Kolejny Imperialny mag z Mantry ;)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Antar
Wałkarz
Kontakt:

Kolejny Imperialny mag z Mantry ;)

Post autor: Antar »

Po dłuuuuuuugiej nieobecności na forum wrzucam oto to coś ;) Wymalowałem dziada w chwili wytchnienia między jednym, a drugim i kolejnymi ochnastoma zamówieniami :D

Obrazek

Miłego oglądania
8)

P.S żadnej krytyki nie przyjmuję :wink:

Awatar użytkownika
Asgard
Mudżahedin

Post autor: Asgard »

bardzo fajna praca tylko ta podstawka jakas taka nie spalona:) tzn cos lepszego bym widzial :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Fajne szmaty i czaszki :)
O reszcie się nie wypowiadam, bo jakkolwiek technicznie super, to ta rzeźba mnie po prostu rozmontowuje :lol:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Bardzo ładna i spójna praca. Rzeczywiście, podstawka mogłaby być inna, bardziej "powiązana" z tematem modelu, a tu zwykły trawnik ;) :D

Ale dobór kolorów jest bardzo dobry, wykonanie również zasługuje na uznanie, jedyne, co mi trochę "ucieka", to miecz, jakiś taki "przygaszony" w porównaniu z płomieniami... po prostu wydaje się być szary i to bardzo... może gdybyś trochę go podciągnął na samych końcach, dodał refleksów więcej i błysków, lepiej by pasował :) Aha, no i te kreski na płaszczu z tyłu mnie drażnią :) Jakby na doczepkę :)

Ale to i tak nie zmienia faktu, że praca jest na 5, no, może z małym "-" :D A reszta to po prostu mój gust i tyle :) Anyway, dobra robota!

Pozdrawiam
Sławol

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Fajny :D tzn.model lipny ale malowanie jak najbardziej ok. :D
Podoba mi sie ogien (duzo lepszy od tego pomaranczowego GW ) .
Czerwona szmata tez niczego sobie ,w przeciwienstwie do czarnej ktora .... :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Fajna fajne super wyszedl ci ten ogien tylko ona ma wasy czy mi sie oczy pierdola ?? :lol:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

W oryginale chyba ma wąsy, malowanie super, ale sam model brzydki jak noc....

borsuk
Plewa

Post autor: borsuk »

malowanie bardzo ładne choć model niezbyt.
Jedynie włosy zlewają się z płomyczkami

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Heh a mi się model podoba, fajna poza, malowanie genialne. Tylko ta podstawka- nijak się ma do modelu.
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

Post autor: D-Wens »

rękojeść miecza jest krzywa, w stosunku do klingi

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

o boże boski jest cudeniko lepszy 10x od tego Eavy metal tylko podstawkę zrób bardziej efektowna ;) i bedzie cacy

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajny ale pana z gazowni nie pobije ];->

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Najbardziej podoba mi się ogień.Klinga mogłaby być jaśniejsza ale też trzyma poziom. a może podstawka to taka skała ognia albo zasychającej lawy? albo taki ogniowy wir ;)

IMO bardzo fajny, jak robiłeś kości?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Antar
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Antar »

dzięki, dzięki za wszelkie opinie ;) Podstawka faktycznie jest do "D" ,ale przyznaję się, że nie miałem już ani chęci ani ochoty na coś zmyślnego, taki ze mnie leniuszek ;) . Powiedzmy, że chłopak dopiero się rozgrzewa i nie zdążył jeszcze sfajczyć wszystkiego dookoła, stąd ta trawka i brak motywów spalenizny ;) .Co do miecza, ogólnie jestem raczej z niego zadowolony, jednak może faktycznie przydało by się jeszcze jakieś rozjasnienie przy krawędziach, nie chciałem poprostu przegiąć :) Co do koźci...hmmm jeśli chodzi o czachę na kijku to snakebite z domieszką czarnego jako kolor wyjściowy i poźniej rozjaśnianie przez snakebite do białego niemalże.
Czerwona szmata tez niczego sobie ,w przeciwienstwie do czarnej ktora ....

która co? dokończ no proszę :wink:
fajny ale pana z gazowni nie pobije ];->
Pewnie że nie pobije :) nawet nie miał takiego zamiaru, to tak jakbyś porównał rozpałkę do grilla z gazowym palnikiem :wink:

Dziad faktycznie jest ochydny i ma wąsy ;P Ale malowało się go całkiem sympatycznie :D

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

nie no naprawde swietny nie badz taki skromny
a i nieiwem co niektorzy maja do tej figurki mi sie podoba moze nie najbardziej na swiecie ale nie jest zla
wystarczy wejsc na cytadele i figurki lotra tam sa tzw zle figurki na nich nawet ladne pomalowanie nic nie da

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ale zajarany koleś :lol: :lol:
Fajny jest, tylko spal mu podstawkę :D

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

D-Wens pisze:rękojeść miecza jest krzywa, w stosunku do klingi
Yarr, nie ma to, jak konstruktywna krytyka malowania...

Ode mnie: nie wiem, co wy macie do tej figurki, mi się nawet podoba ;) (przypomina trochę ognistego maga z 3. lub 4. edycji chyba, nie pamiętam dobrze).
Malowanie pierwsza klasa, podstawkę faktycznie można nieco "podgrzać", czarny płaszczyk wygląda trochę jak zdrybrushowany (wiem, że nie jest, ale nie wiedzieć czemu sprawia takie wrażenie, może to jakieś refleksy :)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Sam figs jest tragiczny, ale malowanie go nieco ratuje ;). Mi tam brakuje jednej rzeczy (poza spaloną podstawką, o czym już sporo osób wspomniało) - odblasku ognia na klindze :). Te dwa elementy znacznie by zwiększyły realizm (o ile w przypadku takiego gościa można mówić o realizmie ;) ) i dodały charakteru figurce

ODPOWIEDZ