Blog armijny

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Blog armijny

Post autor: Shino »

musze sobie w koncu armie przemalowac... wiec zakladam ten temat w nadziei, ze mnie to choc troche zmotywuje...:)

na razie pierwszy WiP (niestety nie mialem dzis czasu na ustawienie oswietlenia wiec kolory sa troche bardzo zalamane ale jutro powinienem dac dobre fotki;])

numero uno:

katapka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

liczka:

Obrazek

Obrazek

a zanim mnie do konca zjedziecie to jeszcze tlyko nadmienie, ze moim celem jest tt ;) a nie rzaden masterclass lub cos w ten desen ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Skoro aspirujesz do TT do dla mnie ok. :D
Troche ostre przejscia (szczegolnie na kosciach strasznie razi) ale to podobno WIP wiec nie ganię :wink:
Osobiscie podoba mi sie niebieski (nie lubie tego koloru ,a tu wyszedl bardzo fajnie) .

p.s-klopa lepsza od herosa :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Tak, jak to ma być TT to jest OK :)
Mnie się niebieski nie podoba, tj. fajnie zwraca uwagę, ale wolałbym inny kolor ;)
Liczka to WIP to nie ocenię.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

zgodze sie z przedmowcami ze jako TT sa oki

troche za ostre przejscia na kosciach ale za to ladne kolorki

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

TT-zgadzam się

zdecydowanie nie pasuje taki kolor skóry to licha. IMO szary jest o wiele lepszy

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Wszystko fajnie, ale mumia na klopie to porazka totalna.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Zdjęcia się trochę słabej jakości, więc niewiele da się obejrzeć ;) Ale myślę, że parę słów wystarczy: nie podoba mi się za bardzo czerwony kolor bandaży... katapulta jest tu najlepsza i kolorystycznie i technicznie. Pozostałe modele prezentują się całkiem nieźle :) Ostrze miecza Liche'a jest też dobre :)

Czekam na więcej przemalowanej armii :D

Pozdrawiam serdecznie! Sławol

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

lepiej! Duuuzo lepiej! Jeszcze ładnie podstawki zrób

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Kosci maja za widoczne przejscia. Do licha nie pasuje ta skora (gdzie u mumi skora ? ? ?) a wogole lich moim zdaniem to porazka a kolorek niebieski ladnie wyszedl ale za to ta czerwien ....... (bez komentaza) :wink:. Zeby nie bylo ze tylko krytykuje to moze kosci maja zbyt widoczne przejscia ale mi sie podoba katapa szczegolnie te jej kosci :P

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Dipping'owałeś? Jak nie to zmień lakier albo cuś innego bo świeci się jak "skinkowi po ogonem". TT może być.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie lakierowalem... nie dipowalem.. po prostu nie mialem jak rzrobic zdjec i jedynym sensownym oswietleniem byl flash w aparacie... stad to swiecenie (kolory tez zostaly zalamane przez to...)

a jeszcze co do komentarzy to uwzglednijcie to, ze figsy w realu sa mniejsze niz na zdjeciach ;) no i to, ze jescze przed ostatnimi poprawkami (typu wash wygladzajacy przejscia;] )

a kosci sa juz w zasadzie skonczone na klopie :D

a i jakby mozna od razu prosic mowcie co nalezaloby poprawic w nastepnych figsach ;] (w sensie nie co ale jak :) )

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Na turniejach beda wyoskie noty za takie ostre malowanie :)

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Na turniejach beda wyoskie noty za takie ostre malowanie :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

a i jakby mozna od razu prosic mowcie co nalezaloby poprawic w nastepnych figsach ;] (w sensie nie co ale jak Smile )
Hmm... no to może ja coś napiszę ;) Jeśli chodzi o dobór kolorów, to zawsze jest to dla mnie indywidualna sprawa i nie mam zamiaru narzucać swojej woli :) Zawsze jednak mówię, co mogłoby być innego koloru wg mnie, jak ja bym to widział i nic poza tym ;)

A jeśli chodzi o samą technikę malowania, to proponowałbym trochę popracować nad ilością warstw na figurkach, widać to zwłaszcza na modelu katapulty, gdzie czaszki mają takie "czepki" i plamy. Co prawda nie jest to źle pomalowane, ale przy niewielkim nakładzie pracy można tę część malowania podciągnąć. Możesz też w inny sposób zniwelować efekt ostrych krawędzi nałożonej farby - po prostu po końcowym rozjaśnieniu zrobić jeszcze delikatnego washa z poprzedniej warstwy, żeby wyrównać tony i wygładzić powłokę. Możesz też zrobić washa z najciemniejszej farby użytej przy malowaniu jakiegoś elementu, ale wtedy będzie o wiele ciemniej.

I więcej staranności :!: Na fotce figurki "więźnia" z katapulty z czerwonymi i niebieskimi bandażami widać różne kropki, plamki innych kolorów. Staraj się nie brudzić modeli w ten sposób ;) No i na katapulcie widzę jakieś odpryski farby...

Patrząc na figurkę Liche'a zauważyłem dużo niestaranności przy dłoniach... chodzi mi głównie o to, że prawa jest zalana, a nie ma wyszczególnionych palców. Można to szybko poprawić, dodając lekkiego washa, ale można też podczas samego malowania po prostu robić to inaczej - bokiem pędzla nakładać farbę wzdłuż kości palców i powinno być OK. Jeśli chodzi o lewą dłoń, to tutaj wnętrze dłoni wymaga poprawki, również z washa lub przez staranniejsze malowanie ;)

Ostrza, jak już mówiłem, są niezłe i mogą takie zostać :) Ale oczywiście eksperymenty każdy robi co jakiś czas, żeby uzyskać nowy, ciekawy efekt ;)

I tyle ode mnie na razie, jak będą lepsze fotki, to i się więcej zobaczy. Modele są niezłe, za krawędzie za bardzo nie wyjeżdżasz, ale trochę więcej cierpliwości i staranności i będą jeszcze lepsze :D A tu, jak na tabletop - całkiem dobrze.

Mam nadzieję, że pomogłem tym gadaniem ;)

Pozdrawiam serdecznie! Sławol

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajne widze nawet bez powiekszania ]:->
lubie takie oczojebne figurki

ODPOWIEDZ