Magiczne przedmioty

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Mi się podoba na dużym orku +1T i 5+ warda ;) Trzymasz go w klocku goblinów z sieciami i jazda :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

nightclower16 pisze:Mi się podoba na dużym orku +1T i 5+ warda ;) Trzymasz go w klocku goblinów z sieciami i jazda :)
Co ty. Wtedy nikt go nie atakuje - i 80pkt na itemy ochronne sie nie wykorzystuja.
znacznie lepiej i szybciej nabic CR na gobasach i zbrejkowac takigo chlopaka z realnym T7

Awatar użytkownika
Impaler
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Impaler »

Ta zbroja jest dobra dla nocnika na squigu.Do tego jeszcze można dodać dobrą magiczną broń i jazda na pohybel wrogom...
Albo jak rzecze Witek,dać mu piwko i cisnąć zfrenzowanym squigiem :twisted:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Shino pisze:ja z kolei powiedziel bym, ze jest tak samo jak z bloodbeast of khorne :wink:
A od kiedy to spawn Khorne'a ma frenzy?
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Impaler pisze:Ta zbroja jest dobra dla nocnika na squigu.Do tego jeszcze można dodać dobrą magiczną broń i jazda na pohybel wrogom...
Albo jak rzecze Witek,dać mu piwko i cisnąć zfrenzowanym squigiem :twisted:
wystawisz night goblin herszta?
Szalony albo.. wlasciwie nie ma albo. Ino szalony tu pasuje ze znanych mi epitetow ; ]

Awatar użytkownika
Impaler
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Impaler »

Jak się gra na klimacie to wystawia się takie błyskotki,ja wolę twardego bossa i jego obstawę...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

b_sk pisze:
Shino pisze:ja z kolei powiedziel bym, ze jest tak samo jak z bloodbeast of khorne :wink:
A od kiedy to spawn Khorne'a ma frenzy?
spawn Khorna ma +1S
fakt zapomnialem :/

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

b_sk pisze:Ja gdybym miał sędziować takiemu zfrenzowanemu kolesiowi na squigu, to bym mu kazał lecieć do najbliższego, jeśli tylko jest on 18 cali od niego.
Bez sensu. W przypadku Frenzy na normalnych oddziałach wiesz ile pójdą, tu znasz jedynie maxymalny zasię, a nie możesz kazać oddziałowi z Frenzy palić szarży... Wg mnie logiczne (i sprawiedliwe) byłoby następujące rozwiązanie:

1. Gracz wybiera dowolny kierunek, w którym zamierza jechać.
2. Gracz rzuca 3d6 celem sprawdzenia, ile pobiegnie.
3. Jeśli w zasięgu Squiga znajduje się legalny cel szarży (jest widziany, może być szarżowany), to kierunek jazdy Squiga jest automatycznie zmieniany tak, by szarżował ( w przypadku paru możliwych celów gracz wybiera w co wjeżdża)

Poza tym inna sprawa, że po prostu będę Squiga ustawiał tyłem po ruchu (Free Pivot dla monsterów), więc nie będę miał żadnego legalnego celu dla szarży z Frenzy...

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Squig nie potrzebuje LoS żeby mieć legalny cel szarży.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

jak o magic itemach rozmowa to zapytam: trinket od kasowania wardow regeneracje tez kasuje?? bo to taki niby ward teraz?? osobiscie nie sadze, ale warto wiedziec dokladnie...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

jakieś macie zastosowanie dla mapy może?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

trinket kasuje regenke zdaje sie - ona jest dokladnie jak ward, wiec dokladnie tak samo leci..

mapa - na ok 4+ tysiaca jak mamy wolnego lorda, to mozna mu dac mape, basha bloodaxe, colar of zorga - wyscautowac gdzies w swiecie i niech trzyma wszystko co zle i niedobre na dystans. na mniejsze punkty zastosowania narazie nie widze

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

A gdyby tak możliwość dania szamanowi dużemu? I wstawić do domu jakiegoś. Tam jest trudniej osiągalny a byłby blizej wroga. Pozniej juz nasze linie beda w poblizu i powinien jeszcze bezpieczniejszy byc przed jakims desantem na niego. A moze jakiegos taniego goblina jako dystraktor by przyciągnął troche uwagi a w gruncie rzeczy na poświęcenie bo jak nie to moglby namieszac z maszyną jakąś.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Trinket nie kasuje regenki tylko warda. O regeneracji nie ma tam słowa i nie ma co nadinterpretować.

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Hm... Przedmioty według mnie godne uwagi:
Zbroja +1T
Mieczyk +1S, I oraz WS :)
Collar of Zorga
Porko Pigistka
-1 do trafienia we właściciela (chyba Effigy of Mork)
Ward na 5+
Grzybki :)
Itty Ring :)
+2 do casta w walce
Spirit totem :)
Waagh Banner :)

*:) = sam ich używam :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Mi się jeszcze podobają piszczały, horn of urgok, ironback boar, bigged's kickin' boots no i nogg's banner of butchery

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

A no tak o piszczałkach i baner of butchery zapomniałem :wink:
Bum...!

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

ja bym dodal ulags,horn of urgok,buty i staff of sneaky stealin(bo kradnie z puli)...niezly jest trinket

banner of butchery-przereklamowany
pipes-tez...jednak na sporo przeciwnikow wogole nie dziala
pigstikka jest lipna...jakiekolwiek bonusy ma tylko w szarzy

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Nie zgodziłbym się. Mi Pipesy jak dotąd sprawdziły się fenomenalnie ( 10 SH oraz Chariot nie zdały i załamało to linię wroga) A tanie to i dobre. :wink:
A Sneaky Stillin jest jak dla mnie do niczego. Może tylko dlatego, że zawsze gram na magii...? :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Pipesy zeby cos zdjac wymagaja tak naprawde rzutu na 10+ najczesciej (takie LD kawalerii w tych zlych czasach sa)
To wbrew pozora nie jest latwe do osiagniecia nawet jak przeciwnik ma duzo konnicy.

ODPOWIEDZ