Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Skaven

Moderator: Hoax

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wisnia
Chuck Norris

Re: Skaven 7ed AB - czyli co wyszło z kanałów...

Post autor: Wisnia »

Zatruta katapulta działać może po prostu tak, wyrzucając hita trafia wszystkie modele, również te nie zakryte w całości, po prostu nie trzeba na 4+ kulać, ranić trzeba IMO normalnie.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Panowie to temat o nowych szczurach więc nie trollujcie i dajcie sobie spokój z wyjazdami personalnymi, bo to nie jest na nie miejsce. [-X

Aby nie offtopować, powiem tyle że taka katapka wydatnie wzmocni potencjał strzelecki kanalarzy i da kolejne możliwości rozstawień taktycznych.

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

Po godzinach tentegowania w głowie rozgryzłem zdaje mi się tą zagadkę
deklaracja -skaterka+artyleryjka-templatka(to czego całkiem nie zakrywa rzuca na4+ jest trafione,na6zranione :wink: ) następnie następuje ranienie+6 z trafienia=x zabitych modeli :P

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

też myślałem o czymś takim ale wole poczekac co Cosmo na ten temat powie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Cosmo: narazie to ja nie widziałem booka, bo takie rzeczy jak to czy faktycznie Hellpit będzie przegięty/mocny będzie można powiedzieć dopiero na tle całej armii i po poznaniu wszystkich smaczków. Ale póki co to wygląda strasznie, 3d6 ruchu to nie jest az takie złe, średnio wypada 10-11 i tyle można liczyć. Że nie ma unbreakable ? A hydra ma ? A Varghulf ma ? Nie. I stubborna też nie mają... A na klocki to (z tego co napisane było parę stron temu) jest super, i charakterów też ściągnie, bo ma tam efekty że hity dostają wszyscy w btb... Przynajmniej póki co mi się tak wydaje, zobaczymy za jakiś miesiac :) O wraithach na początku też wszyscy mówili że plewne w porównaniu do varghulfa :lol2:

Latara beznadziejna. Taki imperialny cannon, z niebezpieczną tabelką missfire, wybuchający dwa razy częściej, i zamiast sily 10 ma artyleryjke a i zasięg też pewnie mniejszy niż 60 cali #-o
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Marcins
Masakrator

tyle że nasza ma templatke na końcu pyzatym myślę że misfire będzie tylko przy rzucie na siłę a w rzucie na zasięg myślę ze rozsądne byłoby misfire=0 :wink: :idea:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Tylko, że tą latarą możesz zdjąc smoka stojącego przed oddziałem a potem cały klocek który zostanie dotknięty templatką. Jak dla mnie to nie takie złe ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

dobrze, ze niedługo kończę rzeźbić moje dwa hellpit abominations :D

Na mastera w Białymstoku bedzie jak znalazł z Verminlordem ^^

Marcins
Masakrator

ale siła mogłaby być bez rolowania kostką :wink:

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nie wiem jaki jest format turnieju, o którym mówi Morrok, ale wizja tego, że 3 modele w armii zjadają w sumie 1k punktów (2x abomination 470 plus verminlord 500+jakieś magiczne przedmioty) napawa mnie dziwnymi odczuciami, bo ta armia z założenia miała być... hordowa.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

taki już jestem, że gram żeby wygrywać, klimatycznie szczurami to ja cisnę tylko na chacie u znajomych przy browarze ;p

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Morrok pisze:taki już jestem, że gram żeby wygrywać, klimatycznie szczurami to ja cisnę tylko na chacie u znajomych przy browarze ;p
Zobaczymy czy tak będziesz wygrywał tym swoim Vermin Lordem :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

człowiek idzie do roboty wraca zaglada na bp i normalnie ubaw po pachy :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Janiszek pisze:
Morrok pisze:taki już jestem, że gram żeby wygrywać, klimatycznie szczurami to ja cisnę tylko na chacie u znajomych przy browarze ;p
Zobaczymy czy tak będziesz wygrywał tym swoim Vermin Lordem :mrgreen: :mrgreen:
Lepiej, zastanawia mneiopis czaru teleportującego (byłego skitterleap)- jeżeli będzie można nim teleportować Verminlorda, to będzie to naprawdę przerąbane kombo :D

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Żeby mozna było wgl w CC wteleportowywać, chociaz single modele, bo na verminlorda bym nie liczył :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Lasti pisze:To jest kolejny kruczek jak z Posionem na bolcu od lizaków i ściąganiu miliarda modeli od boku jak sie rzuci 6 na trafienie :wink:
To akurat jest zfaqowane. Może z tym poisonem to chodziło o to, że to będą magiczne ataki. Albo wszystkich pod templatem musisz na 4+ kulać, nawet tych całych i ew. 6 to poison.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Myth pisze:Nie wiem jaki jest format turnieju, o którym mówi Morrok, ale wizja tego, że 3 modele w armii zjadają w sumie 1k punktów (2x abomination 470 plus verminlord 500+jakieś magiczne przedmioty) napawa mnie dziwnymi odczuciami, bo ta armia z założenia miała być... hordowa.
Dajesz do tego 10 klocków slavów za łącznie 440 punktów i już masz 213 modeli i jeszcze 700 punktów wolnych ;x
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Post autor: Aves »

Starczy ze katapa bedzie miala no armor save i tego 5" placka.
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

kanister pisze:
Myth pisze:Nie wiem jaki jest format turnieju, o którym mówi Morrok, ale wizja tego, że 3 modele w armii zjadają w sumie 1k punktów (2x abomination 470 plus verminlord 500+jakieś magiczne przedmioty) napawa mnie dziwnymi odczuciami, bo ta armia z założenia miała być... hordowa.
Dajesz do tego 10 klocków slavów za łącznie 440 punktów i już masz 213 modeli i jeszcze 700 punktów wolnych ;x
mysle ze spokojnie zmieszcza sie 3x clanraty z tymi szrederami, 3x slavy, jezzaile, jakies globki (w zaleznosci od tego jak dzialaja), monki z stormowa, albo stormvermini, 2x elektrycy, 2x abosy (ewentualnie kolko, cannon) i jakis BSB i do tego verminlod. Ja przynajmniej tak widzę tą nową przepiękną armię na walkę :)

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

To jak na walkę to najlepiej wziąść zamiast elektryków Plague Priestów. Chyba że zlamią im toughtness.
Btw, Morrok, na jakiej podstawce ma być abomination?
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Zablokowany