Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Moderator: Hoax
Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...
Pytanie od gracza lizaków:
Jak mocne będą nowe Skaveny ? (Za dużo stron do czytania aby samemu ogarnąć) Prosiłbym aby porównać do nowo wydanych booków gdzie w szeregu będą Skaveny [albo na czele xP]
Jak mocne będą nowe Skaveny ? (Za dużo stron do czytania aby samemu ogarnąć) Prosiłbym aby porównać do nowo wydanych booków gdzie w szeregu będą Skaveny [albo na czele xP]
Kostka domestosu smakuje jakoś dziwnie, nie przypominam też sobie, żeby w reklamie świeciła...
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
oj Cosmo.. nie każdy ma podręcznik do nowych szczurów w domku...
Morrok, wiesz że kurs na Vermin lorda kończy się egzaminem przed komisją Thunderersów ?
zwracam uwagę ( odnośnie nie flufficzności używania Ratogrów jako mountów ), że w fabularnej wstawce do podręcznika kraśków 5 edycji generał skavenów jechał na Ratogrze..
i nie ukrywam...trochę się obawiam nowych skavów...
Morrok, wiesz że kurs na Vermin lorda kończy się egzaminem przed komisją Thunderersów ?
zwracam uwagę ( odnośnie nie flufficzności używania Ratogrów jako mountów ), że w fabularnej wstawce do podręcznika kraśków 5 edycji generał skavenów jechał na Ratogrze..
i nie ukrywam...trochę się obawiam nowych skavów...
Uciekając od szerzącego się tutaj-tutaj offtopu...
Łapcie Szczurzy Bracia! To wszystko co udało się ukraść tym złym-złym ludziom-ludziom z GW
Clanrats
Storm Vermins
DoomWheel
Deathmaster Snikch
Packmaster Skweel Gnawtooth
Warlord Queek Headtaker
Co sądzicie? IMO fajne, dynamiczne figsy, a DoomWheel o niebo piękniejszy od starszej wersji...
Cosmo, jakieś info co do pokazanych figsów? Chociaż słówko o zasadach DoomWheela?
edit:
jak zwykle forum się rozjebało -.-
Łapcie Szczurzy Bracia! To wszystko co udało się ukraść tym złym-złym ludziom-ludziom z GW
Clanrats
Storm Vermins
DoomWheel
Deathmaster Snikch
Packmaster Skweel Gnawtooth
Warlord Queek Headtaker
Co sądzicie? IMO fajne, dynamiczne figsy, a DoomWheel o niebo piękniejszy od starszej wersji...
Cosmo, jakieś info co do pokazanych figsów? Chociaż słówko o zasadach DoomWheela?
edit:
jak zwykle forum się rozjebało -.-
O kuwa, będą wydatki...
Figsy w sumie mi się podobają, choć wyglądają momentami jak z kreskówek. (w klanratach jest na pierwszym planie takich dwóch prawie - bliźniaków ). Estetyka i pozami (te rozwiane płaszcze, szczurki na podstawkach) przypominają IMO nieco nowe modele VC.
Edit:
Figsy w sumie mi się podobają, choć wyglądają momentami jak z kreskówek. (w klanratach jest na pierwszym planie takich dwóch prawie - bliźniaków ). Estetyka i pozami (te rozwiane płaszcze, szczurki na podstawkach) przypominają IMO nieco nowe modele VC.
Edit:
Wreszcie.rada pisze:Uciekając od szerzącego się tutaj-tutaj offtopu...
Trzeba będzie sprzedać nerkę...
Figsy świetne, zwłaszcza DoomWheel i Queek
Figsy świetne, zwłaszcza DoomWheel i Queek
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
- Temple Guard
- Falubaz
Ej panowie, ale sporo facjat nieudanych moim zdaniem.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Bardzo ladne figsy i zgadzam się ze przypominają te od VC.
stormvermini to będzie jeden z pierwszych moich zakupów (nawet jak będą plewni )
stormvermini to będzie jeden z pierwszych moich zakupów (nawet jak będą plewni )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Temple Guard
- Falubaz
Stormvermini spoko, bo mają zakryte facjaty, natomiast większość Skavów z gołymi łbami ma nieudane japy.Arbiter Elegancji pisze:Bardzo ladne figsy i zgadzam się ze przypominają te od VC.
Stormy podobno mają być tańsi, a champion może mieć przedmioty magiczne do 15 lub 25 punktów (Cosmo - jak możesz to wyprostuj to, bo spotkałem się z dwoma wersjami). Tak wiec szału chyba nie będzie, czyżby znów mało kto będzie ich wystawiał preferując tańszych Clanratów? Choć sporo zależy od sztandarów magicznych i przedmiotów dla championa - może pojawi się jakieś fajne złożenie Stormów z jakimś mocnym, no-brainerowym sztandarem (jak ASF dla BG).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
Zgadzam się. Popatrze na 3 ze skrajnej lewej strony, górny rząd. Pierwszy ma hełm ale morda tak samo rozwarta, 2 kolejne tak samo,KrzysiekW pisze: Figsy w sumie mi się podobają, choć wyglądają momentami jak z kreskówek. (w klanratach jest na pierwszym planie takich dwóch prawie - bliźniaków ).
Imo figsy bardzo udane jednak troche za mało głowek u klanbraci. Mogli by zrobić jak w nowych Space Wolvesach W jednym boxie 44 głowy
Czy ja wiem czy te figsy takie ladne.. Jak patrze na nowe armie ktore wychodzily to jednak jednostki corowe maja duzo ladniejsze/bardziej dynamiczne. Bo juz o takich perelkach jak kawaleria chaosu to nie smiem marzyc ;> No i strasznie tepe ryje maja te Clanraty/Stormvermini. Fabularnie niby slusznie ;-) ale mnie jako generala bolaloby dowodzenie takimi zaslinionymi jelopami ;>
Bedzie niestety z pamieci, wiec nie linczujcie mnie jesli sie gdzies pomyle ;P Anyway obiecalem, wiec:
150pkt,
3D6 Mv,
6S,
6To,
5Wo,
7Ld.
Generalnie kolko w fazie strzelania wydupcza z siebie 3 hity z sila artyleryjska (gwiazdka to wiadomo.. MISFIRE CHART!) w najblizszy oddzial (friend or foe ;-). Kazdy hicior przebity zadaje D6Wo. Generalnie jest opcja zeby sie powstrzymac od strzelania - test Ld.
W szarzy kolko wyplaca D6+1 S6 impaktow + 2D6 atakow WS3, S2, I4.
W pozostalych turach walki zostaje te 2D6 wymienione wyzej + na poczatku tury bawi sie w miniczolg. Czyli D3 hity S6.
I jesli dostanie Wo nie bedac w combacie, kulamy D6 i na 1.. MISFIRE CHART! ;P
Co tam jeszcze.. <mysli> Large target, terror, IoP i 4+ASv. No niestety, jest dosc miekki. Ale 6To robi swoje, wiec bydlo go raczej nie rani.
Moge wam jeszcze opowiedziec jakis playtest jesli chcecie. Chcecie? ;)
Bedzie niestety z pamieci, wiec nie linczujcie mnie jesli sie gdzies pomyle ;P Anyway obiecalem, wiec:
150pkt,
3D6 Mv,
6S,
6To,
5Wo,
7Ld.
Generalnie kolko w fazie strzelania wydupcza z siebie 3 hity z sila artyleryjska (gwiazdka to wiadomo.. MISFIRE CHART!) w najblizszy oddzial (friend or foe ;-). Kazdy hicior przebity zadaje D6Wo. Generalnie jest opcja zeby sie powstrzymac od strzelania - test Ld.
W szarzy kolko wyplaca D6+1 S6 impaktow + 2D6 atakow WS3, S2, I4.
W pozostalych turach walki zostaje te 2D6 wymienione wyzej + na poczatku tury bawi sie w miniczolg. Czyli D3 hity S6.
I jesli dostanie Wo nie bedac w combacie, kulamy D6 i na 1.. MISFIRE CHART! ;P
Co tam jeszcze.. <mysli> Large target, terror, IoP i 4+ASv. No niestety, jest dosc miekki. Ale 6To robi swoje, wiec bydlo go raczej nie rani.
Moge wam jeszcze opowiedziec jakis playtest jesli chcecie. Chcecie? ;)
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Kólkiem? ostrzelaćGrazbird pisze: tak sobie tylko myślę... jak z tym grać ?
P.S.: również poproszę Playtest
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Żeście naprodukowali spamu, nawet nie chce mi sie tego dobrze wydzielac .
A co do doom wheela, pewnie sobie sprawie przynajmniej jednego, dla samej figurki bedzie trzeba
A co do doom wheela, pewnie sobie sprawie przynajmniej jednego, dla samej figurki bedzie trzeba