Rozpiski elfów
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski elfów
to są wszystkie Twoje figurki?
jeśli tak, to jest to nawet ok, tylko trzeba porobić parę zmian w ekwipunku głównie.
Zacznijmy od generała, hmm skoro jest na koniku, to nie potrzebujen armour of caledor, zwykły dragon armour i tarcza już dają mu save na 2+ i od tego zacznij, a co do magicznych przedmiotów to masz wybór:
a). Helm of fortune, sword of might, i jak będa punkty gem of courage. Dzięki temu masz niezwykle przeżywalnego generała, któy coś może nawet zabić.
b). Star Lance, Enchanted shield, jak będzie bretonia to taki gość niszczy w szarży, na DE też może być ok,jak będą rydwany, bądz coldy. Zaś na skaveny kiepski ekwipunek, gdyż jest to marnowanie w zasadzie pkt. ale chyba przy tym bym pozostał.
Spearelfom daj war banner, wtedy będą mieć niezły static, ellytion im nie jest potrzrebny.
Wywal czempiona z shadow warriorów.
Podpakuj silverów, pewnie masz 8, najlepiej jakby było ich 9+ generał.
Swordmasterom skasuj sztandar i daj muzyka, a jak chcesz mieć na nich sztandar to właśnie na nich daj ellyrion banner.
p.s. nie chcesz żadnego caddego?
jeśli tak, to jest to nawet ok, tylko trzeba porobić parę zmian w ekwipunku głównie.
Zacznijmy od generała, hmm skoro jest na koniku, to nie potrzebujen armour of caledor, zwykły dragon armour i tarcza już dają mu save na 2+ i od tego zacznij, a co do magicznych przedmiotów to masz wybór:
a). Helm of fortune, sword of might, i jak będa punkty gem of courage. Dzięki temu masz niezwykle przeżywalnego generała, któy coś może nawet zabić.
b). Star Lance, Enchanted shield, jak będzie bretonia to taki gość niszczy w szarży, na DE też może być ok,jak będą rydwany, bądz coldy. Zaś na skaveny kiepski ekwipunek, gdyż jest to marnowanie w zasadzie pkt. ale chyba przy tym bym pozostał.
Spearelfom daj war banner, wtedy będą mieć niezły static, ellytion im nie jest potrzrebny.
Wywal czempiona z shadow warriorów.
Podpakuj silverów, pewnie masz 8, najlepiej jakby było ich 9+ generał.
Swordmasterom skasuj sztandar i daj muzyka, a jak chcesz mieć na nich sztandar to właśnie na nich daj ellyrion banner.
p.s. nie chcesz żadnego caddego?
wywal z nobla AoC i daj HoF i będzie as na 1+ z przerzutem i zamień Talisman na GoC. bo ward na 6+ to iluzja. A zimna krew na liderce czasem ratuje dupsko. I wywal lance bo jak masz magiczny miecz to i tak możesz używać tylko jego.
Spearom daj war baner i daj ich 21
albo daj ich 20 bez banera i wywal SW i zamień to na bolta.
SW słabo się spłacają imo (choć pewnie to ja nie umiem na nich grać )
No i przede wszystkim to ja bym zabrał ze sobą, chociaż małego maga ze scrolami bo antymagie masz słabą.
echh...kosa szybszy ....i mądrzejszy ellyrian na sm to jest to.
Spearom daj war baner i daj ich 21
albo daj ich 20 bez banera i wywal SW i zamień to na bolta.
SW słabo się spłacają imo (choć pewnie to ja nie umiem na nich grać )
No i przede wszystkim to ja bym zabrał ze sobą, chociaż małego maga ze scrolami bo antymagie masz słabą.
echh...kosa szybszy ....i mądrzejszy ellyrian na sm to jest to.
Nie, kiedyś pisalem co mam w armii. 2 eagle clawy, 32 spearmenow, 16 archerow, sun dragona, mage'a konno i pieszo, bsb, noble'a kono, 8 sh, 5 sw, 10 x pg, sm i wl,
Co do maga. U nas w klubiku wszyscy strasznie metują się na spelle. Breta wystawia damsel, która za bardzo nie szkodzi, szczury graja na maszynach/strzelcach a seer ma tylko dispelle, a de to armia fizoli, potrzebuję dużo mięsa do walki. Ostatnio fajnie sprawdzily mi się Pg ale to była rozpiska na 800 pkt i była bardzo defensywna. A rozpiski magiczno/fizycznej nie umiem wypośrodkować, świaczą o ym tony rozpisanych armii na karktach, do których zawsze po skończeniu miałem jakieś ale.
Co do maga. U nas w klubiku wszyscy strasznie metują się na spelle. Breta wystawia damsel, która za bardzo nie szkodzi, szczury graja na maszynach/strzelcach a seer ma tylko dispelle, a de to armia fizoli, potrzebuję dużo mięsa do walki. Ostatnio fajnie sprawdzily mi się Pg ale to była rozpiska na 800 pkt i była bardzo defensywna. A rozpiski magiczno/fizycznej nie umiem wypośrodkować, świaczą o ym tony rozpisanych armii na karktach, do których zawsze po skończeniu miałem jakieś ale.
to spoko
to ja moze bym wypróbował takie coś, mniej więcej:
BSB z HoF, SoM etc. taki nobel z wersji a tylko BSB
oraz generał z wersji b ze star lancą, masz te figurki wiec super, a to mogłoby być ciekawym zestawem uderzeniowym i w oddziale tak 6-8 silverów, jednak bez sztandaru, silverzy raczej mieliby ich jakoś dostarczyć do wroga w miare bezpiecznie.
Aby znaleść pkt to wywal silverów, zmiejsz SM tak do 6-7, a spearelfów zamień na drugiego bolca, myśle, żeby się zmieściło.
to ja moze bym wypróbował takie coś, mniej więcej:
BSB z HoF, SoM etc. taki nobel z wersji a tylko BSB
oraz generał z wersji b ze star lancą, masz te figurki wiec super, a to mogłoby być ciekawym zestawem uderzeniowym i w oddziale tak 6-8 silverów, jednak bez sztandaru, silverzy raczej mieliby ich jakoś dostarczyć do wroga w miare bezpiecznie.
Aby znaleść pkt to wywal silverów, zmiejsz SM tak do 6-7, a spearelfów zamień na drugiego bolca, myśle, żeby się zmieściło.
wypróbuj, ja chariotów rzadko używam, a na pewno nie lwie, chociaż mają mocny wygar i ładny model, są zbyt wrażliwe na byle jakie strzelanie... Chociaż 2x tiranoc moze dać jeszcze radę, ale ta losowość impactów i nic pozatym daje się często we znaki.
co do chariotów, to jestem ich fanem, testowałem kombinacje, podobne do tych, co pisał kosa: 2 x tiranoc, ewentualnie 1 x lion.
wniosek po paru bitewkach jest taki, że tiranoci w takiej kombinacji są niezłe na doganianie fastów etc, jednocześnie najlepiej jak lecą obok siebie, co by więcej IH wrzucić na raz, bo inaczej w czymś większym utknął i potem może być pozamiatane.lion z kolei swoim fearem daje radę, potem nawet jak utknie, to 6 x ws5 i st5 też może przepchnąć...
wniosek po paru bitewkach jest taki, że tiranoci w takiej kombinacji są niezłe na doganianie fastów etc, jednocześnie najlepiej jak lecą obok siebie, co by więcej IH wrzucić na raz, bo inaczej w czymś większym utknął i potem może być pozamiatane.lion z kolei swoim fearem daje radę, potem nawet jak utknie, to 6 x ws5 i st5 też może przepchnąć...
Mimo to może warto się na wszelki wypadek zabezpieczyć (może pojawi się ktoś kto złamie system )meeks pisze:Co do maga. U nas w klubiku wszyscy strasznie metują się na spelle.
P.S.
@ Kosa - gratuluję turnieju w Radomiu, niewiele brakowało a byśmy się spotkali
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
Jeśli odpowiada Ci orzeł z Gamezon'a to na Cytadeli możesz nabyć
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
I love this game...
I love this game...
No cuz to moze taraz ja przedstawie moja aktualna rospiske ze wszystkiego co mam
Rospiske robilem zeby tanio wyszlo(i dla klimatu) ... tak naprawde to mozna ja smialo zaliczyc do masowki
(Nazwy pisze polskie i wszystkie jednostki maja pelna grupe dowodzenia bo tak zazwyczaj gramy z kumplem)
Rospiska na 2000 pk. :
Grupa Jastrzębia
Eltharion (ten slepy )
Mag lvl 2
- Annuliański krysztal
- Srebrna różdżka
Mag lvl 2 na koniu
To samo co pierwszy
16 łuczników
Lekka zbroja
15 włuczników
Sztandar magicznej ochrony albo lwi
17 Straży morskiej
Tarcze
11 Mistrzów Miecza
Sztandar równowagi
No i władcy ostrza chcialem jeszcze dac sztandar magicznej ochrony ale nie wiem czy tak mozna
6/8 Wojownikow cienia (to wlasnie zalezy czy moge dac ten sztandar)
8 Wysokich Hełmów
Tarcze
Balista
Gram głownie z DE i krasnoludami(to zadziej)
To mnie troche przerazaKosa pisze:to są wszystkie Twoje figurki?
Rospiske robilem zeby tanio wyszlo(i dla klimatu) ... tak naprawde to mozna ja smialo zaliczyc do masowki
(Nazwy pisze polskie i wszystkie jednostki maja pelna grupe dowodzenia bo tak zazwyczaj gramy z kumplem)
Rospiska na 2000 pk. :
Grupa Jastrzębia
Eltharion (ten slepy )
Mag lvl 2
- Annuliański krysztal
- Srebrna różdżka
Mag lvl 2 na koniu
To samo co pierwszy
16 łuczników
Lekka zbroja
15 włuczników
Sztandar magicznej ochrony albo lwi
17 Straży morskiej
Tarcze
11 Mistrzów Miecza
Sztandar równowagi
No i władcy ostrza chcialem jeszcze dac sztandar magicznej ochrony ale nie wiem czy tak mozna
6/8 Wojownikow cienia (to wlasnie zalezy czy moge dac ten sztandar)
8 Wysokich Hełmów
Tarcze
Balista
Gram głownie z DE i krasnoludami(to zadziej)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
na magach nie możesz mieć dwóch takich samych przedmiotów i takiej samej kombinacji . Tak samo jest ze sztandarem możesz mieć tylko jeden magiczny sztandar na odział. A czy Eltharion też ma nowe zasady HE ?
Kiedyś grałem tym bohaterem z 4 bitwy jeszcze w 6 ed . Jak chłopak doszedł do wali z SM to była miazga
Kiedyś grałem tym bohaterem z 4 bitwy jeszcze w 6 ed . Jak chłopak doszedł do wali z SM to była miazga
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
grubo kolega poszedl:P walek na walku i walkiem pogania, oczywiscie to z nieznajomosci zasad ale...
1. nie mozna powtarzac magicznych przedmiotow (wyjatek Zwoj rozproszenia, Kamien Mocy)
2. Czempioni nie moga brac magicznych sztandarow, tylko przedmioty ktore mogli by normalnie nisic.
A teraz co do rozpiski masz specialnego bohatera ktorego nie ma w nowej edycji, wiec nie ma jego zasad. nie polecem wszedzie dawacc pelnych grup dowodzenia - strata punktow, lucznicy bez pancerza sa tansi a i tak DE maja armor pearcing na wszsytkim a krasie sile 4 wiec nie rpzyda ci sie.
1. nie mozna powtarzac magicznych przedmiotow (wyjatek Zwoj rozproszenia, Kamien Mocy)
2. Czempioni nie moga brac magicznych sztandarow, tylko przedmioty ktore mogli by normalnie nisic.
A teraz co do rozpiski masz specialnego bohatera ktorego nie ma w nowej edycji, wiec nie ma jego zasad. nie polecem wszedzie dawacc pelnych grup dowodzenia - strata punktow, lucznicy bez pancerza sa tansi a i tak DE maja armor pearcing na wszsytkim a krasie sile 4 wiec nie rpzyda ci sie.
do tego champion z oddziału nie może mieć dodatkowej szmaty ... shadow warriors nie mają sztandarowego, więc siłą rzeczy nie można im dać banerka, poza tym jaki jest sens w wystawieniu 16 łuczników? ja wiem, że tylu jest w pudle, ale to całkiem pozbawione sensu....
włUcznicy, Zadko ?
hmmm
włUcznicy, Zadko ?
hmmm
- Master of reality
- Oszukista
Ej tam przesadzacie, z kumplami może być fajnie (jeśli oni też będą mieli takie przyjazne rozpiski ) , pomijając wady które zostały już wymienione to tylko 2 oddziały luków bym zrobił i wyrzucił z nich zbroje
Co do sztandarów i magow to nie wiedzilem ..
Co najlepiej bedzie dac temu 2 magowi??
A co do Elthariona...
1. Czemu niby nie moge go wystawic ??
To ja bym mugł powiedziec kumplowi ze pod zadnym pozorem nie moze wystawiac MMM bo nie ma ich w AB
2. Gram na tym Eltharionie:
http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... cle&sid=14
A co do grupy dowodzenia..
Kumpel tez musi ją wystawiac (bo tak gramy) wiec moim zzdaniem nic nie trace
Co najlepiej bedzie dac temu 2 magowi??
A co do Elthariona...
1. Czemu niby nie moge go wystawic ??
To ja bym mugł powiedziec kumplowi ze pod zadnym pozorem nie moze wystawiac MMM bo nie ma ich w AB
2. Gram na tym Eltharionie:
http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... cle&sid=14
A co do grupy dowodzenia..
Kumpel tez musi ją wystawiac (bo tak gramy) wiec moim zzdaniem nic nie trace
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Możesz wystawić przecież Elthariona jest fajny , ma bznadzejne pancerzenie , nie takie aż mocny w walce , koszt ma podobny co lord z magicznymi przedmotami. Ale pewno tu bardziej chodzi o jego fajne zasady specjalne Jak dla mnie najlepszy bohater specjalny do gry w domu . Szkoda ,ze nie masz wieje SM bo to w tedy by fajnie wyglądało :d
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?