Skaveni a Balancing patch

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

Skaveni a Balancing patch

Post autor: Robbbb99 »

Witam mam zamiar zacząć grać tą przefajną armią (skavenami) Chciałem się zapytać tylko czy wie ktoś w co warto teraz zainwestować tzn czego nie będzie nowych wzorów bo chciał bym już coś zakupić a podobno za 2 miechy wychodzi nowy AB i nowe figurki ??? Czytałem army booka z 6ed i mam nadzieje ze GW nic nie spierdzieli w 7ed Tylko mam jeszcze jedną wątpliwość grey seer i bell to jest 8 kostek castinga + 2 Warlock ennginer z SWPA to 12 kości tak jak nakazuje Balancing patch pytanie moje to czy mogę używać warpstone tokenów bo żadnych bound spelli już nie wezmę bo będzie nielegalne pozdrawiam i czekam na odpowiedz

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

W balancing patchu kości liści się tylko w trakcie robienia rozpiski. Tokeny nie zabierają nic z limitu, więc możesz używać ich do woli.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Robbbb99

Czy wie ktoś coś na temat tego co będzie nowe z jednostek a co pozostanie z 6ed? (chodzi mi o wzory figurek

Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Post autor: Wisnia »

Awatar użytkownika
Robbbb99

Widziałem Tylko tam poza 3ma nowymi jednostkami nic nie pisze czy np plagmonki będą zastąpione innym wzorem czy czy tylko box będzie inny bo po co mam czekać 2 miechy z kupnem niektórych oddziałów jak w 7ed będzie tylko box zmieniony

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Przeciez Monki wyszly nowe juz w 7ed men. Nie sadzisz chyba ze wydadza nowy wzor po roku? To samo Rat Ogry i Giant Raty.

Awatar użytkownika
Robbbb99

Aha to nie wiedziałem przeglądając ksiązkę armii wydawało mi się ze są takie same (nie przyglądałem się zbytnio) to w nich napewno będzie warto zainwestować a pozatym tu są stare http://replikator.pl/Gry-bitewne-i-figu ... p1022.html i pisze 20sztuk za 76zł

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

Mają tylko starą fotę, gdybyś kupił, przyszły by plastiki

Awatar użytkownika
Robbbb99

Ok mam jeszcze pytanko jak do tej pory strzela latarka ? bo gdzieś wcześniej wyczytałem ze w losowym kierunku ? a z tego co wyczytałem to 8k6 " o sile altilery dice a jak jest z wybieraniem celu ?
Ostatnio zmieniony 3 paź 2009, o 19:51 przez Robbbb99, łącznie zmieniany 1 raz.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

sciasgnij sobie booka w pdf`ie a nie zadawaj durnych pytań... znaczy z podstawowoych zasad.

Awatar użytkownika
Robbbb99

Aha jak z podstawowych To już wiem jak strzela :)

Awatar użytkownika
MichaLZgierz

Post autor: MichaLZgierz »

Strzela inaczej niz zwykłe cannony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Robbbb99

No inaczej bo deklaruje gdzie strzela , mierzy się zasięg na 8kościach potem na jaką odległość stawia odznacznik i siłę się sprawdza kością altyleryjską i ile życia zabiera na K6 i znowu altyleryjską na jaką odległość leci ? tak mi się wydaje choć pewnie źle . Ale Gremlin napisał żebym nie zadawał pytań z podstawowych zasad

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

robi się to tak, wyznaczasz cel, rzucasz 8k6 i na taki zasięg w określonym wcześniej kierunku latarka wystrzeli z siła artyleryjki, i wszystkie modele które są na drodze dostają trafienie o określonej sile, które powoduje k6 ran... Więc jak sam widzisz z normalną armatą ma to niewiele wspolnego

Za miesiąc i tak bedziesz sie musiał uczyć zasad na nowo więc sie nie przejmuj jeśli wydają Ci sie pogmatwane :)
Gremlin pisze:sciasgnij sobie booka w pdf`ie a nie zadawaj durnych pytań... znaczy z podstawowoych zasad.
Twój post jest durniejszy więc jeśli komuś miałbym zakazać pisania tutaj to byłbyś faworytem

Awatar użytkownika
Robbbb99

No niby tak ale jak już obczaję co i jak to będę miał z górki i na szczęście army booka mam nadzieje po polsku bo do demonów chaosu chyba PL nie ma

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

ja zawsze najpierw rzucam na siłę jak nie wypada missfajer to wtedy rzucam na zasięg :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Robbbb99 pisze:No niby tak ale jak już obczaję co i jak to będę miał z górki i na szczęście army booka mam nadzieje po polsku bo do demonów chaosu chyba PL nie ma
Demony nie mają polskiego AB, potwierdzam.
A kolega chyba nie ma znaków przestankowych w klawiaturze. ;)

Awatar użytkownika
Robbbb99

a wiesz z jakiego powodu nie ma tego podręcznika? Wszystkie inne mają Polska wersje.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Bo ta armia jest tak pakerna, że nawet zasad do niej nie trzeba znać. Wystarczą staty i już wygrywamy :roll: :lol2:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

a wiesz z jakiego powodu nie ma tego podręcznika? Wszystkie inne mają Polska wersje.
[-X

ODPOWIEDZ