Dziesiątka z łukami HE TT
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Dziesiątka z łukami HE TT
W poszukiwaniu schematu kolorów armii namalowałem coś takiego. Co o tym sądzicie? (świecenie figurek spowodowała lampa błyskowa normalnie są matowe ..i tu pytanie bo jak je matowiłem to metaliki straciły swoja wyrazistość jak to robić aby nie robiły sie po prostu szare?)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
wyglądają świetnie , podstawki dodają im uroku,
jeżeli o metaliki chodzi to nakładaj matowy pędzelkiem omijając metaliki
jeżeli masz matowy w sprayu to dokup sobie gloss Varnish np GW bądź vallejo w słoiczku i po zmatowieniu popraw metaliki tym błyszczącym lakierem , osobiście dobrze sprawca się (glaze medium) firmy vallejo , akurat do metalików, poprawia kontrast ciemnej barwy i nadaje lekki połysk
jeżeli o metaliki chodzi to nakładaj matowy pędzelkiem omijając metaliki
jeżeli masz matowy w sprayu to dokup sobie gloss Varnish np GW bądź vallejo w słoiczku i po zmatowieniu popraw metaliki tym błyszczącym lakierem , osobiście dobrze sprawca się (glaze medium) firmy vallejo , akurat do metalików, poprawia kontrast ciemnej barwy i nadaje lekki połysk
Zwykle nie lubię HE robionych przy użyciu tylu kolorów, ale te komponują sie naprawdę świetnie. Reszta armii może być problemem - jakoś nie widzę tych kolorów (wszystkich, pojedynczo może przejdzie) razem z metalicznymi zbrojami (a HE są przecież bardzo zapuszkowane).
Czempion? Serio?
Czempion? Serio?
mam podobnie tylko na o wiele mniejszym poziomie no i zamiast fioletu uzylem zieleni. Jednak co do ciezkosci reszty armii w takiej tonacji, be-ze-dura! widzialem DP zrobione z zbrojami na czerwono i wygladaja swietnie, Popytaj siweusza o zdjecia moze ci podesle to zobaczysz jak to wyglada.
bardzo ładne..
choc ja bym moze jeszcze lekko je powyciagal... chocby same krawędzie...
...lepiej by wyglądali na stole
choc ja bym moze jeszcze lekko je powyciagal... chocby same krawędzie...
...lepiej by wyglądali na stole
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
HE prezentują się całkiem dobrze Choć przydałoby się jeszcze jedno rozjaśnienie na czerwonych szatach.
Muszę przyznać, że to nietypowa kolorystyka do HE ale za to bardzo fajna.
Poprawiłbym jedynie tylną krawędź podstawki pod regiment, bo w porównaniu do przedniej wygląda słabo (chodzi mi o trawkę), jakoś jej za dużo.
Czekam na resztę armii.
Poprawiłbym jedynie tylną krawędź podstawki pod regiment, bo w porównaniu do przedniej wygląda słabo (chodzi mi o trawkę), jakoś jej za dużo.
Czekam na resztę armii.
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''
malowanie naprawdę dobre. przydałoby się, jak to mówili już przedmówcy, powyciągać trochę kolory, ale i bez tego jest cacy.
przesadziłeś jednak IMO z podstawkami. pod bohaterem- jasne. ale to jest zwykły core i wygląda to bardzo nienaturalnie i na siłę.
przesadziłeś jednak IMO z podstawkami. pod bohaterem- jasne. ale to jest zwykły core i wygląda to bardzo nienaturalnie i na siłę.