kilka pytań początkującego

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Re: kilka pytań początkującego

Post autor: Mac »

A od kiedy to monster unit może się dołączać do oddziału - w AB Vampire Countów jest wprost napisane, że Corpse Cart porusza się i walczy jak monster:
The Corpse Cart is strange creation, not truly a chariot or a creature. In game terms Corpse Cart moves and fights as monster.
A więc nie może dołączać sie do żadnych oddziałów... i nawet cały problem z bonusem za ranki znika o! :P
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Nie znika. FAQ do VC jasno mowi, że nekro na CC moze dolaczyc do oddzialu.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

No cóż w takim razie liczy się ranki tak jak stałyby tam ghule na miejscu Corpse Cart'a. Chyba jest tak w każdym przypadku we wszystkich armiach Warhammer'a, jesli do unitu dołącza jednostka zajmująca więcej miejsca niż zajmuje jeden model regimentu.

Awatar użytkownika
Alister
Chuck Norris

Post autor: Alister »

Hero na pieszym monsterze moze dolaczyc do oddzialu, to nie jest specjalna zasada Corpse Carta

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

chciałbym dołączyć nobla HE do oddziału white lionów - czy będą mieli wtedy stubborna na Ld 9?
rozumiem że generalskie Ld nie działa wspólnie ze stubbornem, ale co jeśli model z wyższym Ld jest w oddziale?

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Tu sprawa jest troszkę skomplikowana:

Jako, że White Lions mają mniejszą wartość współczynnika LD niż Noble, to White Lioni będą używali Noble'owego LD do wszystkich testów psychologicznych (fear, panic itd.).

W obliczaniu combat resolution również tak będzie, ale tylko do momentu kiedy zmodyfikowana (przez combat resolution) wartość współczynnika LD Noble'a nie będzie niższa niż LD White Lion'ów. W momencie kiedy będzie niższa, White Lion są zobligowani do używania swojego niezmodyfikowanego (z racji stubborn'a) LD. Jeśli wciąż pozostaje wyższa White Lioni używają Noble'owego LD.

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

dzięki - myślałem że jednak jest furtka dzięki której tak złożony oddział będzie miał stubborna na Ld 9 ;)

zielik
Pseudoklimaciarz

Post autor: zielik »

Krótkie pytanie:
Czy 1 czaru z Metalu można wybierać skink priesta na stegadonie, bohatera na smoku?
Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale trafienie się jednak rozlosowuję wg normalnych zasad.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

z 1 z metalu mozesz co prawda nawet w combat rzucic, lecz w wypadku wieloczesciowych modeli rozlosowywujesz co dostalo rane jak z strzelania

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Shino pisze:z 1 z metalu mozesz co prawda nawet w combat rzucic, lecz w wypadku wieloczesciowych modeli rozlosowywujesz co dostalo rane jak z strzelania
Shino. Czyli jak napieram w skinka na silniku to normalnie jego na 5+ ? :?

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Lepiej, na 6, bo na 5 trafiasz obsługanta
Żaba pisze:P.S. aczkolwiek smok jest niewątpliwie absolutnym samcem alfa i przywódcą stada bez niego ani rusz... :mrgreen:
true
Bestialski_Brokuł pisze:(...)potem się okaże(...) Shadowblade to nie asasyn tylko nazwa firmy od mokrej roboty, która ostatnio przeprowadziła szeroką rekrutację :wink:

zielik
Pseudoklimaciarz

Post autor: zielik »

A czy zdolność silnika lizardów zadająca woundy liczy się jako magiczne ataki?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Tak, Faq do Lizardmenów z Lipca 2009
Release the Przemcio!

Luk
Wałkarz

Post autor: Luk »

Pytanko czy Lord / Demon prince może mieć sztandar?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Nie. Tylkoe Exalted Hero ma opcje bycia BSB
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Przy ranach powodowanych przez bolce, canon'y (D3, D6) na regenke rzucamy przed rzutem na multiplikację czy już po, gdy wiemy ile ran otrzyma model??
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

przed multiplikacją

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Czy moge zadeklarować, że hydra bije 2 atakami po skink prieście a 5 po stegadonie? Jestem wręcz pewny że tak ale kumpel mówi, że nie.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

pewnie, ze mozesz

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

I o to mi chodziło. Teraz jak sie będzie kłócił to go tu odeśle. Trudno grać z kimś kto ma stubborna i cold blooded ale jakoś trzeba dawać rade :P

EDIT: Jak to jest z asasynem? Musze mówić przeciwnikowi, że w tym i tym oddziale jest asasyn czy tylko mówie, że mam np. 5 asasynów?
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Zablokowany