Jeśli już to są za słabo przycięte.Shinue pisze:tak, LS.
a właśnie, że będę płakał
a tak na poważnie uważam, że idea BP jest dobra ale wampiry wciąż są za bardzo przycięte.
pozdrawiam
przeciwnik hasła "hełm i wraithy dla każdego"
Moderator: Barbarossa
Jeśli już to są za słabo przycięte.Shinue pisze:tak, LS.
a tak na poważnie uważam, że idea BP jest dobra ale wampiry wciąż są za bardzo przycięte.
Furion ale nie każdy gra na wraciakach.Furion pisze:Jeśli już to są za słabo przycięte.Shinue pisze:tak, LS.
pozdrawiam
przeciwnik hasła "hełm i wraithy dla każdego"
To to ja wiemAro pisze: Furion ale nie każdy gra na wraciakach.
Takie sobie te przycięcia ale jak wiadomo ja mam bardzo restrykcyjny punkt widzenia.Hełm już sporo jest przycięty - wraciaki też i niech tak zostanie.
na jakiej podstawie uważam, że większość członków LS gra DE?Żaba pisze:mógłbyś łaskawie naświetlisz na jakiej podstawie wygłaszasz taką opinię
nigdy nie zamierzałem cię w jakikolwiek sposób obrażać. wręcz przeciwnie.Furion pisze:Nie ma sensu rzucać obelg, nawet się nie znamy, a ja nic takiego niepowiedziałem.
Ziemko a może limit Magic Itemsów 175pktZiemko pisze:DE i VC imho zostaly odpowiednio sciete przez BP - nic bym nie zmienial w przycinaniu ich , teraz jest ok. Demony sa imho nadal niezbalansowane i az ciezko by wymyslec co zrobic , zeby armii za bardzo nie pociac , a odpowiednio zbalansowac.
Trudno się z tym nie zgodzić. Bo wychodzi na to, że Demony to taki samograj, że przycinając jedno tak naprawdę zmusza się graczy do wymyślenia jakiegoś innego komba, które też jest cholernie mocne, żeby nie rzec przegięte. I tak można w kółko aż nie obetnie się wszystkiego co można i w końcu nie zbanuje się ich całkowicie albo okaże się, że na wymyślonych ograniczeniach będą totalnie niegrywalne.Ziemko pisze:i az ciezko by wymyslec co zrobic , zeby armii za bardzo nie pociac , a odpowiednio zbalansowac.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
wszyscy gadaja o wardzie, a ward w VI ed w DLu tez byl stalyNecromanter pisze:Mogłoby być dobrym pomysłem wprowadzić ward na niemagiczne, albo jak w poprzedniej edycji jak przerzucisz na brejku swój bazowy Ld to wyparowujesz. IMO to by starczyło zamiast tych wszystkich obecnych cięć.
15 pktAves pisze:Tylko na DL, corowe demony kosztowaly kolo 20+pkt, fleshoundy mialy S4 T3 i 1W. Flamery S3 i 8" zasiegu. Exalted demon byl 1 na armie i nie generowal kostek magii sam z siebie. Generalnie trzeba bylo sie starac demonami.