Początki...
Re: Początki...
Czy da się skądś wziąć rulebooka do mordheima?
Szukałem w necie, ale nic narazie niema...
Pomocy!
Szukałem w necie, ale nic narazie niema...
Pomocy!
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Grę siostruniami odradzam,chyba że będziesz grał przeciwko possesed or undead.The sisters tracą swoje plusy walcząc przeciwko zwykłym bandom i do tego z broni zasięgowych dysponują jedynie sling(2gc-tanie badziewie).Ciekawy mają za to ekwipunek dodatkowy,zwłaszcza steel whip(10gold)niemożna go parować i wali na 4 cale.Co do tworzenia bandy niestety nie pomogę (sam nie prowadziłem nigdy bandy a przeciwko tylko 2 boje).
Co sadzicie o Bandzie siostr sigmara ich kompletowaniu i kosztach?
Generalnie tez mam pytanie jak nimi sie rozpisac tak by nie robic jakiegos PG a pograc na kompani dla przyjemnosci ze znajomymi.
Zajrzyj tam, gdzie jest wszystko opisane:
http://najmita.net/index.php?name=Forum ... topic&t=80
Szurki to bardzo ciekawa banda: plusy-20chłopa max,minusy-niski Ld.
Doskonała broń:Warplock pistol(35 za jeden,70 za parę),Fightin Claws
(+1 przy wspinaniu).Co do taktyki najodpowiedniejszą wydaje się
atakowanie z ukrycia w tym szarża z 1piętra budynków.Problemem dla
szczurków są oczywiście modele wzbudzające strach.
Doskonała broń:Warplock pistol(35 za jeden,70 za parę),Fightin Claws
(+1 przy wspinaniu).Co do taktyki najodpowiedniejszą wydaje się
atakowanie z ukrycia w tym szarża z 1piętra budynków.Problemem dla
szczurków są oczywiście modele wzbudzające strach.
Trochę odgrzeje temat...
Ponad rok temu przestałem kulać w wfb jednak nałóg figurkowy nie chce dać o sobie zapomnieć więc zdecydowałem się na Mordheima - łatwiej było też kogoś znajomego naciągnąć
jak oceniacie bandy orków i bestii?
zamierzam zacząć od tych dwóch
Byłbym jeszcze wdzięczny za plik do Army buildera z mordheimem
Ponad rok temu przestałem kulać w wfb jednak nałóg figurkowy nie chce dać o sobie zapomnieć więc zdecydowałem się na Mordheima - łatwiej było też kogoś znajomego naciągnąć
jak oceniacie bandy orków i bestii?
zamierzam zacząć od tych dwóch
Byłbym jeszcze wdzięczny za plik do Army buildera z mordheimem
Orki ciekawa banda (smieszna ,daje ogólnie dużo frajdy) szczególnie z trollem ,ale animozja może dać w kość. Bestie hmm szarżujące czołgi za grosze. Nie mają tylko strzelania.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
na razie z kumplem gralem kilka bitewek to mialem:
wargora ; halabarda
2x bestigor; halabarda
2x gor ;gw
2x piesek
centigor
to bylo na 400 punktow
orkami natomiast
szef; luk, halabarda
2xbig'un ; halabardy;luki
3xfanol
3xgoblin krotki luk
3x squig
jak animozje sie udaja (a udawaly to gralo sie nawet niezle)
wargora ; halabarda
2x bestigor; halabarda
2x gor ;gw
2x piesek
centigor
to bylo na 400 punktow
orkami natomiast
szef; luk, halabarda
2xbig'un ; halabardy;luki
3xfanol
3xgoblin krotki luk
3x squig
jak animozje sie udaja (a udawaly to gralo sie nawet niezle)
Najłatwiejsze są chyba rozpiski na trollu ,bo nie zdajesz tylu animozji ,więc radze spróbować.
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Animozja jest przereklamowana, naprawdę wiele szkód nie może uczynić - poza jakimiś ekstremalnymi przypadkami
Rozpiska orków jest w porządku, aczkolwiek przydałoby się do 13 dociągnąć, skoro nie ma tam trolla. Nie przepadam za strzelaniem na orkach, z drugiej strony mając coś tak nieprzewidywalnego jak fanatycy i squigi, warto mieć jeszcze jakąś broń. Brakuje natomiast szamana!
W beastach natomiast ładnie to wygląda (o ile beasty ładnie wyglądają kiedykolwiek...), ale że centigor taki goły?
Rozpiska orków jest w porządku, aczkolwiek przydałoby się do 13 dociągnąć, skoro nie ma tam trolla. Nie przepadam za strzelaniem na orkach, z drugiej strony mając coś tak nieprzewidywalnego jak fanatycy i squigi, warto mieć jeszcze jakąś broń. Brakuje natomiast szamana!
W beastach natomiast ładnie to wygląda (o ile beasty ładnie wyglądają kiedykolwiek...), ale że centigor taki goły?
To zależy, jak głupota na trollu nie wyjdzie to zaczyna się robić miękko, szczególnie w czasie starcia.Eriks281 pisze:Najłatwiejsze są chyba rozpiski na trollu ,bo nie zdajesz tylu animozji ,więc radze spróbować.
Czemu graliście na 400 gc? W Mordheim standard (a właściwie zasada) to 500.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
Graliśmy na 400 bo... W sumie nie wiem dlaczego
Nie orientowałem sie zbytnścio jak wygląda starndardowy format a wiedziałem, że bandy maja ok po 8-13 modeli więc w 400 da się to zmieścić
Z checią nabędę jakieś wypraski skavenow i bestii. moga byc pojedyncze modele, bitsy
na razie tak zeby byly czyli po taniości
Nie orientowałem sie zbytnścio jak wygląda starndardowy format a wiedziałem, że bandy maja ok po 8-13 modeli więc w 400 da się to zmieścić
Z checią nabędę jakieś wypraski skavenow i bestii. moga byc pojedyncze modele, bitsy
na razie tak zeby byly czyli po taniości
-
- Pseudoklimaciarz
- Kontakt:
Proszę więc o usciślenie tj. czy w calutkim Mordheim łuk kosztuje tyle samo?Motyl pisze:A tam, zawsze sie można dogadać co do tego, bo tu raczej nikt ihc nie nagina tak jak w batluM.T. pisze:Nie wspominajac otym ża zasady mocno dziurawe...Skavenblight pisze:
Niby Mordheim daje sporo okazji do wałowania - bo niby zasad mniej niż w battlu, ale tam nie ma kampanii, więc coś za coś, w systemie kampanii można by wałować dużo - ale jakoś się nie zdarza. Po prostu...
Zauważyłem, że Kult Opętanych ma najdroższe łuki w mieście...
Moje pytanie jest nastepujące czy tak ma pozostać bo tak ,czy też łuk za 15zk można traktować jako długi a krótki łuk za 10zk jako zwykły?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt: