Blog armijny
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Blog armijny
musze sobie w koncu armie przemalowac... wiec zakladam ten temat w nadziei, ze mnie to choc troche zmotywuje...
na razie pierwszy WiP (niestety nie mialem dzis czasu na ustawienie oswietlenia wiec kolory sa troche bardzo zalamane ale jutro powinienem dac dobre fotki;])
numero uno:
katapka:
liczka:
a zanim mnie do konca zjedziecie to jeszcze tlyko nadmienie, ze moim celem jest tt a nie rzaden masterclass lub cos w ten desen
na razie pierwszy WiP (niestety nie mialem dzis czasu na ustawienie oswietlenia wiec kolory sa troche bardzo zalamane ale jutro powinienem dac dobre fotki;])
numero uno:
katapka:
liczka:
a zanim mnie do konca zjedziecie to jeszcze tlyko nadmienie, ze moim celem jest tt a nie rzaden masterclass lub cos w ten desen
Skoro aspirujesz do TT do dla mnie ok.
Troche ostre przejscia (szczegolnie na kosciach strasznie razi) ale to podobno WIP wiec nie ganię
Osobiscie podoba mi sie niebieski (nie lubie tego koloru ,a tu wyszedl bardzo fajnie) .
p.s-klopa lepsza od herosa
Troche ostre przejscia (szczegolnie na kosciach strasznie razi) ale to podobno WIP wiec nie ganię
Osobiscie podoba mi sie niebieski (nie lubie tego koloru ,a tu wyszedl bardzo fajnie) .
p.s-klopa lepsza od herosa
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
TT-zgadzam się
zdecydowanie nie pasuje taki kolor skóry to licha. IMO szary jest o wiele lepszy
zdecydowanie nie pasuje taki kolor skóry to licha. IMO szary jest o wiele lepszy
Zdjęcia się trochę słabej jakości, więc niewiele da się obejrzeć Ale myślę, że parę słów wystarczy: nie podoba mi się za bardzo czerwony kolor bandaży... katapulta jest tu najlepsza i kolorystycznie i technicznie. Pozostałe modele prezentują się całkiem nieźle Ostrze miecza Liche'a jest też dobre
Czekam na więcej przemalowanej armii
Pozdrawiam serdecznie! Sławol
Czekam na więcej przemalowanej armii
- Shakin' Dudi
- Masakrator
lepiej! Duuuzo lepiej! Jeszcze ładnie podstawki zrób
Kosci maja za widoczne przejscia. Do licha nie pasuje ta skora (gdzie u mumi skora ? ? ?) a wogole lich moim zdaniem to porazka a kolorek niebieski ladnie wyszedl ale za to ta czerwien ....... (bez komentaza) . Zeby nie bylo ze tylko krytykuje to moze kosci maja zbyt widoczne przejscia ale mi sie podoba katapa szczegolnie te jej kosci
nie lakierowalem... nie dipowalem.. po prostu nie mialem jak rzrobic zdjec i jedynym sensownym oswietleniem byl flash w aparacie... stad to swiecenie (kolory tez zostaly zalamane przez to...)
a jeszcze co do komentarzy to uwzglednijcie to, ze figsy w realu sa mniejsze niz na zdjeciach no i to, ze jescze przed ostatnimi poprawkami (typu wash wygladzajacy przejscia;] )
a kosci sa juz w zasadzie skonczone na klopie
a i jakby mozna od razu prosic mowcie co nalezaloby poprawic w nastepnych figsach ;] (w sensie nie co ale jak )
a jeszcze co do komentarzy to uwzglednijcie to, ze figsy w realu sa mniejsze niz na zdjeciach no i to, ze jescze przed ostatnimi poprawkami (typu wash wygladzajacy przejscia;] )
a kosci sa juz w zasadzie skonczone na klopie
a i jakby mozna od razu prosic mowcie co nalezaloby poprawic w nastepnych figsach ;] (w sensie nie co ale jak )
Hmm... no to może ja coś napiszę Jeśli chodzi o dobór kolorów, to zawsze jest to dla mnie indywidualna sprawa i nie mam zamiaru narzucać swojej woli Zawsze jednak mówię, co mogłoby być innego koloru wg mnie, jak ja bym to widział i nic poza tyma i jakby mozna od razu prosic mowcie co nalezaloby poprawic w nastepnych figsach ;] (w sensie nie co ale jak Smile )
A jeśli chodzi o samą technikę malowania, to proponowałbym trochę popracować nad ilością warstw na figurkach, widać to zwłaszcza na modelu katapulty, gdzie czaszki mają takie "czepki" i plamy. Co prawda nie jest to źle pomalowane, ale przy niewielkim nakładzie pracy można tę część malowania podciągnąć. Możesz też w inny sposób zniwelować efekt ostrych krawędzi nałożonej farby - po prostu po końcowym rozjaśnieniu zrobić jeszcze delikatnego washa z poprzedniej warstwy, żeby wyrównać tony i wygładzić powłokę. Możesz też zrobić washa z najciemniejszej farby użytej przy malowaniu jakiegoś elementu, ale wtedy będzie o wiele ciemniej.
I więcej staranności Na fotce figurki "więźnia" z katapulty z czerwonymi i niebieskimi bandażami widać różne kropki, plamki innych kolorów. Staraj się nie brudzić modeli w ten sposób No i na katapulcie widzę jakieś odpryski farby...
Patrząc na figurkę Liche'a zauważyłem dużo niestaranności przy dłoniach... chodzi mi głównie o to, że prawa jest zalana, a nie ma wyszczególnionych palców. Można to szybko poprawić, dodając lekkiego washa, ale można też podczas samego malowania po prostu robić to inaczej - bokiem pędzla nakładać farbę wzdłuż kości palców i powinno być OK. Jeśli chodzi o lewą dłoń, to tutaj wnętrze dłoni wymaga poprawki, również z washa lub przez staranniejsze malowanie
Ostrza, jak już mówiłem, są niezłe i mogą takie zostać Ale oczywiście eksperymenty każdy robi co jakiś czas, żeby uzyskać nowy, ciekawy efekt
I tyle ode mnie na razie, jak będą lepsze fotki, to i się więcej zobaczy. Modele są niezłe, za krawędzie za bardzo nie wyjeżdżasz, ale trochę więcej cierpliwości i staranności i będą jeszcze lepsze A tu, jak na tabletop - całkiem dobrze.
Mam nadzieję, że pomogłem tym gadaniem
fajne widze nawet bez powiekszania ]:->
lubie takie oczojebne figurki
lubie takie oczojebne figurki