Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Gokish »

Pytanie od gracza lizaków:

Jak mocne będą nowe Skaveny ? (Za dużo stron do czytania aby samemu ogarnąć) Prosiłbym aby porównać do nowo wydanych booków gdzie w szeregu będą Skaveny [albo na czele xP]

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Kostka domestosu smakuje jakoś dziwnie, nie przypominam też sobie, żeby w reklamie świeciła...
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

oj Cosmo.. nie każdy ma podręcznik do nowych szczurów w domku... :D
Morrok, wiesz że kurs na Vermin lorda kończy się egzaminem przed komisją Thunderersów ? :D

zwracam uwagę ( odnośnie nie flufficzności używania Ratogrów jako mountów :D ), że w fabularnej wstawce do podręcznika kraśków 5 edycji generał skavenów jechał na Ratogrze..

i nie ukrywam...trochę się obawiam nowych skavów...

rada
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: rada »

Uciekając od szerzącego się tutaj-tutaj offtopu...
Łapcie Szczurzy Bracia! To wszystko co udało się ukraść tym złym-złym ludziom-ludziom z GW :)
Clanrats
Storm Vermins
DoomWheel
Deathmaster Snikch
Packmaster Skweel Gnawtooth
Warlord Queek Headtaker
Co sądzicie? IMO fajne, dynamiczne figsy, a DoomWheel o niebo piękniejszy od starszej wersji...
Cosmo, jakieś info co do pokazanych figsów? Chociaż słówko o zasadach DoomWheela? :)

edit:
jak zwykle forum się rozjebało -.-

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

O kuwa, będą wydatki...
:D
Figsy w sumie mi się podobają, choć wyglądają momentami jak z kreskówek. (w klanratach jest na pierwszym planie takich dwóch prawie - bliźniaków :) ). Estetyka i pozami (te rozwiane płaszcze, szczurki na podstawkach) przypominają IMO nieco nowe modele VC.

Edit:
rada pisze:Uciekając od szerzącego się tutaj-tutaj offtopu...
Wreszcie. :)

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

zapawiada się kolorowo

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Trzeba będzie sprzedać nerkę...
Figsy świetne, zwłaszcza DoomWheel i Queek
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Ej panowie, ale sporo facjat nieudanych moim zdaniem.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Hehe no za takie ladne foty rada nagroda musi byc ;) bo takich 'bliskich' ujec nawet w kodeksie nie ma. Ale za chwile bo prezes mi siedzi teraz na glowie i 'panie Filipie panie Filipie'.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo ladne figsy :D i zgadzam się ze przypominają te od VC.
stormvermini to będzie jeden z pierwszych moich zakupów =P~ (nawet jak będą plewni :wink: )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Arbiter Elegancji pisze:Bardzo ladne figsy :D i zgadzam się ze przypominają te od VC.
stormvermini to będzie jeden z pierwszych moich zakupów =P~ (nawet jak będą plewni :wink: )
Stormvermini spoko, bo mają zakryte facjaty, natomiast większość Skavów z gołymi łbami ma nieudane japy.
Stormy podobno mają być tańsi, a champion może mieć przedmioty magiczne do 15 lub 25 punktów (Cosmo - jak możesz to wyprostuj to, bo spotkałem się z dwoma wersjami). Tak wiec szału chyba nie będzie, czyżby znów mało kto będzie ich wystawiał preferując tańszych Clanratów? Choć sporo zależy od sztandarów magicznych i przedmiotów dla championa - może pojawi się jakieś fajne złożenie Stormów z jakimś mocnym, no-brainerowym sztandarem (jak ASF dla BG).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

KrzysiekW pisze: Figsy w sumie mi się podobają, choć wyglądają momentami jak z kreskówek. (w klanratach jest na pierwszym planie takich dwóch prawie - bliźniaków :) ).
Zgadzam się. Popatrze na 3 ze skrajnej lewej strony, górny rząd. Pierwszy ma hełm ale morda tak samo rozwarta, 2 kolejne tak samo,
Imo figsy bardzo udane jednak troche za mało głowek u klanbraci. Mogli by zrobić jak w nowych Space Wolvesach :lol2: W jednym boxie 44 głowy :wink:
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Czy ja wiem czy te figsy takie ladne.. Jak patrze na nowe armie ktore wychodzily to jednak jednostki corowe maja duzo ladniejsze/bardziej dynamiczne. Bo juz o takich perelkach jak kawaleria chaosu to nie smiem marzyc ;> No i strasznie tepe ryje maja te Clanraty/Stormvermini. Fabularnie niby slusznie ;-) ale mnie jako generala bolaloby dowodzenie takimi zaslinionymi jelopami ;>

Bedzie niestety z pamieci, wiec nie linczujcie mnie jesli sie gdzies pomyle ;P Anyway obiecalem, wiec:

150pkt,
3D6 Mv,
6S,
6To,
5Wo,
7Ld.

Generalnie kolko w fazie strzelania wydupcza z siebie 3 hity z sila artyleryjska (gwiazdka to wiadomo.. MISFIRE CHART!) w najblizszy oddzial (friend or foe ;-). Kazdy hicior przebity zadaje D6Wo. Generalnie jest opcja zeby sie powstrzymac od strzelania - test Ld.

W szarzy kolko wyplaca D6+1 S6 impaktow + 2D6 atakow WS3, S2, I4.
W pozostalych turach walki zostaje te 2D6 wymienione wyzej + na poczatku tury bawi sie w miniczolg. Czyli D3 hity S6.
I jesli dostanie Wo nie bedac w combacie, kulamy D6 i na 1.. MISFIRE CHART! ;P

Co tam jeszcze.. <mysli> Large target, terror, IoP i 4+ASv. No niestety, jest dosc miekki. Ale 6To robi swoje, wiec bydlo go raczej nie rani.

Moge wam jeszcze opowiedziec jakis playtest jesli chcecie. Chcecie? ;)

rada
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: rada »

Jasne, że chcemy :)
#edit:
Młody tutaj zajrzał, spammerzy, bójcie się!
Ostatnio zmieniony 5 paź 2009, o 13:45 przez rada, łącznie zmieniany 1 raz.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Ty pytasz? Pewnie że chcemy =P~ A czy kółko jest rydwanem?

A może jesteś w dobrym humorze i potwierdzisz albo zdementujesz brak mainstay unit? :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Doomwheel jedyny słuszny, ten z 5 edycji :D

tak sobie tylko myślę... jak z tym grać ? :(

dawaj ten playtest ! :D

ps. na całe szczęście sam jestem szefem, tak więc nikt mi nie zagląda przez ramię :D

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Grazbird pisze: tak sobie tylko myślę... jak z tym grać ? :(
Kólkiem? ostrzelać :wink:

P.S.: również poproszę Playtest :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Żeście naprodukowali spamu, nawet nie chce mi sie tego dobrze wydzielac :D.
A co do doom wheela, pewnie sobie sprawie przynajmniej jednego, dla samej figurki bedzie trzeba :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Bracia słabi :( ale wszystko inne mi podchodzi.
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

im dokładniej im się przyglądam tym bardziej podobają mi się stormvermini.. oby nie zjebali zasad to będzie ogień

Zablokowany