MASTER PGA - Lord of the Green! 17/18.X.09
-
- "Nie jestem powergamerem"
Re: MASTER PGA - Lord of the Green! 17/18.X.09
jak juz wspomnial gobos noclegow na sali na pga nie bylo nigdy; jesli ktos byl na jakimkolwiek pga to chyba nie trzeba mu tlumaczyc dlaczego;
staramy sie od lat by pga mialo mocna marke i bylo jak najbardziej profesjonalnie zorganizowane; oczywiscie nikt nikomu nie zabrania twierdzic ze kazdy inny master jest lepszy od naszego - de gustibus non est disputandum!- jedni wola nasza impreze, inni wola jak ktos im do butow naszcza; zapraszamy do nas wszystkich, ale przymusu przyjazdu nie ma;
co do noclegow to nauczeni nienajlepszymi doswiadczeniami lat poprzednich (co powoduje ze do pewnych miejsc nie mamy nawet po co dzwonic bo na haslo "nocleg batlowcow" rzucaja sluchawka) postanowilismy rozegrac to w ten sposob. wierzymy ze tak jak dajecie rade skladac rozpiski tak dacie rade zadzwonic i zamowic sobie nocleg - tam gdzie i jak wam pasuje; w razie problemow oczywiscie sluzymy pomoca
staramy sie od lat by pga mialo mocna marke i bylo jak najbardziej profesjonalnie zorganizowane; oczywiscie nikt nikomu nie zabrania twierdzic ze kazdy inny master jest lepszy od naszego - de gustibus non est disputandum!- jedni wola nasza impreze, inni wola jak ktos im do butow naszcza; zapraszamy do nas wszystkich, ale przymusu przyjazdu nie ma;
co do noclegow to nauczeni nienajlepszymi doswiadczeniami lat poprzednich (co powoduje ze do pewnych miejsc nie mamy nawet po co dzwonic bo na haslo "nocleg batlowcow" rzucaja sluchawka) postanowilismy rozegrac to w ten sposob. wierzymy ze tak jak dajecie rade skladac rozpiski tak dacie rade zadzwonic i zamowic sobie nocleg - tam gdzie i jak wam pasuje; w razie problemow oczywiscie sluzymy pomoca
Dokładnie! raz się narzeka ze nie ma wspólnej sali, a raz sie narzeka dlaczego mam kurcze spać z bandą wieśmaków która o 3 w nocy włączy światło i będzie się chichrać po pijaku... No łej.
Mamlal pamiętasz jak raz na turniej uw Zielonej podeszła jakaś babka do ciebie z larpa i zaczęła budzic bo ma misję? hłe hłe?:P Teraz to ja bym jej pokazał misję Misję SSSijjjjj.
No ale wracając do tematu.
Wydaje mi się, że nikt nie chce brać odpowiedzialności za kogoś kto sie napije itd. Pamiętacie gadki o wyrzucaniu z turniejów, policji itd? Po co mam się męczyć i psuć sobie opinie. Zarzygasz pokój - twoja sprawa...
Mamlal pamiętasz jak raz na turniej uw Zielonej podeszła jakaś babka do ciebie z larpa i zaczęła budzic bo ma misję? hłe hłe?:P Teraz to ja bym jej pokazał misję Misję SSSijjjjj.
No ale wracając do tematu.
Wydaje mi się, że nikt nie chce brać odpowiedzialności za kogoś kto sie napije itd. Pamiętacie gadki o wyrzucaniu z turniejów, policji itd? Po co mam się męczyć i psuć sobie opinie. Zarzygasz pokój - twoja sprawa...
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Gobos pisze:
noclegow na sali na PGA nie bylo nigdy.
Młodziście, to i nie pamiętacie jak było.blady da'Rasta pisze:... noclegow na sali na pga nie bylo nigdy; jesli ktos byl na jakimkolwiek pga to chyba nie trzeba mu tlumaczyc dlaczego;
Ja byłem i pamiętam. Nie mówię, że beton zimą był fajny – ale nie musicie od razu zawzięcie i powtarzalnie mijać się z prawdą.
Wiele ośrodków jakoś sobie z bydłem battlowym radzi, nie koniecznie nocując je w szkole. Wy nie umiecie – trudno. Wasza sprawa
Idźcie szukać noclegu sami. - ozwał się pan Jedy - Młodziście i macie dobre nogi, a jam się już dosyć nadreptał. Idźcie, idźcie, ja tu w Gołkowie ostanę.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
-
- "Nie jestem powergamerem"
sypie glowe popiolem - wylecialo mi...
potraktujcie ta wypowiedz jako "od wielu lat noclego na sali na pga nie ma";
i prosze nie pisac ze noclegow gracze maja szukac sami - ladnie i czytelnie podalismy namiary na noclegi; nie wierze ze gracze sobie z obsluga telefonu nie poradza;
argumentu o batlowym bydle nie skomentuje - nie odwazylbym sie nazywac tak moich wspolhobbystow
potraktujcie ta wypowiedz jako "od wielu lat noclego na sali na pga nie ma";
i prosze nie pisac ze noclegow gracze maja szukac sami - ladnie i czytelnie podalismy namiary na noclegi; nie wierze ze gracze sobie z obsluga telefonu nie poradza;
argumentu o batlowym bydle nie skomentuje - nie odwazylbym sie nazywac tak moich wspolhobbystow
To było 5 lat temu i było jednorazową historią nie-do-powtórzenia. Kto pamieta tamto - pierwsze ever z resztą - PGA, ten wie jak bardzo różniło się od ostatnich imprez. Na tamtej PGA tak naprawde wszyscy sie uczyli z czym jesc takie targi, co mozna zrobic itd...
bo tak.
Ale wy sracie niemożebnie, w zeszłym tygodniu zaklepałem sobie osobisty pokój na 2 osoby w hotelu 1min. od PGA i zapłaciłem 55/os. w tym samym hotelu były pokoje 4 os. za chyba 170zł ...
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009, o 16:52 przez Rzymek, łącznie zmieniany 1 raz.
problem jest taki ze niektorzy moga nie wiedziec juz na 1,5 miecha przed turniejem ze na nim beda ja np mam teraz mocno hotlinowy okres w sensie obronowo - szukaniowo pracowy i bede wiedial czy jade pewnie gora 1,5 tyg przed turniejem, a 1,5 tyg przed turniejem moze byc juz za pozno na rezerwacje... bo PGA to mimo wszystko sporo osob do zakwaterowania
i raczej tutaj bym sie dopatrywal podstaw narzekania a nie w ogolnym zalozeniu nie posiadania jakiejs obskurnej sali gimnastycznej do spania
i raczej tutaj bym sie dopatrywal podstaw narzekania a nie w ogolnym zalozeniu nie posiadania jakiejs obskurnej sali gimnastycznej do spania
no ale nie przesadzaj. To nie 80% graczy ma takie zagwozdki generalnie wiesz czy jedzesz duzo wczesniej.
no racja racja, wiekszosc standardowo narzeka zeby ponarzekac mam nadzieje ze te narzekania nie wplyna na frekwencje...Rzymek pisze:no ale nie przesadzaj. To nie 80% graczy ma takie zagwozdki generalnie wiesz czy jedzesz duzo wczesniej.
Rzymek daj link do hotelu z czwórką
bo znalazłem z trójką ale kielon sie zdecydował żeby jechać i szukamy czegoś większego
bo znalazłem z trójką ale kielon sie zdecydował żeby jechać i szukamy czegoś większego
ja równieżthurion pisze:no racja racja, wiekszosc standardowo narzeka zeby ponarzekac mam nadzieje ze te narzekania nie wplyna na frekwencje...Rzymek pisze:no ale nie przesadzaj. To nie 80% graczy ma takie zagwozdki generalnie wiesz czy jedzesz duzo wczesniej.
Hmmm, pamiętam pga z przed 2 albo 3 lat, jak zaprowadzono nas do schroniska w którym biło kimanie za 15 zł/ os i nie trzeba było się tym martwić. Teraz jest lekka komplikacja bo pewnie duzo ludzi juz dosyc wcześnie zarezerwuje sobie miejsca i zostana jakieś cieżkie opcję.
Ja w październiku bede studentem już wiec musze zacząć wypowiedź od "jako biedny student"
A wiec jako biedny student jezeli musze wydac na dojazd 60/70zł i do tego nocleg w piatek i w sobote po 35/40zł a do tego wejściówka 30 zł to juz wychodzi 160/180zł a to same sprawy organizacyje a trzeba wliczy jeszcze koszty imprezowania i szame.
Wychodzi to dość duzo jak dla "biednego studenta"
Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, bo chciałbym bardzo się u was zjawić bo mam miłe wspomnienia z pga takie jak duzo miejsca, miła atmosfera, herbatka, ciasto i ogólny chill
Zobaczymy jak Kraków się zorganizuje
Ja w październiku bede studentem już wiec musze zacząć wypowiedź od "jako biedny student"
A wiec jako biedny student jezeli musze wydac na dojazd 60/70zł i do tego nocleg w piatek i w sobote po 35/40zł a do tego wejściówka 30 zł to juz wychodzi 160/180zł a to same sprawy organizacyje a trzeba wliczy jeszcze koszty imprezowania i szame.
Wychodzi to dość duzo jak dla "biednego studenta"
Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, bo chciałbym bardzo się u was zjawić bo mam miłe wspomnienia z pga takie jak duzo miejsca, miła atmosfera, herbatka, ciasto i ogólny chill
Zobaczymy jak Kraków się zorganizuje
Shino pisze:kiedy wrzucicie scenariusze?
Też bym chciał mieć świadomość, gdyż przydało by sie posprawdzać rospy.
A tak przy okazji:
Mogli byście wypisać kryteria do Hobby: ile za co.
Bo nie ukrywam to też jest ważne zarówno dla mnie jak i innych battlowców.
Uwielbiam ten sposob argumentacji : Ten Turniej jest za drogi bo jak sie doda koszty napierdolenia, biby, 2 noclegów to strasznie duzo....".
Kto by sie spodziewał...
Kto by sie spodziewał...
eeeej Rzymek, nie psuj nam jeszcze bardziej renomy i tak juz cala Polska sie z nas smieje, ze jezdzimy na turnieje w Warhammera zeby grac w Warhammera, a nie najebac sie ze znajomymi i zarzygac podloge w kibluRzymek pisze:Uwielbiam ten sposob argumentacji : Ten Turniej jest za drogi bo jak sie doda koszty napierdolenia, biby, 2 noclegów to strasznie duzo....".
Kto by sie spodziewał...
thurion pisze:eeeej Rzymek, nie psuj nam jeszcze bardziej renomy i tak juz cala Polska sie z nas smieje, ze jezdzimy na turnieje w Warhammera zeby grac w Warhammera, a nie najebac sie ze znajomymi i zarzygac podloge w kibluRzymek pisze:Uwielbiam ten sposob argumentacji : Ten Turniej jest za drogi bo jak sie doda koszty napierdolenia, biby, 2 noclegów to strasznie duzo....".
Kto by sie spodziewał...
Najlepsze z tego wszyskiego jest to że graczom zależy bardziej na wtuleniu dupy w jakiś kąt aniżeli sam turniej.
Jak już turniej nie ma noclegu to już lipa i wogóle ch... z takim Masterem.
Owszem powinien być to jakiś argument, ale nie przewodni.
Poznań jest duży i zarówno akademików, hoteli, hosteli i domów opieki (dla starców i bezdomnych) napewno ma pod dostatkiem.
Zresztą chyba każdy battlowiec powinien sie liczyć z tym że wypad na Mastera do innego miasta to koszt conajmniej 200zł.
Ale jeżeli już ktoś skneruje na maxa to na myśl włazi pytanko:
Czemu wybrał właśnie taką forme spędzania wolnego czasu, zamiast siedzieć w domu przed ...??
Poza tym najlepiej nie marudzcie tylko piszcie z sensem.