A więc nie może dołączać sie do żadnych oddziałów... i nawet cały problem z bonusem za ranki znika o!The Corpse Cart is strange creation, not truly a chariot or a creature. In game terms Corpse Cart moves and fights as monster.
kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego
A od kiedy to monster unit może się dołączać do oddziału - w AB Vampire Countów jest wprost napisane, że Corpse Cart porusza się i walczy jak monster:
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
No cóż w takim razie liczy się ranki tak jak stałyby tam ghule na miejscu Corpse Cart'a. Chyba jest tak w każdym przypadku we wszystkich armiach Warhammer'a, jesli do unitu dołącza jednostka zajmująca więcej miejsca niż zajmuje jeden model regimentu.
Tu sprawa jest troszkę skomplikowana:
Jako, że White Lions mają mniejszą wartość współczynnika LD niż Noble, to White Lioni będą używali Noble'owego LD do wszystkich testów psychologicznych (fear, panic itd.).
W obliczaniu combat resolution również tak będzie, ale tylko do momentu kiedy zmodyfikowana (przez combat resolution) wartość współczynnika LD Noble'a nie będzie niższa niż LD White Lion'ów. W momencie kiedy będzie niższa, White Lion są zobligowani do używania swojego niezmodyfikowanego (z racji stubborn'a) LD. Jeśli wciąż pozostaje wyższa White Lioni używają Noble'owego LD.
Jako, że White Lions mają mniejszą wartość współczynnika LD niż Noble, to White Lioni będą używali Noble'owego LD do wszystkich testów psychologicznych (fear, panic itd.).
W obliczaniu combat resolution również tak będzie, ale tylko do momentu kiedy zmodyfikowana (przez combat resolution) wartość współczynnika LD Noble'a nie będzie niższa niż LD White Lion'ów. W momencie kiedy będzie niższa, White Lion są zobligowani do używania swojego niezmodyfikowanego (z racji stubborn'a) LD. Jeśli wciąż pozostaje wyższa White Lioni używają Noble'owego LD.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Shino. Czyli jak napieram w skinka na silniku to normalnie jego na 5+ ?Shino pisze:z 1 z metalu mozesz co prawda nawet w combat rzucic, lecz w wypadku wieloczesciowych modeli rozlosowywujesz co dostalo rane jak z strzelania
Lepiej, na 6, bo na 5 trafiasz obsługanta
trueŻaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz...
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację
Przy ranach powodowanych przez bolce, canon'y (D3, D6) na regenke rzucamy przed rzutem na multiplikację czy już po, gdy wiemy ile ran otrzyma model??
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Czy moge zadeklarować, że hydra bije 2 atakami po skink prieście a 5 po stegadonie? Jestem wręcz pewny że tak ale kumpel mówi, że nie.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
I o to mi chodziło. Teraz jak sie będzie kłócił to go tu odeśle. Trudno grać z kimś kto ma stubborna i cold blooded ale jakoś trzeba dawać rade
EDIT: Jak to jest z asasynem? Musze mówić przeciwnikowi, że w tym i tym oddziale jest asasyn czy tylko mówie, że mam np. 5 asasynów?
EDIT: Jak to jest z asasynem? Musze mówić przeciwnikowi, że w tym i tym oddziale jest asasyn czy tylko mówie, że mam np. 5 asasynów?
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash