Wiem że może tu już było (Ale nie znalazłem) wiem że to jest pewnie banalne (ale jestem głupi) a więc pytanie :
jak osiągnąć taki efekt :
jest to zdrybrushowane? czy rozjaśnianie (nie chce mi się wierzyć) czy co? wiem że to jest z pewnością banalne ale nie wiem jak już o tym było to dajcie linka lub na jakieś coś jak to się robi
Pytanie o skały
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
jest to zbruszowane od kolorów ciemnych np czarny , ciemny niebieski do białego. Robisz to tak ze stopniowe nakładasz jaśniejszy kolor na coraz bardziej wystające powierzchnie i tyle. Jest to typowa metoda wykonywania takiego typu skałek.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
- Prowokator
- Wałkarz
Najłatwiej i najładniej wygląda od ciemno szarego wyjść aż do białego stosunkowo nakładając coraz to mniej farby na ,,drybrushu'' Pozdro
,,Everybody lies...''
Po pierwsze by był taki fajny efekt trzeba najpierw go uzyskać przed malowaniem ...
ze styropianu wycinasz kształty skały potem by nadać fakturę nakładasz na skałki SZPACHLÓWKĘ GRECKĄ (tylko z nazwy produkują w Polsce) co nada strukturę kamieniom oraz przykryją styropianowe kulki
potem malujesz farbka spacewolf grey+ necro black by uzyskać ciemny szary , odradzam wyprowadzania z czerni kamieni
potem drybrush samą szarą i kolejne rozjaśnienia szarą z dodatkiem bieli
i gotowe
ze styropianu wycinasz kształty skały potem by nadać fakturę nakładasz na skałki SZPACHLÓWKĘ GRECKĄ (tylko z nazwy produkują w Polsce) co nada strukturę kamieniom oraz przykryją styropianowe kulki
potem malujesz farbka spacewolf grey+ necro black by uzyskać ciemny szary , odradzam wyprowadzania z czerni kamieni
potem drybrush samą szarą i kolejne rozjaśnienia szarą z dodatkiem bieli
i gotowe
- Skjaldar Hryggr
- Plewa
Całkiem dobry tutorialik, który może się okazać użyteczny:
http://www.hirstarts.com/tips9/tips9.html#finishing
Zresztą sporo innych bardzo ciekawych tutoriali i pomocy można tam znaleźć.
Pozdrówka
S.H.
http://www.hirstarts.com/tips9/tips9.html#finishing
Zresztą sporo innych bardzo ciekawych tutoriali i pomocy można tam znaleźć.
Pozdrówka
S.H.