Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
nie wszystkie swarmy sa unbreakable i się sypią, mamy jeden wyjątek- snoty;) mają własnie stubborn więc jako osoba nie znająca nowego booka nie wykluczam takiej opcji jeśli już jakas armia ją ma:P
a misfire charty to najlepsza część:P:P:P
a misfire charty to najlepsza część:P:P:P
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
tak czy owak i tak chyba będą możliwe fajne spamy swarmów 5 baz za 125p, phi;]
Jeśli Cosmo mówisz że te rzeczy są prawdą to szczurki będą uber przegięte. Mniej więcej to chciałem dostać w swoje łapy . Sztormówe, ld 10 przy dobrej magii, zasięgowego cannona i tańsze clany. Reszta sie nie liczySzambonur Ponury pisze:
-Grey seer Ld 7
-Storm Banner remain.
-Clan Rats are 4pts. No more Mainstray
-Warp-lightning Cannon 90pts. Shoots like a cannon but the hits are with the 3" template. Still random str and they don't allow armour saves.
Cosmo, skoro stałeś się forumowym "tajemniczym informatorem" , to pytanie do Ciebie: czy w booku jest dalej oddział globków o liczebności 2-10 w skirmiszu? Nie pytam o cenę ani o ich działanie, tak szczerze to mogliby zupełnie nic nie robić na polu bitwy, ale w braku zasady mainstay unit i globkach siedzących w core widzę ciekawy sposób na życie dla skavenów wobec braku night runners w skirmiszu
WLC... Już widzę minę dowolnego bretończyka jak mu objaśniam co robią moje dwie latarki Zależy oczywiście czy zasada strzału będzie mówić, że wszystko co dotknięte jest ranione, czy też będzie trzeba rzucać jakieś 4+. No i czy maszynka zachowa strzelanie przez większość przeszkód terenowych Chociaż z drugiej strony... Wychodzi na to, że trzeba będzie 3 razy na strzał kulnąć kostką artyleryjską: na dorzut, na to ile terenu przeora promień i na siłę, ciekawe które kulnięcie/a będzie/dą się liczyć do misfire... Mam chociaż nadzieję, że nie wszystkie trzy.
WLC... Już widzę minę dowolnego bretończyka jak mu objaśniam co robią moje dwie latarki Zależy oczywiście czy zasada strzału będzie mówić, że wszystko co dotknięte jest ranione, czy też będzie trzeba rzucać jakieś 4+. No i czy maszynka zachowa strzelanie przez większość przeszkód terenowych Chociaż z drugiej strony... Wychodzi na to, że trzeba będzie 3 razy na strzał kulnąć kostką artyleryjską: na dorzut, na to ile terenu przeora promień i na siłę, ciekawe które kulnięcie/a będzie/dą się liczyć do misfire... Mam chociaż nadzieję, że nie wszystkie trzy.
Re Myth: Obiecalem pewnej osobie i nie bede informatorem. Potwierdzilem tylko/zaprzeczylem kilku bardziej prawdopodobnym plotkom ktore juz sie pojawily.
Co do templaty, wszystkie obszarowe maszynki nowych myszolakow beda mialy efekt na 'touch'. O, tyle Ci moge powiedziec ;-) To akurat gniecie jajka ;-)
Edit: Na razie wystarczy moich wypowiedzi w tym temacie. Over and out.
Co do templaty, wszystkie obszarowe maszynki nowych myszolakow beda mialy efekt na 'touch'. O, tyle Ci moge powiedziec ;-) To akurat gniecie jajka ;-)
Edit: Na razie wystarczy moich wypowiedzi w tym temacie. Over and out.
Widzę że sporo wizjonerów amatorów i wieszczy-proroków (bynajmniej nie tych zzarych) się pojawiło prawda jest taka że dopóki nie wyjdzie book, żadne informacje tak naprawdę nie są wiarygodne (poza paroma wyjątkami) dlatego nie emocjonujcie się tak panowie tylko czekajcie na booka...
Dokładnej daty ukazania się booka nie ma ludzie z gw mówią różne rzeczy, mam znajomego managera GW w Poole który jak inni dostaje booka wcześniej (kilka-kilkanaście dni przed premierą) więc jak go spije w trupa to może coś wyśpiewa i to jedynie będą w 100% wiarygodne informacje. (Oczywiście nie wykluczam że wcześniej bedą też jakieś pewne newsy)
a tak bardziej poważnie to trzeba czekać na potwierdzone newsy do listopada może GW poza kilkoma już wyjawionymi coś jeszcze nam sprzeda...
Dokładnej daty ukazania się booka nie ma ludzie z gw mówią różne rzeczy, mam znajomego managera GW w Poole który jak inni dostaje booka wcześniej (kilka-kilkanaście dni przed premierą) więc jak go spije w trupa to może coś wyśpiewa i to jedynie będą w 100% wiarygodne informacje. (Oczywiście nie wykluczam że wcześniej bedą też jakieś pewne newsy)
a tak bardziej poważnie to trzeba czekać na potwierdzone newsy do listopada może GW poza kilkoma już wyjawionymi coś jeszcze nam sprzeda...
jakbym gral szczurami to bym wlazil Cosmowi w dupe na PMkach a nie pisal takie posty, bo z tego co go znam i widze co pisze to zapewne zna suche i twarde konkretyKefas pisze:Widzę że sporo wizjonerów amatorów i wieszczy-proroków (bynajmniej nie tych zzarych) się pojawiło prawda jest taka że dopóki nie wyjdzie book, żadne informacje tak naprawdę nie są wiarygodne (poza paroma wyjątkami) dlatego nie emocjonujcie się tak panowie tylko czekajcie na booka...
zresztą... z zasadami zawsze coś wykombinują, fotki modeli mnie teraz bardziej interesują:D szkoda że spearheady wycofali bo bym chętnie nabył:(
10 ratogrów 16 plague monków i 3 giant raty.
cosmo pisze:Edit: Na razie wystarczy moich wypowiedzi w tym temacie. Over and out.
cosmo pisze:<usmiecha sie poblazliwie ale nic nie mowi>
thurion pisze:jakbym gral szczurami to bym wlazil Cosmowi w dupe na PMkach a nie pisal takie posty, bo z tego co go znam i widze co pisze to zapewne zna suche i twarde konkrety
dobrze się bawię
Dzisiaj mu będę w dupę właził, a jutro wyjdzie WD, w którym napiszą wszystko to co Cosmo wiedział Poza tym po tym co napisał to chyba jednak nie chcę wiedzieć - wolę się oswajać i przygotowywać na najgorsze.jakbym gral szczurami to bym wlazil Cosmowi w dupe na PMkach a nie pisal takie posty, bo z tego co go znam i widze co pisze to zapewne zna suche i twarde konkrety
Na Podimperium piskają, że katapulta Skavenów będzie miała siłę 2, no armor save, powodować panikę, a template będzie pięciocalowy. Co Wy na to? Ja jestem raczej sceptyczny jeśli chodzi o wprowadzanie katapulty do armii podziemnych stworzeń