Kolejny Imperialny mag z Mantry ;)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Kolejny Imperialny mag z Mantry ;)
Po dłuuuuuuugiej nieobecności na forum wrzucam oto to coś Wymalowałem dziada w chwili wytchnienia między jednym, a drugim i kolejnymi ochnastoma zamówieniami
Miłego oglądania
P.S żadnej krytyki nie przyjmuję
Miłego oglądania
P.S żadnej krytyki nie przyjmuję
Fajne szmaty i czaszki
O reszcie się nie wypowiadam, bo jakkolwiek technicznie super, to ta rzeźba mnie po prostu rozmontowuje
O reszcie się nie wypowiadam, bo jakkolwiek technicznie super, to ta rzeźba mnie po prostu rozmontowuje
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Bardzo ładna i spójna praca. Rzeczywiście, podstawka mogłaby być inna, bardziej "powiązana" z tematem modelu, a tu zwykły trawnik
Ale dobór kolorów jest bardzo dobry, wykonanie również zasługuje na uznanie, jedyne, co mi trochę "ucieka", to miecz, jakiś taki "przygaszony" w porównaniu z płomieniami... po prostu wydaje się być szary i to bardzo... może gdybyś trochę go podciągnął na samych końcach, dodał refleksów więcej i błysków, lepiej by pasował Aha, no i te kreski na płaszczu z tyłu mnie drażnią Jakby na doczepkę
Ale to i tak nie zmienia faktu, że praca jest na 5, no, może z małym "-" A reszta to po prostu mój gust i tyle Anyway, dobra robota!
Pozdrawiam
Sławol
Ale dobór kolorów jest bardzo dobry, wykonanie również zasługuje na uznanie, jedyne, co mi trochę "ucieka", to miecz, jakiś taki "przygaszony" w porównaniu z płomieniami... po prostu wydaje się być szary i to bardzo... może gdybyś trochę go podciągnął na samych końcach, dodał refleksów więcej i błysków, lepiej by pasował Aha, no i te kreski na płaszczu z tyłu mnie drażnią Jakby na doczepkę
Ale to i tak nie zmienia faktu, że praca jest na 5, no, może z małym "-" A reszta to po prostu mój gust i tyle Anyway, dobra robota!
Pozdrawiam
Sławol
Fajny tzn.model lipny ale malowanie jak najbardziej ok.
Podoba mi sie ogien (duzo lepszy od tego pomaranczowego GW ) .
Czerwona szmata tez niczego sobie ,w przeciwienstwie do czarnej ktora ....
Podoba mi sie ogien (duzo lepszy od tego pomaranczowego GW ) .
fajny ale pana z gazowni nie pobije ];->
Najbardziej podoba mi się ogień.Klinga mogłaby być jaśniejsza ale też trzyma poziom. a może podstawka to taka skała ognia albo zasychającej lawy? albo taki ogniowy wir
IMO bardzo fajny, jak robiłeś kości?
IMO bardzo fajny, jak robiłeś kości?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
dzięki, dzięki za wszelkie opinie Podstawka faktycznie jest do "D" ,ale przyznaję się, że nie miałem już ani chęci ani ochoty na coś zmyślnego, taki ze mnie leniuszek . Powiedzmy, że chłopak dopiero się rozgrzewa i nie zdążył jeszcze sfajczyć wszystkiego dookoła, stąd ta trawka i brak motywów spalenizny .Co do miecza, ogólnie jestem raczej z niego zadowolony, jednak może faktycznie przydało by się jeszcze jakieś rozjasnienie przy krawędziach, nie chciałem poprostu przegiąć Co do koźci...hmmm jeśli chodzi o czachę na kijku to snakebite z domieszką czarnego jako kolor wyjściowy i poźniej rozjaśnianie przez snakebite do białego niemalże.
która co? dokończ no proszę
Dziad faktycznie jest ochydny i ma wąsy ;P Ale malowało się go całkiem sympatycznie
która co? dokończ no proszę
Pewnie że nie pobije nawet nie miał takiego zamiaru, to tak jakbyś porównał rozpałkę do grilla z gazowym palnikiemfajny ale pana z gazowni nie pobije ];->
Dziad faktycznie jest ochydny i ma wąsy ;P Ale malowało się go całkiem sympatycznie
nie no naprawde swietny nie badz taki skromny
a i nieiwem co niektorzy maja do tej figurki mi sie podoba moze nie najbardziej na swiecie ale nie jest zla
wystarczy wejsc na cytadele i figurki lotra tam sa tzw zle figurki na nich nawet ladne pomalowanie nic nie da
a i nieiwem co niektorzy maja do tej figurki mi sie podoba moze nie najbardziej na swiecie ale nie jest zla
wystarczy wejsc na cytadele i figurki lotra tam sa tzw zle figurki na nich nawet ladne pomalowanie nic nie da
Ale zajarany koleś
Fajny jest, tylko spal mu podstawkę
Fajny jest, tylko spal mu podstawkę
Yarr, nie ma to, jak konstruktywna krytyka malowania...D-Wens pisze:rękojeść miecza jest krzywa, w stosunku do klingi
Ode mnie: nie wiem, co wy macie do tej figurki, mi się nawet podoba (przypomina trochę ognistego maga z 3. lub 4. edycji chyba, nie pamiętam dobrze).
Malowanie pierwsza klasa, podstawkę faktycznie można nieco "podgrzać", czarny płaszczyk wygląda trochę jak zdrybrushowany (wiem, że nie jest, ale nie wiedzieć czemu sprawia takie wrażenie, może to jakieś refleksy
Sam figs jest tragiczny, ale malowanie go nieco ratuje . Mi tam brakuje jednej rzeczy (poza spaloną podstawką, o czym już sporo osób wspomniało) - odblasku ognia na klindze . Te dwa elementy znacznie by zwiększyły realizm (o ile w przypadku takiego gościa można mówić o realizmie ) i dodały charakteru figurce