DE 2250 (walka walka walka :D)

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

DE 2250 (walka walka walka :D)

Post autor: SexRocket »

moja wizja de nieco inna niz wszystkie :) wytestowane nie raz i jak ma sie z tym troche ogrania to potrafi byc mordercze :)

Dreadlord [565]
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death
Pendant of Khaeleth
Null Talisman (x2)
Black Dragon

Death Hag [225]
Battle Standard
Cauldron of Blood

Sorceress [150]
Dispel Scroll
Ring of Hotek

Assassin [146]
Manbane
Rune of Khaine

3x Harpies [165]

Dark Riders [85]

Crossbowmen [100]

14 Corsairs [190]
2ndWeapon FCG
Sea Serpent Standard

14 Black Guard [245]
FCG
Standard of Hag Graef

2x Reaper Bolt Thrower [200]

War Hydra [175]

co o tym myslicie? :mrgreen:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

czy możesz mieć null stony razem z POK-iem :?: , oba to talizmany a zapis przy nich informuje że możesz je powtarzać w armii [-X aczkolwiek jestem bardzo otwarty na kontr-argumenty :mrgreen:

Ż.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Wywalilbym kusznikow - moim zdaniem to beznadziejny oddzial, zwlaszcza ze masz tylko 1xdr. Za zaoszczedzone punkty usilowalbym wsadzic 2x kusze na DR.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Kusznicy są świetni, prawie nic nie kosztują, bić się potrafią a i strzelają nieźle. Ja jestem z nich zajebiście zadowolony, zwłaszcza, że trzeba wziąć core'y.
ano moge str 11 2b czytaj
Nie możesz. Zerknij na aktualne uściślenia i FAQ GW.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

mi tam jeden fast w zupelnosci wystarcza a kusznicy w szarzy jak maja +1A (kociol) to radza sobie a takimi unitami jak driady np. (pod warunkiem ze feara zdadza :lol2: ) no i zawsze jest jakis tam ostrzal aby fasty kroic a kusze na ridersach to moim zdaniem marnowanie pkt

kurde to w takim razie gralem lewa rozpiska na przynajmniej 3 masterach (np. dmp:P)
szkoda bo w takim razie musze miec drugiego scrola albo wywale pok z lorda... trzeba pokminic
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

może daj regenkę i hoteka zamiast pok , a czarce daj kolejnego scrolla
I believe in Honour.!

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

mysle ze lordowi pok zamienie po prostu na regenke i tak wiekszosc koksow wali po smoku :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Bo masz pendanta. A przy regence prawdopodobnie zaczną walić w lorda, zwłasza, że flaming ataki i killingblowy są dziś powszechne.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

zdecydowanie zgadzam się z Jankielem dzis praktycznie w kazdej armii masz KB albo Flaming Atak.
Co do fastów to się z Tobą nie zgodze, są ganielni z kuszami. Nieźle strzelają, wypełniają swoje zadania, w strzelaniu pokonują kazdego innego fasta, ponato wystarczy ze lekko zmiękcze jakiś odział i juz moge go zaszarzować i zjeść w HtH.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Wczoraj na turnieju dr wykonczyli sorcke HE na 1 ranie (general), wsadzili 2 rany Dragon Princom i lucznikom HE, 3 rany psom khorna - z kusz. W sumie jakies 140 + 60 + 20 + 50 = 270 punktow w 3 bitwach, czyli 120 do przodu. Moim zdaniem kikass.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Czemu 120, a nie 150?

Moim zdaniem Pendant obowiązkowy, regenka tylko jako dodatek do niego.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Bludzio zaszarżował na DR , Ci wytrzymali mając tylko warda od kociołka , do szarżował smok z potionem i wziął imu 4 życia , następnie zostało 3DR i Ci ,a właściwie konie zraniły raz i go dorżneły :twisted: . Druga 5 walnęła szarżę pieską od flanki i zabiła 1 , nikt nie oddawał , z testu zabrało mu 3 życia , w następnej turze ich zarąbli :twisted: Świetna jednostka!
I believe in Honour.!

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

swieta_barbara pisze:Wczoraj na turnieju dr wykonczyli sorcke HE na 1 ranie (general), wsadzili 2 rany Dragon Princom i lucznikom HE, 3 rany psom khorna - z kusz. W sumie jakies 140 + 60 + 20 + 50 = 270 punktow w 3 bitwach, czyli 120 do przodu. Moim zdaniem kikass.
nie watpie w to co piszesz ale moja rozpa raczej nastawiona jest na hth :P i czesto ridersi sa poswiecani do odgiecia czegos jak harpii nie ma w poblizu a z kuszami to juz wiecej pkt oddaje. Ja jakos nie mam przekonania
Jankiel pisze:Bo masz pendanta. A przy regence prawdopodobnie zaczną walić w lorda, zwłasza, że flaming ataki i killingblowy są dziś powszechne.
w sumie to racja ale jakos ciezko mi zrezygnowac z tego mr na smoku :P swietna sprawa i czasto bardzo ulatwia zycie.
niestety nie mam teraz ani ab ani booka pod reka i ciezko sie na cos zdecydowac ale najprawdopodobniej najblizszy master jakiego odwiedze to bedzie regenka i mr :) ostatnio bardzo zadko sie zdaza zebym tracil gienka a wardy jakie musi zdawac sa od ostrzalu wiec teoretycznie nie powinno byc duzej roznicy ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Hmm z tego co można zauważyć to dyskusja jest na temat: brać kuszoli czy nie. Z tego co mówisz SexRocket to jest to armia do walki, wiec oddział 10 typa stojących gdzieś tam z tyłu jest średnio interesujący. Z tego co pamiętam jak graliśmy miałeś tam czarkę? Bym zamienił ich na kolejnych darków. Podobna cena a w ataku mogliby nawet i 10 ataków z s4 pocisnąć albo jakis killing blow czy coś - przy hejcie to dość sporo. Dodatkowo jeszcze bardziej nastawiasz się na uderzenie.
W sumie corsarze ssają... :P owszem z kotłem mogą mieć naprawdę ciekawe ataki i nawet jakiś tam pancerz na ostrzał też jest... ale ogólnie.... wiem wiem są trzecim corem

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

korsarze to wypasiony oddzial nie znasz sie boginsie :> a jak doloze im aska bo najczesciej tam siedzi to i zaszarzowac sie na to ludzie boja :>
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

korsarze z kociołkiem i szałem naprawde fajnie koszą , choć szkoda tych pkt za stracony sztandar;(
I believe in Honour.!

ODPOWIEDZ