnianie (nie chce mi się wierzyć) czy co? wiem że to jest z pewnością banalne ale nie wiem :) jak już o tym było to dajcie linka lub na jakieś coś jak to się robi :oops:

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

jest to zbruszowane od kolorów ciemnych np czarny , ciemny niebieski do białego. Robisz to tak ze stopniowe nakładasz jaśniejszy kolor na coraz bardziej wystające powierzchnie i tyle. Jest to typowa metoda wykonywania takiego typu skałek.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Dokładnie tak zrobione jak powiedział przedmówca... :) co do kolorów to jest dużo opcji... XD każdy ma swoje inne zastosowanie.. :)
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Prowokator
Wałkarz

Post autor: Prowokator »

Najłatwiej i najładniej wygląda od ciemno szarego wyjść aż do białego stosunkowo nakładając coraz to mniej farby na ,,drybrushu'' Pozdro
,,Everybody lies...''

kolos
Pseudoklimaciarz

Post autor: kolos »

Po pierwsze by był taki fajny efekt trzeba najpierw go uzyskać przed malowaniem ...

ze styropianu wycinasz kształty skały potem by nadać fakturę nakładasz na skałki SZPACHLÓWKĘ GRECKĄ (tylko z nazwy produkują w Polsce) co nada strukturę kamieniom oraz przykryją styropianowe kulki
potem malujesz farbka spacewolf grey+ necro black by uzyskać ciemny szary , odradzam wyprowadzania z czerni kamieni
potem drybrush samą szarą i kolejne rozjaśnienia szarą z dodatkiem bieli

i gotowe

Awatar użytkownika
Skjaldar Hryggr
Plewa

Post autor: Skjaldar Hryggr »

Całkiem dobry tutorialik, który może się okazać użyteczny:
http://www.hirstarts.com/tips9/tips9.html#finishing

Zresztą sporo innych bardzo ciekawych tutoriali i pomocy można tam znaleźć.

Pozdrówka
S.H.

ODPOWIEDZ