Magiczne przedmioty
Moderator: Kołata
- nightclower16
- Mudżahedin
Co ty. Wtedy nikt go nie atakuje - i 80pkt na itemy ochronne sie nie wykorzystuja.nightclower16 pisze:Mi się podoba na dużym orku +1T i 5+ wardaTrzymasz go w klocku goblinów z sieciami i jazda
znacznie lepiej i szybciej nabic CR na gobasach i zbrejkowac takigo chlopaka z realnym T7
A od kiedy to spawn Khorne'a ma frenzy?Shino pisze:ja z kolei powiedziel bym, ze jest tak samo jak z bloodbeast of khorne
A licky boom boom down!!!
wystawisz night goblin herszta?Impaler pisze:Ta zbroja jest dobra dla nocnika na squigu.Do tego jeszcze można dodać dobrą magiczną broń i jazda na pohybel wrogom...
Albo jak rzecze Witek,dać mu piwko i cisnąć zfrenzowanym squigiem
Szalony albo.. wlasciwie nie ma albo. Ino szalony tu pasuje ze znanych mi epitetow ; ]
Bez sensu. W przypadku Frenzy na normalnych oddziałach wiesz ile pójdą, tu znasz jedynie maxymalny zasię, a nie możesz kazać oddziałowi z Frenzy palić szarży... Wg mnie logiczne (i sprawiedliwe) byłoby następujące rozwiązanie:b_sk pisze:Ja gdybym miał sędziować takiemu zfrenzowanemu kolesiowi na squigu, to bym mu kazał lecieć do najbliższego, jeśli tylko jest on 18 cali od niego.
1. Gracz wybiera dowolny kierunek, w którym zamierza jechać.
2. Gracz rzuca 3d6 celem sprawdzenia, ile pobiegnie.
3. Jeśli w zasięgu Squiga znajduje się legalny cel szarży (jest widziany, może być szarżowany), to kierunek jazdy Squiga jest automatycznie zmieniany tak, by szarżował ( w przypadku paru możliwych celów gracz wybiera w co wjeżdża)
Poza tym inna sprawa, że po prostu będę Squiga ustawiał tyłem po ruchu (Free Pivot dla monsterów), więc nie będę miał żadnego legalnego celu dla szarży z Frenzy...
Squig nie potrzebuje LoS żeby mieć legalny cel szarży.
A licky boom boom down!!!
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
jakieś macie zastosowanie dla mapy może?
trinket kasuje regenke zdaje sie - ona jest dokladnie jak ward, wiec dokladnie tak samo leci..
mapa - na ok 4+ tysiaca jak mamy wolnego lorda, to mozna mu dac mape, basha bloodaxe, colar of zorga - wyscautowac gdzies w swiecie i niech trzyma wszystko co zle i niedobre na dystans. na mniejsze punkty zastosowania narazie nie widze
mapa - na ok 4+ tysiaca jak mamy wolnego lorda, to mozna mu dac mape, basha bloodaxe, colar of zorga - wyscautowac gdzies w swiecie i niech trzyma wszystko co zle i niedobre na dystans. na mniejsze punkty zastosowania narazie nie widze
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
A gdyby tak możliwość dania szamanowi dużemu? I wstawić do domu jakiegoś. Tam jest trudniej osiągalny a byłby blizej wroga. Pozniej juz nasze linie beda w poblizu i powinien jeszcze bezpieczniejszy byc przed jakims desantem na niego. A moze jakiegos taniego goblina jako dystraktor by przyciągnął troche uwagi a w gruncie rzeczy na poświęcenie bo jak nie to moglby namieszac z maszyną jakąś.
Hm... Przedmioty według mnie godne uwagi:
Zbroja +1T
Mieczyk +1S, I oraz WS
Collar of Zorga
Porko Pigistka
-1 do trafienia we właściciela (chyba Effigy of Mork)
Ward na 5+
Grzybki
Itty Ring
+2 do casta w walce
Spirit totem
Waagh Banner
*:) = sam ich używam
Zbroja +1T
Mieczyk +1S, I oraz WS
Collar of Zorga
Porko Pigistka
-1 do trafienia we właściciela (chyba Effigy of Mork)
Ward na 5+
Grzybki
Itty Ring
+2 do casta w walce
Spirit totem
Waagh Banner
*:) = sam ich używam
Bum...!
ja bym dodal ulags,horn of urgok,buty i staff of sneaky stealin(bo kradnie z puli)...niezly jest trinket
banner of butchery-przereklamowany
pipes-tez...jednak na sporo przeciwnikow wogole nie dziala
pigstikka jest lipna...jakiekolwiek bonusy ma tylko w szarzy
banner of butchery-przereklamowany
pipes-tez...jednak na sporo przeciwnikow wogole nie dziala
pigstikka jest lipna...jakiekolwiek bonusy ma tylko w szarzy
Nie zgodziłbym się. Mi Pipesy jak dotąd sprawdziły się fenomenalnie ( 10 SH oraz Chariot nie zdały i załamało to linię wroga) A tanie to i dobre.
A Sneaky Stillin jest jak dla mnie do niczego. Może tylko dlatego, że zawsze gram na magii...?
A Sneaky Stillin jest jak dla mnie do niczego. Może tylko dlatego, że zawsze gram na magii...?
Bum...!
Pipesy zeby cos zdjac wymagaja tak naprawde rzutu na 10+ najczesciej (takie LD kawalerii w tych zlych czasach sa)
To wbrew pozora nie jest latwe do osiagniecia nawet jak przeciwnik ma duzo konnicy.
To wbrew pozora nie jest latwe do osiagniecia nawet jak przeciwnik ma duzo konnicy.