Modelina & figurki?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drak'k
Warzywo

Modelina & figurki?

Post autor: Drak'k »

Otóż mam mały problem kiedyś zbierałem kraśki,i znalazłem fanowski kodeks D-CH który miał być dopuszczony na turniejach w U.S.A.
I jest tam jednostka "Bullcentaurs".
Wszystko fajnie armia super tylko tu pytanie.Nie mam zbyt wielu funduszy więc brown stuff odpada oraz pochodne.

Czy dało by się wyrzeźbić ciała tych byków w modelinie a potem normalnie pomalować itp.
Dokładniej chce połączyć slayersów z tymi bykami tak aby powstała ta jazda mam ich 10 a slayersi mi się nieprzydadzą w armii CH-D.

Jeżeli modelina jest zła to prosił bym o doradzenie innych mas rzeźbiarskich bardzo mi na tym zależy bo łączenie koni z slayersami jest okropne.

A jeżeli modelina okaże się dobra do wyżej wymienionej konwersji to jak utwardzić modeline żeby nie popękała?Może jakaś inna technika?
Pierwsza zasada dynamiki Drak'ka :Ciało puszczone w ruch będzie się puszczać.

pajotrek
Pseudoklimaciarz

Post autor: pajotrek »

Green stuff albo inne masy chemoutwardzalne. Kupisz blisterek GW i naprawdę ci wystarczy na sporo konwersji. GS jest dobrą masą ale droga jeśli sprzedawana przez GW. Możesz kupić Pro Create kosztuje o 10-15 złotych więcej ale jest jej naprawdę dużo. Nie masz dużo funduszy ale to nie jest super drogie. GS ok. 30 zł a PC do 50. Sporo mas chemoutwardzalnych możesz kupić w jotte.istore.pl

Awatar użytkownika
Drak'k
Warzywo

chyba troszkę źle mnie zrozumiałeś ale dzięki.
Ja mam zamiar od nowa całe byczki robić tylko że w miejsce głów dam zabójców proste?
muszą być masywne(w końcu byki nie?)więc green stuff gw odpada za drogi a jest go za mało.
A co z modeliną (ta jest najtańsza i jest jej ogrom starczy na jeszcze wiele innych)?

A i fundusze to nie problem zawsze da się coś nazbierać ale wszystko zależy od czasu (mam 15 lat) a z pracą na weekend dość ciężko zaś na pomoc starszych liczyć nie mogę.Niestety na czasie mi zależy bo mam tony pracy.
Począwszy od utopienia armii w d-3 po kupieniu około 10 farb + pędzle i narzędzia typu skalpel.

dlatego też muszę się szybko zorientować ile jak i kiedy mogę wydać (zbieram na nowy komputer).
ponieważ chce jak najszybciej pomalować armię i zacząć grać bo ile to na półce stać może.
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2009, o 18:21 przez Drak'k, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

proponuje spróbować i pokazać co ci wyszło

kilka rad sam szkielet byczka ulep z modeliny , ugotuj a potem w ramach ciecia funduszy z gsu dorób szczegóły, pancerz i inne takie fantazje
osobiście polecał bym zrezygnować z modeliny nabyć jakieś koniki na allegro za taniochę i dołożyć trochę z gsu fantazji

R.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Po co koniki, dziki moim zdaniem będą lepiej wyglądać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Drak'k
Warzywo

Wielkie dzięki.
A taki ww szkielet można ciąć nożykiem bez obaw rozkruszenia się szkieletu?
Koniki i dziki
(dziki są za małe a ja chce te byki mieć masywne aby wzbudzały strach na stole swymi rozmiarami[ jestem flufowcem] )
odpadają nie ufam zbytnio nie firmowym aukcją z allegro a poza tym oblepienie koni grenn stuffem będzie zbyt drogie.
A co z poxiliną?szybko schnie? wiem że jest wytrzymała itp ale jeżeli coś nie wyjdzie to czy dało by się papierem ściernym potraktować?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A z poxiliny to sam sam konwertuje moją armię, dodając jedynie niewielkie szczegóły, np czaszki, paski, czasami jakieś zęby hydry itp ;D Zasycha w miarę szybko. Sam nawet ulepiłem kilku wojowników chaosu z niej, choć wtedy to były moje pierwsze wyroby jak i malowanie, więc superowsko nie wyglądają.

Awatar użytkownika
Drak'k
Warzywo

W miarę szybko to znaczy ile 10-15 min?

Awatar użytkownika
Paczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Paczek »

10 min i juz raczej nie da sie z tym nic zrobic :)

Awatar użytkownika
Drak'k
Warzywo

A taki ww szkielet można ciąć nożykiem bez obaw rozkruszenia się szkieletu?
więc?

Aha dodam że byczki będą miały tak klate masywną że zmieszczą się tam nogi zabójcy bez ich przycinania.

Awatar użytkownika
Drak'k
Warzywo

Ok już wszystko wiem jak nazbieram troszke gotówki i znajde jakąś ekipe do grania to najpierw zrobię te bykołaki :P
I dzięki za pomoc.

Temat zamknięty.

ODPOWIEDZ