Dziesiątka z łukami HE TT

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Dziesiątka z łukami HE TT

Post autor: Mortipher »

W poszukiwaniu schematu kolorów armii namalowałem coś takiego. Co o tym sądzicie? (świecenie figurek spowodowała lampa błyskowa normalnie są matowe ..i tu pytanie bo jak je matowiłem to metaliki straciły swoja wyrazistość jak to robić aby nie robiły sie po prostu szare?)
Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kolos
Pseudoklimaciarz

Post autor: kolos »

wyglądają świetnie , podstawki dodają im uroku,
jeżeli o metaliki chodzi to nakładaj matowy pędzelkiem omijając metaliki
jeżeli masz matowy w sprayu to dokup sobie gloss Varnish np GW bądź vallejo w słoiczku i po zmatowieniu popraw metaliki tym błyszczącym lakierem , osobiście dobrze sprawca się (glaze medium) firmy vallejo , akurat do metalików, poprawia kontrast ciemnej barwy i nadaje lekki połysk

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Zwykle nie lubię HE robionych przy użyciu tylu kolorów, ale te komponują sie naprawdę świetnie. Reszta armii może być problemem - jakoś nie widzę tych kolorów (wszystkich, pojedynczo może przejdzie) razem z metalicznymi zbrojami (a HE są przecież bardzo zapuszkowane).

Czempion? Serio? ;)

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

tylko muzyk z przyciętym rogiem bo ten mormalny ma tam jakiegos ptaka. A że figurka championa fajna....

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

mam podobnie tylko na o wiele mniejszym poziomie no i zamiast fioletu uzylem zieleni. Jednak co do ciezkosci reszty armii w takiej tonacji, be-ze-dura! widzialem DP zrobione z zbrojami na czerwono i wygladaja swietnie, Popytaj siweusza o zdjecia moze ci podesle to zobaczysz jak to wyglada.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Hmmm. Kolorystyka średnio jednak do nich pasuje. Co do podstawek, każdy z nich ma samodzielny, podobny do głaza kolegi z obok głaz ;P?

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

tak bo to są magiczne głazy które daja +4 do bs ;-) ...pierwsze moje podstawki w wiekszej liczbie co daje liczne błędy.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

bardzo ładne..
choc ja bym moze jeszcze lekko je powyciagal... chocby same krawędzie...
...lepiej by wyglądali na stole ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

bardzo fajne.. pomalujesz tak całą armie to bedzie coś
:mrgreen: =D>
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

HE prezentują się całkiem dobrze :) Choć przydałoby się jeszcze jedno rozjaśnienie na czerwonych szatach.

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Muszę przyznać, że to nietypowa kolorystyka do HE ale za to bardzo fajna.
Poprawiłbym jedynie tylną krawędź podstawki pod regiment, bo w porównaniu do przedniej wygląda słabo (chodzi mi o trawkę), jakoś jej za dużo. :wink:
Czekam na resztę armii.
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

malowanie naprawdę dobre. przydałoby się, jak to mówili już przedmówcy, powyciągać trochę kolory, ale i bez tego jest cacy.
przesadziłeś jednak IMO z podstawkami. pod bohaterem- jasne. ale to jest zwykły core i wygląda to bardzo nienaturalnie i na siłę.

ODPOWIEDZ