Skaveni a Balancing patch
Moderator: Hoax
Skaveni a Balancing patch
Witam mam zamiar zacząć grać tą przefajną armią (skavenami) Chciałem się zapytać tylko czy wie ktoś w co warto teraz zainwestować tzn czego nie będzie nowych wzorów bo chciał bym już coś zakupić a podobno za 2 miechy wychodzi nowy AB i nowe figurki ??? Czytałem army booka z 6ed i mam nadzieje ze GW nic nie spierdzieli w 7ed Tylko mam jeszcze jedną wątpliwość grey seer i bell to jest 8 kostek castinga + 2 Warlock ennginer z SWPA to 12 kości tak jak nakazuje Balancing patch pytanie moje to czy mogę używać warpstone tokenów bo żadnych bound spelli już nie wezmę bo będzie nielegalne pozdrawiam i czekam na odpowiedz
W balancing patchu kości liści się tylko w trakcie robienia rozpiski. Tokeny nie zabierają nic z limitu, więc możesz używać ich do woli.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Zobacz najpierw inne tematy ...
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=840
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=840
Aha to nie wiedziałem przeglądając ksiązkę armii wydawało mi się ze są takie same (nie przyglądałem się zbytnio) to w nich napewno będzie warto zainwestować a pozatym tu są stare http://replikator.pl/Gry-bitewne-i-figu ... p1022.html i pisze 20sztuk za 76zł
-
- Chuck Norris
Mają tylko starą fotę, gdybyś kupił, przyszły by plastiki
Ok mam jeszcze pytanko jak do tej pory strzela latarka ? bo gdzieś wcześniej wyczytałem ze w losowym kierunku ? a z tego co wyczytałem to 8k6 " o sile altilery dice a jak jest z wybieraniem celu ?
Ostatnio zmieniony 3 paź 2009, o 19:51 przez Robbbb99, łącznie zmieniany 1 raz.
sciasgnij sobie booka w pdf`ie a nie zadawaj durnych pytań... znaczy z podstawowoych zasad.
- MichaLZgierz
- "Nie jestem powergamerem"
No inaczej bo deklaruje gdzie strzela , mierzy się zasięg na 8kościach potem na jaką odległość stawia odznacznik i siłę się sprawdza kością altyleryjską i ile życia zabiera na K6 i znowu altyleryjską na jaką odległość leci ? tak mi się wydaje choć pewnie źle . Ale Gremlin napisał żebym nie zadawał pytań z podstawowych zasad
robi się to tak, wyznaczasz cel, rzucasz 8k6 i na taki zasięg w określonym wcześniej kierunku latarka wystrzeli z siła artyleryjki, i wszystkie modele które są na drodze dostają trafienie o określonej sile, które powoduje k6 ran... Więc jak sam widzisz z normalną armatą ma to niewiele wspolnego
Za miesiąc i tak bedziesz sie musiał uczyć zasad na nowo więc sie nie przejmuj jeśli wydają Ci sie pogmatwane
Za miesiąc i tak bedziesz sie musiał uczyć zasad na nowo więc sie nie przejmuj jeśli wydają Ci sie pogmatwane

Twój post jest durniejszy więc jeśli komuś miałbym zakazać pisania tutaj to byłbyś faworytemGremlin pisze:sciasgnij sobie booka w pdf`ie a nie zadawaj durnych pytań... znaczy z podstawowoych zasad.
Demony nie mają polskiego AB, potwierdzam.Robbbb99 pisze:No niby tak ale jak już obczaję co i jak to będę miał z górki i na szczęście army booka mam nadzieje po polsku bo do demonów chaosu chyba PL nie ma
A kolega chyba nie ma znaków przestankowych w klawiaturze.